Comunicare -Presa  •  Forum

Pământul rămâne același, muncile agricole se schimbă: CCIFER provoacă oamenii de afaceri la o discuție despre agricultura viitorului

Adrian Drăgan, General Manager Timac Agro România, Mugur Jitea, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și Dan Petre, Head of AGRI Business Line Crédit Agricole Bank Romania, vor discuta despre ce ne pregătește agricultura viitorului, în ciuda clișeelor legate de acest domeniu, într-o sesiune din cadrul Forumului Economic „Poveștile care schimbă jocul”, organizat pe 19 iunie, la București, de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER).

Evenimentul își propune să confrunte stereotipurile despre economia românească, punându-le față în față cu experiențe reale ale oamenilor de afaceri din diverse domenii. Co-organizat de Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF), Forumul se va desfășura în cadrul Sezonului Cultural Franța-România, al cărui mesaj cheie este „Uitați de clișee!”.

”Este important să înțelegem tendințele viitorului într-un domeniu strategic, cum este agricultura, trecând dincolo de paradigma tradițională, precum cea legată de proprietatea asupra pământului, pentru a pune în lumină noi oportunități și provocări. E important să vedem cum vom produce hrana zilei de mâine, cu ce preț plătit de mediul înconjurător și cu ce transformări generate de revoluția digitală”, a declarat presei Adriana Record, director executiv CCIFER.

Panelul se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de agricultură. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac pe pagina Forumului: https://bit.ly/2HI6IIh . Jurnaliștii sunt invitați să se acrediteze prin completarea formularului de la acest link: https://forms.gle/ZAfy2zxfsjJeGdRX7 . Lucrările vor fi în române și franceză, cu traducere simultană.

Forumul „Poveștile care schimbă jocul” reunește pentru o zi un număr impresionant de CEO, antreprenori  și profesioniști de succes din România și Franța, din domenii cheie ale economiei, precum: tehnologie & inovație, competitivitate, resurse umane, antreprenoriat, agricultura viitorului, energie, tendințe ale viitorului, responsabilitate socială.

Forumul oferă un cadru de discuție, de inspirație și de networking pentru oamenii de afaceri și pentru profesioniști din companii, antreprenori și jurnaliști cu interese în aceste domenii. Participanții sunt invitați la o adevărată căutare de “comori”, pentru a identifica resursele care se ascund sub stereotipurile despre cooperarea economică franco-română  și care pot să-i ajute să înțeleagă mai bine mediul economic din România, oportunitățile și provocările, pentru a-și dezvolta propriile companii și cariere profesionale.

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie-14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie. 

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER:  O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri -  reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Contact pentru presă: Cristina Burcea (0759035041; Cristina.Burca@omavision.ro)

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗Incursiunea #BusinessTourCCIFER a continuat  în județul Prahova. Alături de noi au fost peste 40 de participanți care s-au bucurat de oportunitatea...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !