Les femmes au superlatif

Care sunt caracteristicile femeilor aflate în poziții de conducere? Cum reușesc să devină modele de succes și ce le diferențiază?

Aflați de la femei-lider din comunitatea noastră de business despre valorile și principiile care definesc leadershipul feminin!

  • Adriana RECORD, Director Executiv CCIFER

 

Sunteți în boardul CCIFER de 10 ani. Ce vă aduce această comunitate?

A fi alături de lideri care conduc business-uri cheie pentru economia României este un continous learning, atât pentru mine, cât și pentru echipa CCIFER. Ne uităm la afaceri care s-au reinventat, la modele care au fost replicate pentru inovația și agilitatea de care dau dovadă, inclusiv în momente de crize succesive prin care am trecut cu toții. Comunitatea franco-română, cu Franța al treilea mare investitor, se sprijină pe o fundație temeinică, care are rădăcini culturale și istorice. Franța a fost mereu aici.

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

Un lider are nevoie, în primul rând, de autenticitate și de echilibru. Vede în echipele sale un exemplu, o sursă de inspirație, o forță vie care se transformă și, odată cu ea, transformă și organizația. Dacă livrează motivație, livrează și performanță.

  • Cristina BOJICA, Avocat Asociat GRUIA DUFAUT Cabinet de Avocat 

 

Sunteți în boardul CCIFER de 1 an. Ce vă aduce această comunitate?

A fi în comunitatea CCIFER înseamnă a avea acces la resurse de dezvoltare, la o mai bună vizibilitate și la oportunități de networking și de afaceri. Participarea la evenimentele Camerei oferă oamenilor de afaceri locali șansa de a cunoaște noi parteneri, de a stabili noi contacte de afaceri. Apoi, CCIFER oferă numeroase resurse și informații pentru membri, inclusiv programe de formare, webinarii și publicații care ajută la creșterea competențelor și la alinierea cu tendințele din fiecare industrie. Nu în ultimul rând, Camera este o voce puternică pentru susținerea intereselor comunității de business, prin intermediul ei putând fi cunoscute preocupările și sugestiile companiilor cu privire la reglementările și politicile naționale ce pot avea un impact în derularea afacerilor.

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

În primul rând, un leader este cel care realizează că nu poate fi leader în absența unei echipe, fără oameni care să îl urmeze, fără susținerea și colaborarea celor din jurul său. Este vorba de cine ești, de calitățile tale, dar, deopotrivă, de cum ești perceput de ceilalți. Pentru aceasta, el trebuie să fie capabil să comunice în mod clar și eficient și să poată insufla încredere și colaborare în cadrul unei echipe. Aceasta presupune inclusiv să fie deschis la diversitate, la ideile și opiniile altor persoane.

  • Adela GUEDON, CFO Orange România

 

Sunteți în boardul CCIFER de 1 an. Ce vă aduce această comunitate?

Sunt în boardul CCIFER de aproape 1 an reprezentând Orange România, iar în ultimul an am simțit și mai pregnant puterea acestei comunități. CCIFER e locul unde proiectele prind viață, vocile individuale și ale companiilor sunt auzite și contează, iar mesajele trimise către mediul public și privat au ecou. Totodată, aici am văzut cum se consolidează și se creează parteneriate între Orange și alți membri ai comunității, în beneficiul direct al adresanților și al societății. Sunt mândră că fac parte dintr-o astfel de comunitate unică!

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

Un lider veritabil, pe lângă exemplul pozitiv indiscutabil pe care trebuie să-l dea celor din jur și pe lângă cumulul de calități ce-l definesc (pasiune, spirit de echipă, integritate, viziune, autenticitate, curaj, entuziasm și loialitate, să enumăr doar câteva), ar trebui să aibă capacitatea fină de a vedea oamenii integral, în cele mai mici detalii, ca ființe umane complexe, cu trăiri și emoții diferite. Doar așa va putea forma legături trainice la nivel personal și profesional, care-l vor ajuta, cu siguranță, și în propria lui devenire.

  • Adela JANSEN, Membru al Consiliului Director CCIFER

 

Sunteți în boardul CCIFER de 8 ani. Ce vă aduce această comunitate?

Comunitatea franco-română îmi hrănește dorința de apartenență și dezvoltare, de diversitate și impact. Mă uit cu mândrie la ultimele două decenii și jumătate de existență ai CCIFER, fiind implicată în mai multe proiecte, cât și cu speranță și curiozitate la anii care urmează. Cei 8 ani petrecuți în echipa boardului, reprezintă o călătorie frumoasă, alături de profesioniști, de oameni temeinici cu care am construit și sprijinit an de an membrii și partenerii, atât în dezvoltarea lor, cât și în momente dificile. CCIFER este un partener de nădejde, o comunitate pentru minte și suflet, o stare de bine și normalitate într-un context în permanentă schimbare.

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

Un lider este recunoscut și urmat pentru ceea ce este și reprezintă, fiind un model pentru cei din jur prin competență, comportamentul și curajul său. El construiește încredere pe termen lung prin respect, generozitate, rezultate durabile, prin dezvoltarea altor lideri. Energia și bucuria de a-și trăi emoțiile vor contribui la autenticitatea și antifragilitatea pe care cei din jur o așteaptă și admiră. « O viață trăită cu atenție și intenție » (D.Chopra).

  • Flavia POPA, Secretar General BRD Groupe Société Générale

 

Sunteți în boardul CCIFER de 2 ani. Ce vă aduce această comunitate?

Sunt bucuroasă și mândră să fiu parte din comunitatea CCIFER și, în egală măsură, recunoscătoare și responsabilă pentru încrederea pe care membrii CCIFER și colegii mei din BRD mi-au acordat-o prin alegerea mea în board. Simt că fac parte dintr-o echipă dinamică, perseverentă și centrată pe nevoile membrilor. Parcurgem împreună un drum plin de acțiuni și oportunități, dar și de constrângeri, învățăm unii de la alții, dedicăm din timpul personal cu entuziasm, pentru că ne dorim să consolidăm această comunitate în beneficiul tuturor stakeholderilor: membrii (companii și ONG-uri), societatea civilă și autorități.      

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

Unui leader îi sunt cerute și necesare o mulțime de calități: viziune, integritate, curaj, angajament și implicare, abilități de decizie, responsabilitate, spirit de inițiativă, deschidere spre inovație și probabil multe altele. Dar, pentru mine, caracteristica esențială este legată de capacitatea de a-i servi pe alții. Pentru că despre ce este leadershipul dacă nu despre și pentru oameni? Așadar, caracteristica esențială este despre empatie și umanitate.

  • Cecilia TUDOR, Managing Director Renault South Eastern Europe

 

Sunteți în boardul CCIFER de 2 ani. Ce vă aduce această comunitate?

Ca membru al CD CCIFER am privilegiul de a mă afla într-o comunitate de afaceri dinamică, formată din profesioniști diverși, cadrul perfect de a interacționa cu femei ce își propun continuu și reușesc adesea, să dezvolte proiecte excepționale în jurul unor mărci de succes, pentru a face schimbarea de care lumea în care trăim astăzi are atâta nevoie. Prin efortul susținut de advocacy al CCIFER, avem oportunitatea ideală de a accelera dezvoltarea mediului de afaceri pentru crearea unui viitor sustenabil.      

Care este pentru dumneavoastră caracteristica esențială a unui leader?

Pentru mine, un leader este cel care are grijă în permanență de dezvoltarea echipei, motivarea şi crearea unui climat de încredere unde experiența fiecărei persoane contează și contribuie la succesul colectiv. Provocările cotidiene marcate de urcușuri și coborâșuri vor exista tot timpul, însă încrederea este elementul constant care va face lucrurile să funcționeze. Pentru aceasta este nevoie, în egală măsură, de curaj și tenacitate: trebuie să crezi că imposibilul este realizabil și să ai alături oameni pe care te poți baza, provocându-i în permanență să-şi depăşească limitele.

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !