Bilantul evenimentului

Retour sur: Reuniune de lucru cu Marcel CIOLACU, Prim-Ministrul României

Reprezentanți ai mediului de business din comunitatea franco-română s-au întâlnit la Palatul Victoria cu Prim-Ministrul României, Marcel Ciolacu, și echipa guvernamentală. Întâlnirea a avut rolul de a sublinia provocările companiilor și potențialul de investiții în viitor, cu obiectivul de a menține un dialog public-privat constructiv pe termen lung, pentru competitivitatea României.

Au fost abordate teme care țin de dezvoltarea durabilă a țării prin prisma unor proiecte de impact în infrastructura rutieră și feroviară, industrie și decarbonizare, eficiența energetică, construcții, piața muncii și fiscalitate.

Referitor la competitivitate, Adela Jansen, vicepreședinte CCIFER, a amintit în deschidere importanța stabilității guvernamentale într-un context geopolitic complicat, precum și acțiunile autorităților în două dintre cele mai importate proiecte de țară, aderarea României la standardele OCDE și primii pași pentru integrarea în spațiul Schengen.

"Procesul de aderare a României la standardele OCDE, pe care îl sprijinim activ, este benefic nu numai din punct de vedere legislativ, dar mai ales pentru modul în care acestea trebuie să fie aplicate, iar aici mai avem încă multe lucruri de făcut. Predictibilitatea legislativă și fiscală sunt cheie pentru decizia de a investi în România".

Premierul Marcel Ciolacu și-a arătat deschiderea pentru un dialog constant și structurat cu mediul de business și a precizat în deschidere: "Mă bucur mult că în 2023 investițiile nominale au fost mai mari decât deficitul. Este prima oară când deficitul nu s-a dus pe consum și este primul semnal pozitiv remarcat și de Comisia europeană".

Investițiile franceze în România se ridică la 10,5 mld Eur (industria reprezintă 37%, comerțul, 16,2%, iar noile tehnologii, 13,5%). Peste 4000 de companii cu capital francez generează 125 000 de locuri de muncă directe.

Mai multe informații AICI.

Plus d'actualités

Noi membrii

PURE PSYCHOLOGY

PURE PSYCHOLOGY este o companie franceză care oferă servicii de psihoterapie, suport psihologic și formare profesională pentru profesioniști și...

Noi membrii

RICHEL GROUP

Grupul RICHEL, de la înființarea sa în 1964, concepe, fabrică și realizează soluții complete pentru sere și clădiri industriale în domeniul...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !