Membres

Inetum își anunță noul plan strategic și ambiția de lider tehnologic european

După un deceniu de creștere continuă, lansarea unei noi identități corporative în 2021 (fostă Gfi), a unui nou parteneriat financiar în 2022 cu Bain Capital Private Equity și sosirea unui nou Președinte și CEO, Jacques Pommeraud, în martie 2023, Inetum își anunță noul plan strategic de creștere ambițioasă și o propunere de valoare consolidată pentru a răspunde noilor provocări de afaceri ale clienților săi.

Într-un moment în care nevoia de digitalizare a organizațiilor se accelerează, Inetum deschide un nou capitol în istoria sa, cu scopul de a-și consolida sprijinul pentru întreprinderi și guverne în transformarea lor digitală și de a face din inovațiile digitale o sursă de performanță și progres durabil pentru toți.

O abordare strategică pentru a servi o ambiție reînnoită

De mai bine de 10 ani, Grupul Inetum a fost în continuă creștere, impulsionat de un apetit puternic pentru achiziții și creștere organică, pentru a ajunge la un venit de 2,4 miliarde de euro în 2022, reprezentând un ritm anual de creștere de peste 12%. Inetum a devenit un Grup internațional cu 28.000 de oameni, o amprentă care acoperă 27 de țări, cu poziționare forte în Europa: pe locul 8 în Franța, pe locul 5 în Spania și pe locul 2 în Belgia.

Într-o lume în continuă schimbare, condusă de tehnologie și inovație, nicio companie nu își poate permite să stea pe loc. Scopul nostru este să ne ajutăm clienții să câștige, să satisfacă așteptările angajaților și propriilor clienți datorită tehnologiei. Misiunea noastră este să facem diferența, combinând expertiza noastră sectorială, abordarea practică, rapiditatea, agilitatea și proximitatea pentru a oferi cea mai bună tehnologie posibilă.

Odată cu venirea lui Jacques Pommeraud în fruntea Grupului Inetum în martie 2023 și cu sprijinul principalului său acționar Bain Capital Private Equity, Grupul intră într-o nouă fază de creștere, structurată în jurul a 5 piloni:

 • - Valorificarea dimensiunii dejucător local de top pentru clienții din Europa, cu o abordare centrată pe client, bazată pe densitatea geografică (proximitatea cu 130 de site-uri)
 • Furnizarea de cele mai bune servicii de business transformation, ca partener local preferat pentru SAP, Salesforce, ServiceNow și Microsoft, pentru a ajuta organizațiile să inoveze și să adopte noi tehnologii, cum ar fi Gen AI
 • Asigurarea de prețuri competitive bazate pe agilitate și eficiență, datorită instrumentelor inovatoare și a unui model de producție industrială onshore și offshore de înaltă calitate
 • Un brand de angajator bazat pe mândria de a face parte din Grup, capabil să atragă cele mai bune talente
 • Abordarea unică a unei companii BtoBtoS (Business to Business to Society) ca lider ESG în sectorul serviciilor IT, sprijinindu-și clienții în responsabilitatea socială.

Jacques Pommeraud, Președinte și CEO al Grupului Inetum, explică: „Acest plan strategic ne pune pe o traiectorie ambițioasă și incitantă pentru a obține o nouă scară și o nouă reputație. Aspirăm să facem o diferență semnificativă pentru clienții noștri, oferindu-le tot ce este mai bun în servicii de transformare a afacerilor și sprijinirea acestora în nevoia lor de noi tehnologii, cum ar fi GenAI. Este o ambiție care oferă membrilor actuali și noi ai echipei noastre oportunitatea de a-și dezvolta cariera, de a lucra la proiecte interesante și de a-și menține abilitățile la vârf de tehnologie.”

Un impuls pozitiv și durabil care se reflectă în acțiuni concrete

Cu profilul său multi-specialist, Inetum își aliniază organizația și propunerea de valoare cu noua sa strategie în jurul a 4 Linii de Afaceri Globale: Inetum Consulting, Inetum Technologies, Inetum Solution și Inetum Software.

 • Inetum Consulting:
  • Ajută companiile să se gândească strategic la direcția, planificarea și viteza planurilor lor de transformare
  • Furnizează suport operațional pentru implementarea soluțiilor adaptate activităților, dimensiunii și proceselor de bază ale organizației
 • Inetum Technologies:
  • Asigură excelența operațională a departamentelor IT prin optimizarea costurilor și flexibilității infrastructurii IT și obținerea valorii maxime din cele mai bune capacități de industrializare, automatizare și securitate
 • Inetum Solutions:
  • Oferă companiilor oportunitatea de a integra cele mai bune soluții de pe piață pentru a crește viteza și agilitatea și pentru a-și îmbunătăți procesele de afaceri, cu scopul de a face față provocărilor viitorului, cu parteneri strategici precum Microsoft, Salesforce, SAP și ServiceNow
 • Inetum Software:
  • Furnizează peste 50 de soluții software multi-industriale, inovand cu 27 de centre R&D, pentru sectorul public, sănătate și asistență socială, lanț de aprovizionare, asigurări și finanțe, securitate civilă, precum și soluții transversale pentru managementul timpului și activității, oameni management și management de conținut.

Demonstrând implementarea acestui plan strategic, Inetum a anunțat achiziția a trei mari experți francezi în tranziția digitală a companiilor:

 • 47QUAI, o companie franceză de consultanță și servicii specializată în suita de produse Salesforce, în special în domeniile vânzărilor, customer service, marketing și experiențe. Achiziția consolidează și mai mult Salesforce Global Practice a Inetum, care este deja partener Summit, cel mai înalt nivel de parteneriat cu Salesforce, și are acum o echipă de peste 200 de experți.
 • VISEO Dynamics, un specialist în software Microsoft Dynamics, consolidează linia de business dedicată din cadrul Inetum care, în calitate de jucător global de top în soluțiile de afaceri Microsoft, sprijină companiile în transformarea proceselor sale operaționale în Franța și la nivel internațional cu peste 330 de experți.
 • Proceed, un integrator francez specializat în platforma de cloud computing ServiceNow, care oferă o varietate de soluții, inclusiv ITSM, ITOM, CSM și HR, demonstrând adevărata versatilitate în a răspunde la diverse probleme organizaționale. Inetum, partener Elite ServiceNow, își consolidează oferta de servicii cu peste 330 de consultanți certificați.

Despre Inetum:

Inetum este o companie de servicii și soluții digitale. Cu o prezență în peste 27 de țări, Grupul are aproape 28.000 de angajați și a generat venituri de 2,4 miliarde de euro în 2022. Într-un context în care nevoile și uzanțele sunt în mod constant reinventate, Grupul Inetum sprijină companiile și autoritățile în transformarea lor digitală oferind o combinație unică de proximitate, organizare specifică sectorului și soluții inovatoare. Cu profilul său multi-specialist, Inetum își aliniază organizația în jurul a 4 Linii de Afaceri Globale: Inetum Consulting, Inetum Technologies, Inetum Solutions și Inetum Software.

Pentru mai multe informații, contactează:

Inetum Relații Presă

press(@)inetum.com

Plus d'actualités

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !