Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

Peste 600 de reprezentanți din comunitatea de afaceri franco-română, autorități locale și mediul universitar din Timișoara, Reșița și Arad au participat la o nouă ediție a Maratonului de Business

Eveniment organizat de CCIFER și CFAT, cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Timișoara

  • Timișoara, Reșița și Arad au găzduit timp de 4 zile (3-6 mai 2022) Maratonul de Business, o serie de evenimente organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) și Clubul Francofon de Afaceri din Timișoara (CFAT), cu sprijinul Agenției Consulare a Franței la Timișoara. Experți din partea autorităților publice, comunității de afaceri franco-române și mediului academic au adus în prim-plan competitivitatea economică din zona de vest a țării, oportunitățile de investiții, finanțare și dezvoltare a proiectelor sectoriale, în serviciul întregii comunități.
  • Maratonul de Business a propus un program complex de reuniuni de lucru, prezentări tehnice, vizite la companii din regiune și întâlniri B2B, pentru a oferi o panoramă a sectoarelor de activitate cheie din cele trei orașe, dar și o multitudine de oportunități de transfer de expertiză și business. 
  • Studenți din 4 centre universitare din Timișoara, Reșița și Arad au avut șansa de a participa la ateliere de orientare profesională alături de reprezenanți din comunitatea de afaceri franco-română.

30 de experți din comunitatea de afaceri franco-română și peste 600 de participanți au abordat teme precum atractivitatea economică a orașelor și zonelor metropolitane, resursele umane, parteneriatul  între mediul public și cel privat, proiectele de investiții, infrastructura de transport, de turism și de sănătate, dar și colaborarea dintre comunitatea de afaceri și mediul academic.

"Maratonul de Business are drept vocație să exploreze și să identifice noi oportunități de afaceri, de colaborare și de parteneriat la nivelul României.  Comunitatea noastră economică dispune de  expertiză valoroasă și oferă soluții adaptate pentru dezvoltarea proiectelor publice și private din diferitele regiuni ale țării. Am continuat dialogul structurat cu Primăria Municipiului Timișoara și cu Consiliul Județean Timiș. Am deschis colaborarea cu două centre economice cu un amplu portofoliu de proiecte și potențial de investiții: Reșița, unul dintre cele mai vechi orașe industriale din România și Arad, cel mai important nod de transport național și european, din Vestul României", a declarat François Coste, Președinte CCIFER

Educația rămâne o axă strategică prioritară pentru comunitatea de afaceri franco-română, iar coooperarea cu mediul academic face parte sistematic dintre inițiativele CCIFER. Studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara, Centrul Universitar al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, din Reșița și Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad au participat la 4 ateliere de orientare profesională și au aflat care sunt oportunitățile lor profesionale, ce stagii de practică și  programe de antreprenoriat pot accesa.

Companii din sectoare de activitate cheie din Vestul României au găzduit întâlniri cu reprezentanți ai comunității de afaceri franco-române, iar vizita Hella Technical Center a avut loc în prezența E.S. Laurence AUER, Ambasadoarea Franței în Romania.

  • Autoliv, înființată în 2013, are o suprafață de producție de 4200 mp și numără 800 angajați, fiind unul dintre cei importanți angajatori pe piața locală a forței de muncă.
  • Continental Automotive Products a creat, în cei 24 de ani de activitate, peste 2600 de locuri de muncă în fabrică și a produs și livrat peste 260 de milioane de anvelope clienților săi din întreaga lume.
  • CTPark este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa după suprafața închiriabilă, cu un portofoliu peste 8 milioane de metri pătrați în zece țări la data de 31 decembrie 2022.
  • Hella Romania care produce, în cele trei fabrici din Timișoara, Arad și Lugoj, componente electronice și de iluminat pentru marii constructori de mașini, stabilind un standard ridicat de producție și de dezvoltare a inovațiilor în vestul și sudul țării.
  • Leoni Wiring Systems, cu peste 10.500 de angajați în Romania, este unul dintre cei mai mari angajatori din fiecare județ românesc în care își desfășoară activitatea.
  • Monte Banato, o companie din Reșița care s-a focusat permanent pe conceptul de paste făinoase cu ou, păstrându-și până în ziua de astăzi poziția de lider pe acest segment de piață.
  • Spaleck, înființată în 2007, are un centru de producție dotat cu mașini moderne de înaltă performanță de prelucrare a metalelor.

Urmatorul Maraton de Business va avea loc în perioada 25-27 mai 2022, la Iași, Suceava și Botoșani. Mai multe informații aici.

Partenerii Maratonului de BusinessACAROM, Autonom, COS, CTP, DELTATEL, Edenred, Groupe RENAULT, Nhood, NOKIA, Orange, Regina Maria, VERBIȚĂ

Partener media: RFI România

3 ediții ale emisiunii „Esențial”:

  • O ediție dedicată economiei și investițiilor din zona de vest a României (19 aprilie –> link)

Invitați: Cosmin Brânzan, Consul Onorific al Franţei la Timișoara și Dorin Miron, Președintele Clubului Francofon de Afaceri din Timişoara

  • O ediție dedicată infrastructurii și regenerării urbane din județul Caraș-Severin (3 mai –> link)

Invitaţi: Romeo Dunca, Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ioan Popa, Primarul Municipiului Reșița, și Tatian Diaconu, Director General Nhood România

  • O ediție dedicată strategiei de digitalizare a Municipiului Timișoara (10 mai –> link)

Invitaţi: Valentin Mureșan, Consilier digitalizare și smart city, Primăria Municipiului Timișoara și Sabin Totorean, Country Senior Officer Nokia Romania.

 

Maratoanele de Business CCIFER

În martie 2019, CCIFER a lansat un nou concept de evenimente de business, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât și în țară. Acestea au rolul de a reuni mediul de afaceri, academic, precum și autoritățile publice în jurul unor subiecte și provocări socio-economice ale căror soluții pot fi găsite prin colaborare.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 mld de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

Contact: comunicare(@)ccifer.ro

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗Incursiunea #BusinessTourCCIFER a continuat  în județul Prahova. Alături de noi au fost peste 40 de participanți care s-au bucurat de oportunitatea...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !