Membres

ABCdar Verde – proiect pilot realizat in parteneriat de Junior Achievement si Holcim Romania, dedicat responsabilitatii fata de mediu

500 de elevi de gimnaziu si profesori din 15 scoli din judetele Arges, Bihor si Cluj au acces gratuit la materiale adaptate pentru invatarea la clasa si online pe platforma e-learning JA Inspire

Junior Achievement (JA) Romania si Holcim Romania lanseaza, in editie pilot, ABCdar Verde – un proiect adresat elevilor de gimnaziu, pentru educarea unui comportament responsabil si utilizarea rationala a resurselor de mediu.

500 de elevi din judetele Arges, Bihor si Cluj vor beneficia de acces gratuit la continuturi si instrumente adaptate invatarii mixte, la scoala si online. Materialele sunt disponibile in format tiparit si pe platforma  e-learning JA Inspire™, cu posibilitatea de a derula activitati de predare sincrona, care presupune prezenta concomitenta a elevilor si profesorilor, precum si folosirea unor resurse digitale interactive si exercitii cu feedback imediat, ce pot fi accesate si utilizate de elevi in mod autonom, in modelul asincron de invatare.

In cadrul proiectului, elevii descopera principalele resurse de mediu si principiul celor 3R – Reducere, Reutilizare, Reciclare – pentru gestionarea sustenabila a acestora, din perspectiva de cetatean, asociatie comunitara sau companie.

O atentie speciala in cadrul proiectului este acordata educarii modului de gestionare a deseurilor rezultate ca urmare a aplicarii regulilor de protectie impotriva virusului SARS-CoV-2. Elevii beneficiaza astfel de materiale informative si recomandari pentru depozitarea corecta a mastilor si manusilor de protectie dupa folosire.

„Ne bucuram ca putem veni in sprijinul elevilor cu un nou proiect educational, care sa contribuie la dezvoltarea, inca de pe bancile scolii, a unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv, in cadrul caruia elevii vor invata, printre altele, cum sa utilizeze in mod rational resursele naturale si cum sa gestioneze deseurile pe care le produc. Acest proiect reprezinta inca o dovada a angajamentului pe care Holcim Romania si l-a asumat pentru a imbunatati viata comunitatilor locale, implicandu-se activ in educarea noilor generatii”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila si Comunicare in cadrul Holcim Romania.

Proiectul se deruleaza in perioada noiembrie 2020 – mai 2021. Sub coordonarea profesorilor si a voluntarilor Holcim Romania, implicati direct in programul educational, elevii inteleg interdependenta dintre modul in care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispozitie, economie si calitatea vietii. De asemenea, sunt incurajati sa dezvolte proiecte si sa propuna actiuni responsabile fata de resursele din comunitatea lor, exersandu-si spiritul de initiativa si comportamentul civic.

 

Despre Junior Achievement (JA) Romania

Junior Achievement Romania, organizatie nonprofit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a JA Worldwide® USA si JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizatie internationala de educatie antreprenoriala, economica, financiara si STEM, de orientare profesionala, sanatate si dezvoltare a abilitatilor pentru viata, programele sale fiind urmate in 40 de tari din Europa si peste 100 din lume. In Romania, programele JA de tip „learning by doing“ si „project based”, adaptate invatarii hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi si studenti din peste 1.670 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. In 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existenta, iar in 2020, organizatia s-a pozitionat pe locul 7 in topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

https://www.jaromania.org/programe

 

Despre Holcim Romania

Holcim (Romania) S.A. activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 17 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si trei terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. In Romania, Holcim numara aproximativ 800 angajati. Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim, in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21. Grupul de companii sub umbrela Holcim Romania la nivel local include Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate si BCA), Geocycle Romania (pre-tratarea deseurilor) si StartCasa (amenajari interioare).

https://www.holcim.ro/ro

 

Plus d'actualités

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !