Actualitati Membri

CRISTINA BOJICĂ, VICEPREȘEDINTE CCIFER: PENTRU A CREȘTE COMPETITIVITATEA, O COMUNITATE DE AFACERI TREBUIE SĂ GENEREZE INVESTIȚII.

Faceți parte din Consiliul Director al CCIFER de 2 ani, iar din 2024 ați devenit vicepreședinte și membru al Biroului Executiv. Gruia Dufaut si Asociatii este unul dintre membrii noștri activi, datorită implicării și reprezentativității în dinamica agendei de servicii, în sprijinul comunității. Ați descoperit de-a lungul timpului companiile la ele acasă, datorită prezenței în regional, ați fost membru în juriul Business Awards și contribuiți susținut la reușita acțiunilor CCIFER. Ce urmează odată cu acest nou rol și ce va face diferența în viitor?

Odată cu acest nou rol, voi continua activitățile pe care le desfășor în cadrul Consiliului Director, care decide strategiile și direcțiile de acțiune ale CCIFER pentru dezvoltarea membrilor săi și pentru promovarea cooperării franco-române. Ca vicepreședinte, mă bucur să sprijin activitatea președintelui Camerei și să mă implic mai activ în proiectele regionale ale CCIFER, dialogul cu autoritățile și actorii instituționali, pentru a promova interesele mediului privat și colaborarea. Cred că implicarea mea anterioară în diversele inițiative ale CCIFER, reprezentarea și consultanța oferită ca membru în Board-ul acestei camere, dublate de experiența pe care am dobândit-o în ultimii 20 de ani ca avocat al investitorilor mă ajută să aduc o perspectivă valoroasă pentru acțiunile CCIFER.

Cum ați defini profesia de avocat astăzi și ce mesaj ați avea pentru tinerii care vor să dezvolte o carieră într-un cabinet de avocați? 

Ce cred că este specific zilelor noastre în profesia de avocat și ceea ce consider că trebuie să ne dezvoltăm sau să ne însușim în mod special sunt abilitățile de comunicare, cunoștințele de tehnologie și gândirea critică, aceasta din urmă fiind cea care ne permite să discernem elementele esențiale în multitudinea de informație juridică și într-un mediu în continuă transformare. În ce privește tinerii avocați care vor să dezvolte o carieră în această profesie, este important ca aceștia să înțeleagă că, pe lângă cunoștințele teoretice specifice profesiei care rămân, evident, esențiale, curiozitatea, formarea profesională continuă, respectarea valorilor profesionale, inclusiv în plan personal, adaptabilitatea și empatia fac parte din profesia noastră în egală măsură.

Ce reprezintă astăzi comunitatea de afaceri franco română pentru competitivitatea țării?

Pentru a crește competitivitatea, o comunitate de afaceri trebuie să genereze investiții. Membrii CCIFER aduc expertiză, investiții și conexiuni internaționale și contribuie, astfel, la creșterea și dezvoltarea durabilă a economiei. Cele peste 550 de companii membre ale camerei formează o comunitate deosebit de dinamică și activă pe întreg teritoriul țării, care susține dezvoltarea și extinderea parteneriatelor de afaceri și care promovează bunele practici în diferite sectoare cheie, precum agricultura, automotive, aviație, servicii financiare și bancare, construcții navale, digital, energie, telecomunicații, tehnologia informației, materiale de construcție, sănătate, consultanță și formare profesională sau retail. Nu în ultimul rând, apartenența la această comunitate ajută companiile să se bucure de o bună imagine în relațiile cu partenerii externi.

 

Cristina Bojică este avocat asociat al Societății civile de avocați GRUIA DUFAUT ȘI ASOCIAȚII, unde coordonează departamentul de litigii și practica juridică în domeniul protecției datelor cu caracter personal (GDPR). Avocat în Baroul București cu o experiență de peste 20 de ani în dreptul afacerilor, Cristina este specializată în achiziții societare și fuziuni, dreptul contractelor, litigii comerciale și contencios administrativ și fiscal. Intervine frecvent în domenii conexe, precum dreptul mediului și guvernanței corporative, dreptul asigurărilor, energie și resurse naturale. Este deținătoare a certificatului CIPP/E acordat de către Asociația Internațională a Profesioniștilor în Confidențialitate profesioniștilor europeni în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !