Membres

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocațională online

Suntem bucuroși să vă anunțăm că am lansat platforma vocațională www.bunincariera.ro
#BunÎnCarieră sprijină tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani în valorificarea potențialului individual și alegerea carierei potrivite prin teste vocaționale, consiliere şi mentorat.
 
“Proiectul a pornit de la intenţia de a contribui în cariera tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile din România, însă pe parcurs am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, la început de drum profesional sau chiar mai devreme, în momentul în care îşi aleg facultatea, nu ştiu ce aptitudini au şi nici la cine să apeleze cu exactitate. Platforma www.BunInCariera.ro le oferă posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, sesiuni de consiliere în carieră și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional.”, a spus Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator.

Funcționalitățile platformei au la bază expertiza și informațiile acumulate de Asociaţia The Social Incubator, capitalizând istoricul de lucru de aprox. 6 ani cu peste 6000 tineri. Au fost folosite profilurile tinerilor din grupul ţintă împreună cu deciziile de carieră luate pe baza rezultatelor la testele vocaționale, coroborate cu durata şi gradul de satisfacție asociat deciziei vocaționale alese.

“Pentru noi fiecare tânăr este valoros și are dreptul la un viitor pe măsura așteptărilor sale. Din dorința de  a facilita accesul unui număr cât mai mare de tineri la resurse și specialiști care pot să-i ajute să identifice timpuriu care le sunt aptitudinile și cum pot să le valorifice, am transpus în online o parte din expertiza noastră. Ne dorim să creăm o experiență digitală completă care să permită tinerilor accelerarea semnificativă a procesului de descoperire a carierei, indiferent de mediul din care provin.”, a spus Ionuţ Pascu, Preşedinte Asociaţia The Social Incubator.

Impactul aşteptat al proiectului este ca în primul an să atingă cel puţin 1000 de beneficiari care utilizează platforma, iar cel putin 50% dintre cei care participă la sesiunile de consiliere și mentorat să ia o decizie privind orientarea vocaţională.

Platforma Bun în Carieră a fost dezvoltată în cadrul proiectul ”Hartă pentru Drum în Viață” desemnat câştigător în 2019, în competiţia RO SMART, în Țara lui Andrei,  o competiție națională dedicată proiectelor inovatoare care, prin tehnologie și digitalizare, rezolvă probleme din comunități, îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, eficientizează consumul de resurse și accesul la serviciile publice, sau reduc cheltuielile publice. Țara lui Andrei este platforma de responsabilitate socială a OMV Petrom și comunitatea celor care vor o țară mai bună în fiecare zi.

Mulţumim tuturor volutarilor implicați, consilierilor și mentorilor pentru ajutor și sprijin.

Vă invităm să susțineți inițiativa fie în calitate de voluntari (mentori), inspirând tinerii și ajutându-i să-și aleagă cariera potrivită, fie donând.

Plus d'actualités

Bilans d’évènement

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗L'expédition #BusinessTourCCIFER a continué à Prahova. Nous avons  été accompagnés par plus de 40 participants qui ont apprécié l'opportunité de...

Nouveaux membres

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station est une communauté d’experts pour le développement et le financement de l’écosystème IT et digital franco-roumain.

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !