Membres

Autism Voice integrează în terapie Virtual Reality (VR), pentru prima oară în România

Proiectul Digital Therapy for Autism – ABA prin VR pentru integrarea copiilor cu autism în societate este acum funcțional în cele două centre Autism Voice din București. Peste 170 de copii cu vârsta de peste 4 ani vor avea acces la cea mai modernă formă de tehnologie în terapie ABA pentru integrare socială. Proiectul este finanțat prin programul RO SMART – Țara lui Andrei al OMV Petrom, proiect pe care ne-ati ajutat prin voturi pentru a merge mai departe in competitie anul trecut perioada asta si sa il putem castiga.

Acum, dupa opt luni de zile de munca, dezvoltarea lui s-a finalizat, iar acum suntem in etapa de implementare alaturi de copiii nostri, iar la finalul anului vom putea publica si primul studiu de cercetare din Romania privind eficacitatea tehnologiei de VR in recuperarea copiilor cu autism!

Digital Therapy for Autism propune să îmbunătățească recuperarea și integrarea copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare prin digitalizarea și transpunerea în realitate virtuală (VR) a terapiei ABA (Applied Behavior Analisys) aplicate acestora. Prin această tehnologie, atât specialiștii în terapie ABA, cât și copiii și familiile acestora nu vor mai avea obstacole în ceea ce privește expunerea la medii, stimuli sau situații sociale noi. Realitatea virtuală poate crea cu 50% mai puțin efort orice situație, stimul sau experiență necesare pentru recuperarea copilului cu tulburări.

Pentru acest proiect, partenerii nostri de la Ideologiq România, compania care s-a ocupat de soluția tehnică a proiectului, a dezvoltat și produs cinci experiențe interactive de realitate virtuală și șase kit-uri de realitate virtuală. Din cele cinci experiențe create, două au componente de interactivitate și trei sunt pe model recompensă. Concret, copiii trebuie să parcurgă cu succes primele două experiențe de interactivitate, pentru ca ulterior să aibă acces și la experiențele care îi recompensează.

Toate detaliile despre proiectul nostru in acest moment se pot citi AICI.

Pentru a putea realiza acest proiect folosind detalii cât mai apropiate de o experiență uzuală, Cora România și Metrorex România s-au alăturat proiectului. Astfel, echipa Ideologiq a realizat filmări direct în trenurile de pe Magistrala 1 și respectiv, în complexul Cora Sun Plaza.

Va multumim din suflet ca ati fost alaturi de noi pentru acest proiect, si nu numai, astfel incat el sa existe si sa putem accelera metodele si tehnicile eficace pentru micutii afectati de dizabilitati neuro-psihice!

Ne continuam misiunea cu programele noastre de recuperare si terapii, de training familial, de formare a specialistilor, dar si de actiuni de constientizare si acceptare a fenomenului autismului in Romania.

Plus d'actualités

Nouveaux membres

EXL

EXL is a global analytics and digital solutions company that partners with clients to improve business outcomes and unlock growth. Established in...

Bilans d’évènement

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗#BusinessTour Pitești - une journée pleine d'opportunités et de connections d'affaires, dans un programme complexe de visites et de rencontres dans...

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !