Comunicare -Presa

MARATONUL DE BUSINESS A AJUNS LA SIBIU, DEVA ȘI ORĂȘTIE

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (CFAS), Maratonul de Business a adunat  peste 400 de participanți.

  • Timp de 3 zile (14-16 iunie), comunitatea de business franco-română din Sibiu, Deva și Orăștie, formată din lideri și experți ai mediului antreprenorial, de afaceri,  și autorități locale, s-a întâlnit  pentru a discuta despre atractivitatea de business, potențialul educațional în sistemul de învățământ dual al celor două județe, Sibiu și Hunedoara.
  • Agenda de evenimente s-a concentrat pe vizite la companii din regiune și întâlniri B2B,  prezentări tehnice, care au avut rolul de a exemplifica unele dintre cele mai importante sectoare de activitate din zonă, dar și de a crea cadrul unor noi oportunități de transfer de expertiză și business. 

Teme precum atractivitatea economică a orașelor și zonelor metropolitane, forța de muncă, învățământul dual, parteneriatul  între mediul public și cel privat, proiectele de investiții din turism, infrastructură și sănătate, dar și colaborarea dintre comunitatea de afaceri și mediul liceal, s-au aflat în atenția companiilor, instituțiilor francofone și autorităților locale.

"Am întâlnit interlocutori implicați, cu ambiția de a pune Hunedoara pe harta investițiilor și de a valoriza potențialul economic al județului, în zona de energie regenerabilă și agricultură. Hunedoara este un județ cu potențial de dezvoltare, nu doar prin poziționarea geografică, dar și prin alte atu-uri ale sale. Există la nivelul autorităților locale proiecte în derulare, de infrastructură rutieră, mobilitate urbană, dezvoltare logistică industrială, dar și în zona de educație, pregătirea elevilor în sistem dual. 73 de investitori cu capital străin s-au arătat interesați de regiune anul acesta. Deva are potențial economic de dezvoltare, sunt firme cu capital francez în regiune, dar și alte companii pe care ne dorim să le atragem. Comunitatea noastră de afaceri continuă să livreze expertiză valoroasă și oferă soluții permanent adaptate pentru dezvoltarea de noi proiecte publice și private din diferitele regiuni ale țării” a declarat Jerome France , Vicepreședinte CCIFER.

A VI-a ediție a Întâlnirilor francofone de afaceri, organizate de CFAS la Palatul Brukenthal din Avrig a reunit membrii CCIFER și CFAS care au făcut schimb de bune practici și au discutat despre provocările în contextul actual de business, despre dezvoltarea competențelor forței de muncă și tranziția verde.

Masa rotundă cu reprezentanții instituției Prefectului Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și Primăriei Municipiului Deva a adus în atenția membrilor CCIFER proiecte prioritare, potențialul de dezvoltare al județului și facilitățile pentru noi investiții.

Învățământul dual joacă un rol cheie în dezvoltarea competențelor practice ale elevilor din școlile și liceele cu profil tehnic sau tehnologic, așa numitele Școli de Meserii. Împreună cu mediul privat, există șansa ca tinerii să se specializeze într-o meserie, pot intra în contact cu profesioniști, beneficiile fiind multiple:  îmbunătățirea abilităților personale, de organizare, comunicare, lucru în echipă, acces la cele mai noi tehnologii și procese de lucru și șansa de a angajare în urma stagiului făcut într-o companie. Cu CCIFER reușim să ducem această construcție acolo unde apare nevoia de business. Ne dorim să explorăm și să identificăm potențial de forță de muncă și talente, astfel încât să creștem atractivitatea regiunii. Este unul dintre obiectivele noastre, în jurul educației, ca pol strategic, prin grupuri de lucru dedicate pe care lucrăm la CCIFER.

COMPANII DIN INDUSTRII DIVERSE, PARTE DIN BUSINESS TOUR

SIBIU

  • CGR TRANSILVANIA produce componente auto. Și-a început activitatea în România în 2007 prin închirierea unei mici hale de producție în orașul Sibiu.
  • FAMATECH este societate de producție industrială cu capital integral privat, româno-francez, înființată în 2004. Dezvoltă soluții industriale inovatoare pentru diverse sectoare de activitate. Produce și comercializează: legături tehnice flexibile (burdufuri inelate, manșete și compensatoare etc.), protecții termice și fonice (huse, ecrane de protecție), burdufuri de protecție din PVC, silicon, poliuretan, pânză pliată, dar și echipamente specifice, cum sunt sistemele de încărcare în vrac și sistemele de încărcare big-bag.

DEVA

  • DEMGY DEVA este un sit industrial un sit industrial specializat în acoperiri de suprafață, cromare, vopsire a pieselor din mase plastice și zincare alcalină pe piese din metal
  • CENTRUL LOGISTIC AUCHAN din Călan este un important centru logistic, al doilea din România, care se întinde pe o suprafață de 22.000 m2.
  • FERMELE ADO din Peșteana asigură producția de lactate naturale, din lapte provenit exclusiv din ferma proprie.  Complexul agro-zootehnic integrat este situat la poalele munților Retezat. Materia primă din care sunt fabricate produsele marca ADO este reprezentată de laptele 100% natural, colectat din fermele proprii.

ORĂȘTIE

  • AMER SPORTS este o companie multinațională producătoare de articole sportive, cu mărci recunoscute la nivel internațional și care colaborează cu cinci fabrici în România.
  • PHILIPS are o unitate de producție în județul Hunedoara, unde activează peste 1100 de angajați. Grupul olandez produce aparatură electrocasnică (espressoare) și produse de igienă orală.
  • FERMELE ROMOS sunt parte din grupul de societăți deținute de către familia Andreșoi (Agromarchiserv, Agrotehnica zoo, Tehnoagro, Zootehnica complex, Bio Berry land  și Zootehnica zoo). Agromarchiserv  și-a diversificat activitatea cu investiții în ferme zootehnice care sunt folosite pentru creșterea în bune condiții a efectivelor de animale ce urmează a fi valorificate, dar și prin exploatarea a cât mai multe terenuri arabile, în vederea obținerii de produse finite agricole.

 

Maratonul de Business a fost organizat de CCIFER și CFAS. Nu ar fi fost posibil fără companiile parteneri : Auchan, Autonom, Credit Agricole, Webhelp și Groupama

Maratonul va continua anul acesta, în toamnă, în orașe din Vestul și centrul României. 

Partener media: RFI România

Emisiunea „Esential” i-a avut invitați pe  Patrick Moleins, Președintele Clubului Francofon de Afaceri Sibiu (CFAS), Ramona Matia și Thibaut Desmons, Vicepreședinți CFAS și Cosmin Șoaită, membru CFAS și CCIFER.

Maratoanele de Business CCIFER

În martie 2019, CCIFER a lansat un nou concept de evenimente de business, care concentrează într-o perioadă scurtă, de numai câteva zile, numeroase evenimente cu profiluri diferite atât în capitală, cât și în țară. Acestea au rolul de a reuni mediul de afaceri, academic, precum și autoritățile publice în jurul unor subiecte și provocări socio-economice ale căror soluții pot fi găsite prin colaborare.

Maratonul de Business este un format inovator care își propune să consolideze parteneriatele regionale, precum și să ofere vizibilitate nevoilor actorilor publici și privați în susținerea dezvoltării durabile a regiunilor României.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 mld de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

Contact: comunicare(@)ccifer.ro

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !