Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 30 martie. Împreună ajutăm refugiații din Ucraina

RĂSPUNSUL ROMÂNIEI LA CRIZA UMANITARĂ A REFUGIAȚILOR:

1. O structură clară de luare a deciziilor:

  • un Task-Force decizional la nivel înalt, sub coordonarea  premierului, s-a constituit, la nivelul Guvernului, încă din prima zi a conflictului;
  • un Task-Force operațional, denumit „Comisia Ucrainei”, condus de șeful Cancelariei Prim-ministrului, a fost înființat pentru a supraveghea activitățile ministerelor implicate în gestionarea fluxului de refugiați în toate domeniile de intervenție;
  • la nivelul Cancelariei Prim-ministrului, a fost înființat Grupul de Coordonare Strategică a Asistenței Umanitare, pentru a asigura cadrul strategic de răspuns umanitar și pentru a facilita cooperarea între agenții și  partenerii de la nivel național, european și internațional.

2. Două niveluri de intervenție:

  • primul răspuns, asistența de urgență reprezintă, practic, reacția și intervenția urgentă asigurată de România pentru refugiații nou sosiți din Ucraina;
  • al doilea răspuns, cel de protecție, este un mecanism dezvoltat pentru a asigura măsurile de protecție și incluziune pe termen mediu și lung pentru refugiații ucraineni care aleg să locuiască în România.

 

CUM POT AJUTA CETĂȚENII:

1. www.dopomoha.ro

Platformă dezvoltată de Guvern în parteneriat cu societatea civilă, pentru a veni în sprijinul refugiaților ucraineni cu informații privind drepturile pe care le au în România.

www.dopomoha.ro încorporează o platformă de donații, care preia inițiativa guvernamentală ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, sub umbrela "Sprijin de Urgență".

2. Sprijin de urgentă

​Platforma ”Sprijin de urgență” – coordonează eforturile instituțiilor guvernamentale, societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale și internaționale de a veni în sprijinul poporului și refugiaților ucraineni, greu încercați de agresiunea militară.

3. www.ghișeul.ro

Ghișeul.ro este platforma oficială de plăți online a statului român, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Începând de miercuri, 23 martie, cetățenii români care vor să sprijine populația civilă afectată de războiul din Ucraina pot să o facă donând online prin Ghișeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă.

 

Surse:

Plus de #flashinfo

Comunicare -Presa

Climate Change Summit

#schimbariclimatice #BRD #SocialInnovationSolutions #mediu #greenccifer

Tous les #flahinfo

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !