Membres

Tu ce faci cu echipamentul tău stricat? Campanie de preluare gratuita de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice din judetele Alba si Cluj

Locuitorii din Cluj și Alba Iulia au la dispoziție preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice.

Ecollect (www.roecollect.ro) împreună cu ECOTIC (www.ecotic.ro ), împreună cu partenerii săi, Primăria Municipiului Alba Iulia și Garda de Mediu Alba,  asigură locuitorilor din județele Alba și Cluj preluarea GRATUITĂ de la sediul firmei sau de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cum ar fi echipamente IT, electrocasnice, mașini de spălat, frigidere, tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau baterii/acumulatori.

De ce să le predai spre reciclare?

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezinta fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere. Se estimează că la nivel mondial, în 2030, vom ajunge la 74.7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel).

Conform studiului „Cuantificarea deseurilor de echipamente electrice si electronice generate in Romania” realizat de  ECOTIC in 2019, un român generează anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3kg ajung în fluxul de reciclare, restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la întâmplare în natură.

Cum poți contribui?

Ecollect iți preia deșeurile GRATUIT,  de la sediu sau de la domiciliu, tu trebuie doar să apelezi la  0755 406 406 sau să completezi formularul disponibil aici pentru a face o comandă. Menționăm că se asigură întocmirea tuturor documentelor necesare persoanelor juridice în ceea ce privește casarea echipamentelor, precum și dovezile de reciclare.

 „ECOTIC organizează constant campanii de informare a populației privind soluțiile de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în cazul de față împreună cu partenerul nostru Ecollect. Aceste campanii își propun să implice în special cetățenii,  în contextul în care atingerea țintelor de colectare a DEEE este un obiectiv important asumat de România ca membră a Uniunii Europene.

Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC

Garda de Mediu susține acțiunile de colectare în vederea reciclării,  în cazul de față a deșeurilor electrice. Lăudăm inițiativele de acest tip care vin din mediu privat și încurajăm cetățenii să apeleze la acest serviciu gratuit, la îndemâna tuturor.” 

Ing. Dănuț Emil Hălălai, Comisar Șef  Garda de Mediu Alba

 

Detalii despre serviciul de preluare de la domiciliu disponibil pe raza întregului județ la 0755 406 406 și pe www.roecollect.ro

Plus d'actualités

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !