COVID-19  •  Actualitatile membrilor  •  Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

„rePORNIM ECONOMIA” în regiunea de vest a țării - o nouă ediție a Maratonului de business franco-român

Cinci zile de întâlniri și sinergii între comunitatea economică, autorițăți publice locale și mediul academic din Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara

O nouă ediție a Maratonului de business franco-român „rePORNIM ECONOMIA” a avut loc în perioada 7-11 iunie în zona de vest a țării, pentru a reconecta în format fizic sau digital companii, autoritățile publice centrale și locale, reprezentanții organizațiilor internaționale și mediului universitar din Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara. Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, Cluburile Francofone de Afaceri din Cluj și Timișoara, cu sprijinul Agențiilor Consulare ale Franței la Cluj și Timișoara.

Maratonul de afaceri este un format de evenimente care-și propune consolidarea parteneriatelor regionale, precum și să dea vizibilitate nevoilor actorii publici și privați în susținerea dezvoltării durabile a regiunilor României.

Maratonul de afaceri s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile în 3 centre economice din România, cu 40 experți din comunitatea de afaceri și 900 participanți în cadrul a 24 de evenimente hibride care au abordat tematici precum : inovația în viața orașului și a locuitorilor, viziunea publică și privată pentru realizarea proiectelor de digitalizare a interacțiunii cu cetățenii, automatizarea proceselor interne ale instituțiilor publice, inițiativele de smart city, infrastructura de sănătate, tehnologiile și industriile creative, competențele de mâine și aplicabilitatea proiectelor de cercetare universitară în business.

 

„Ne face plăcere să revenim în zona de vest a țării, după maratoanele de business care au avut loc aici în 2019 și în octombrie 2020. Revenim cu entuziasm pentru că Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara sunt printre principalele centre economice din România, cu un potențial deosebit. Avem aici un pol puternic și performant al mediului de afaceri franco-român : atât întreprinderi cu sediul local, cât și sucursale ale companiilor prezente la nivel național. De asemenea, ne bucurăm că beneficiem de un dialog constant și constructiv cu autoritățile publice locale din regiune. Companiile membre ale comunității de afaceri franco-române beneficiază de susținerea cluburilor francofone de afaceri din Timișoara, alături de CCIFER și de echipa reunită în jurul Ambasadei Franței : Serviciul economic, Business France, Institutul Francez.” -François Coste, Președinte CCIFER  

Fiind un an aniversar atât pentru CFAT, care împlinete 10 ani, cât și pentru CCIFER, care sărbătorește 25 de ani de la înființare, aceste evenimente au fost marcate în cadrul Maratonului de business „rePORNIM ECONOMIA” dedicat centrelor economice din vestul României. Cei doi președinți ai CCIFER și CFAT, domnul François Coste și, respectiv, domnul Dorin Miron, au reafirmat angajamentul de colaborare între cele două organizații de afaceri pe care le conduc prin semnarea unui parteneriat.

Foto 1 : Fotografie de grup la semnarea parteneriatului între CCIFER și CFAT. De la stânga la dreapta : Cosmin Tabara, Vice-primar al Municipiului Timișoara, Dan Bedros, Președinte onorific CCIFER, Florin Drăgan, rector al Universității Politehnica Timișoara, Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Tiniș, Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, Zoltan Nemeth, Prefectul județului Timiș, François Coste, Președinte CCIFER, Florin Brăzdău, General Manager Smart Wood, Kasai Pavel, Inspector Șef, ITM Timiș,  Tilla Rudel, Directoarea Institutului Francez din Timișpara, Dorin Miron, Președintele Clubului francofon de afaceri din Timișoara.

Foto 2 : François Coste, Președinte CCIFER și Dorin Miron, Președinte CFAT

 

Agenda Maratonului a cuprins și o nouă ediție a Matinalului digital, dedicată priorităților guvernamentale în transport și infrastructură și, pentru a aborda aceste subiecte, l-am avut alături de noi pe domnul Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii : „PNRR este o oportunitate la care nu speram acum doi ani. Am trecut, din păcate, prin acest șoc global al pandemiei, dar odată cu acesta au apărut și oporunități de finanțare pentru proiecte de infrastructură care sprijină competitivitatea din România. Cu toții știm că avem un decalaj enorm în domeniul infrastructurii. PNRR reprezintă o foarte mare oportunitate pentru a reduce decalajul României din punct de vedere al rețelei de infrastructură, la nivel european.”- Cătălin Drulă, Ministrul Tranporturilor și Infrastructurii.

Matinal Digital cu Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Marius Văcălău, CEO Lagardere Travel Retail Romania și François Coste, Președinte CCIFER 

 

Sponsorii maratonului : BRD – Groupe Société Générale, Corporate Office Solutions, Deltatel, Lagardere, Michelin, Orange, Renault, Schneider Electric, Stables, Total.

  • Puteți consulta aici testimonialele partenerilor și reprezentanților companiilor din comunitatea de afaceri franco-română cu privire la beneficiile organizării și participării la un maraton de business.

Partener media : RFI România. Accesați acest link pentru a viziona emisiunea „Esențial” de pe 8 iunie, cu Miron Dorin, Președintele CFAT, Sabin Totorean, Global Entreprise & Public Sector Sales Director Nokia și Adriana Record, Director executiv CCIFER.

  • Vă invităm să descoperiți accesând agenda Forumului economic franco-român care are loc pe 17 și 18 iunie la Constanța.  Organizat pe durata a două zile pentru a pune în evidență contribuția investițiilor franceze la economia românească, oportunitățile de afaceri regionale și naționale precum și expertiza franco-româna în sectoare cheie, Forumul va reuni mari investitori, dar și antreprenori români și francezi, pentru mai multe momente de dezbatere în ateliere sau în plen și întâlniri B2B.

 

Despre CCIFER

O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 Mld de euro și care au creat peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

 

Contact:

Cătălina Bălan

Responsabil comunicare, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România

Tel.: 0754 077 671 I E-mail: catalina.balan@ccifer.ro

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !