Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 15 martie. Măsuri restrictive adoptate de UE ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia

Uniunea Europeană condamnă cu fermitate agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei, motiv pentru care a reacționat printr-o serie largă de măsuri restrictive.

La 23 februarie 2022, au fost adoptate primele măsuri, printre care: restricții privind relațiile economice cu zonele care nu sunt controlate de guvern din oblastele Donețk și Luhansk și restricții financiare.

La 24 februarie 2022, liderii din UE s-au întâlnit în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, aceștia solicitând Rusiei printre altele: să înceteze imediat acțiunile militare; să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei; să își oprească campania de dezinformare și atacurile cibernetice.

Aceștia au convenit, de asemenea, asupra unor sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, vizând: sectorul financiar; sectorul energiei și cel al transporturilor; produsele cu dublă utilizare; controlul și finanțarea exporturilor; politica în domeniul vizelor; sancțiuni suplimentare împotriva unor cetățeni ruși; noi criterii de includere pe listă.

La 25 februarie 2022, UE a adoptat un al doilea pachet de măsuri: a decis să înghețe activele lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, și ale lui Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse și a convenit asupra unui nou pachet de măsuri restrictive economice.

La 28 februarie 2022, UE a aprobat noi măsuri pentru a răspunde agresiunii militare nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Printre noile măsuri se numără: interzicerea tranzacțiilor cu Banca Centrală a Rusiei; un pachet de sprijin în valoare de 500 milioane EUR pentru finanțarea echipamentelor și a materialelor destinate forțelor armate ucrainene; interzicerea survolării spațiului aerian al UE și a accesului transportatorilor ruși la aeroporturile din UE; noi sancțiuni care vizează încă 26 de persoane și o entitate.

La 2 martie 2022, UE a decis: să suspende activitățile de difuzare în UE ale canalelor mass-media deținute de statul rus Sputnik și Russia Today; să excludă șapte bănci ruse din sistemul SWIFT; să impună sancțiuni împotriva Belarusului ca răspuns la implicarea sa în invazia militară a Rusiei.

La 9 martie 2022, UE a adoptat măsuri suplimentare care vizează sectorul financiar belarus și a introdus: interdicția de a exporta în Rusia produse de navigație maritimă și tehnologie de radiocomunicații; sancțiuni împotriva altor 160 de personae.

La 10 martie 2022, UE a decis să prelungească cu încă șase luni sancțiunile care îi vizează pe cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, a suveranității și a independenței Ucrainei.

La 15 martie 2022, UE a impus un al patrulea pachet de sancțiuni economice și individuale. Noile măsuri includ interzicerea: tuturor tranzacțiilor cu anumite întreprinderi de stat; furnizării de servicii de rating de credit către orice persoană sau entitate din Rusia; noilor investiții în sectorul energetic rusesc.

 

Surse:

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !