Comunicare -Presa

PREMIILE CCIFER: 54 DE PROIECTE ÎNSCRISE ÎN COMPETIȚIA ANUALĂ ȘI 9 FINALIȘTI

București, 14 septembrie 2022

 • După prima etapă de jurizare a Premiilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), juriul a anunțat 9 nominalizări la 3 categorii, dintr-un total de 54 de aplicații.
 • Cei 9 finaliști sunt companii, start-up-uri și ONG-uri care au înscris proiecte prin care contribuie la protejarea mediului, la inserția profesională și la transformarea într-un mod responsabil a societății și a modelelor de business.
 • În faza finală de jurizare vor fi aleși cei 3 câștigători, câte unul pentru fiecare categorie de premii.
 • Juriul este compus din reprezentanți ai comunității de afaceri franco-române și ai echipei CCIFER.
 • Festivitatea de acordare a premiilor CCIFER va avea loc în 23 septembrie, la București.

În urma evaluării fiecărui dosar de candidatură și a rezultatelor votului juriului, nominalizările la cele trei categorii de premii sunt:

CREȘTERE SUSTENABILĂ

 1. Carrefour România - “Creștem România Bio »
 2. Decathlon  - „Protejăm planeta, terenul nostru de sport”
 3. Fundația “Alături de Voi” România – „Acceleratorul de întreprinderi sociale”

INOVAȚIE & TEHNOLOGIE

 1. Auchan România– „Soluția ReShelf”
 2. Bonapp.eco – “Aplicația care combate risipa alimentară”
 3. Libréa – „Soluția revoluționară pentru produse de igienă feminină”

ORGANIZAȚII RESPONSABILE

 1. Asociația “Dăruiește Viață” – „Fond de urgență pentru Ukraina”
 2. Asociația Habitat for Humanity România – „Un adăpost sigur departe de casă”
 3. Veolia România – „Inițiativa Verde”

“Am primit  54 de candidaturi, în creștere față de anul precedent, și am fost impresionați de calitatea abordării și de rezultate - vorbim de inițiative de business, de idei transformatoare, de soluții inovatoare și de multă energie în zona de responsabilitate în societate, în comunitățile unde companiile își desfășoară activitatea. Procesul de selecție a fost unul cu adevărat provocator, însă colegii mei din juriu sunt extraordinari. Țin sa le mulțumesc în mod particular pentru bogăția discuțiilor, pentru implicare, dar și pentru diversitatea de păreri și de abordări, toate acestea reușind să ne conducă,  pas cu pas,  să alegem cu echilibru, finaliștii.  Așadar, salutăm interesul tuturor celor care s-au înscris în competiție,  îi felicităm și ne bucurăm pentru finaliști. Un mare bravo tuturor, dar și echipelor care fac ca aceste proiecte să se întâmple, dincolo de aplicația în sine! », a declarat Flavia Popa, secretar general BRD Groupe Societe Generale si Președinte al Juriului Premiilor CCIFER.

În urmă cu două luni, CCIFER a dat startul acestei competiții anuale care dă șansa celor peste 500 companii membre și ONG-urilor să își înscrie proiectele care produc transformări în modelul de business sau schimbă în bine comunitățile. Fie că vorbim de modele de afaceri mature, cu istorie în spate, sau de business-uri tinere, la început de drum, inovatoare, în special, prin soluțiile tehnologice și digitale.

Anul acesta, Premiile CCIFER revin în atenția companiilor si ONG-urilor, odată cu provocarea unor teme globale, care țin de evoluțiile societale prin care trecem. Companiile, prin amprenta lor locală și națională, sunt parte din transformarea economiei românești. Toți actorii, companii, organizații non-guvernamentale, societate civilă, autorități acționează în mod responsabil și susținut prin planuri de afaceri sustenabile, inițiative de responsabilitate socială și legislație corespunzătoare, dar și implicare activă în programe de educație și conștientizare.

Juriul ediției de anul acesta este compus din: Cristina Bojica (Cabinet Avocats Gruia Dufaut), Thibaut Desmons (CFAS – Club Francophone d’Affaires de Sibiu), Didier Grimault (TotalEnergies Roumanie), Monica Ioniță (CCIFER), Aura Rădulescu (Cora România), Dan Ștefan (Autonom Grup) și Flavia Popa (BRD Groupe Societe Generale), președinte al Juriului.

 

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Mai multe informații despre prezența franceză în România,  aici.

Plus de #flashinfo

Tous les #flahinfo

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !