Membres

Junior Achievement România lansează cea de-a treia ediție a proiectului WiSTEM2D, derulat în parteneriat cu Johnson & Johnson

Lansarea celei de-a treia editii a proiectului WiSTEM2D, derulat de Junior Achievement Romania in parteneriat cu Johnson & Johnson si dedicat orientarii in cariera in domeniile Stiintei, Tehnologiei, Ingineriei, Matematicii, Manufacturii si Design-ului (STEM2D)

Proiectul propune includerea unui numar de 8.000 de elevi din clasele V-XII de la peste 200 de scoli din intreaga tara. Materialele educationale, dezvoltate si adaptate pentru invatarea hibrida, sunt disponibile gratuit in versiune digitala, iar cursurile se vor desfasura sub coordonarea a peste 260 de profesori si a voluntarilor Johnson & Johnson.

Promovat la nivel international din anul 2015, WiSTEM2D – Women in Science, Technology, Education, Mathematics, Manufacture and Design este un proiect destinat elevilor, studentilor si profesionistilor din mediul de afaceri. In Romania, proiectul se concentreaza pe orientarea in cariera a elevilor din clasele gimnaziale si liceale, urmarind stimularea interesului fetelor pentru domenii si cariere STEM²D, considerate in general ca fiind preferate de baieti.

In calitate de partener strategic, Junior Achievement, impreuna cu cadrele didactice inscrise in proiect si voluntarii Johnson & Johnson Romania angajati in cadrul diviziilor de produse farmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatori, coordoneaza sesiuni de invatare online si fata in fata inovatoare, bazate pe atentie, explorare, reflectie si elemente practice, pentru a-i inspira pe elevi sa-si identifice vocatia profesionala printr-o cunoastere mai indeaproape a domeniilor STEM2D.

Elevii si profesorii din clasele inscrise in proiect vor putea alege din peste 10 activitati in limba romana si peste 40 activitati in limba engleza. Voluntarii J&J vor contribui cu expertiza lor profesionala in domeniile de activitate ale companiei, vorbind despre activitatea lor de zi cu zi, despre motivatiile si satisfactiile lor profesionale.

Johnson & Johnson sustine femeile de peste 130 de ani oferind instrumente, resurse si oportunitati pentru a avea succes la locul de munca si acasa. Credem in puterea femeilor de a conduce si de a inova si vom continua sa sustinem si sa acceleram dezvoltarea liderilor femei. Inca de la lansarea in 2018 a initiativei WiSTEM2D in Romania ne-am propus sa ii imprietenim pe cei mici cu stiinta si sa aducem in atentia lor teme importante care incurajeaza interesul fetelor pentru inovatie si dorinta de invatare prin joaca. Dorim sa crestem reprezentarea femeilor in domeniile STEM2D, iar obiectivul nostru pana in 2025 este sa sprijinim si sa inspiram peste 2 milioane de fete la nivel global prin programul educational WiSTEM2D”, a mentionat Ioana Nainer, Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead, Johnson & Johnson Romania.

Prin intermediul activitatilor de tip learning by doing si project based, elevii vor exersa si isi vor dezvolta abilitatile de lucru in echipa si rezolvare a problemelor, gandirea logica si creativa, capacitatea de analiza si sinteza, precum si aptitudinile de negociere si organizare.

Proiectul a fost dezvoltat in contextul in care expertii in resurse umane indica faptul ca aproape toate profilurile de locuri de munca care vor avea cea mai rapida crestere in urmatorul deceniu vor necesita cunostinte in domeniile STEM. Interactiunea cu profesionistii STEM²D le va permite tinerilor sa se familiarizeze mai mult cu nivelul de educatie, responsabilitatile si abilitatile necesare pentru viitoarele locuri de munca.

Activitatile STEM²D, documentate si realizate de specialisti in educatie si profesionisti din ariile #STEM²D, sunt caracterizate de o abordare interdisciplinara, integrata si centrata pe elev, care presupune utilizarea unor practici pedagogice. Principiile care stau la baza elaborarii lor transforma procesul de invatare intr-unul mai atractiv, mai constructiv, mai eficient si stimuleaza dorinta elevilor de a investiga, rationamentul logic, gandirea creativa, capacitatea de a rezolva probleme si spiritul de colaborare. Mai multe detalii, disponibile la https://jar.ro/virtual-wistem2d.

Pentru inscrieri la programele si proiectele Junior Achievement, consultati https://www.jaromania.org/profesori.

Despre WiSTEM2D

Dezvoltat de Johnson & Johnson si lansat pe plan international in 2015, in parteneriat strategic cu Centrul de Educatie Stiintifica Smithsonian, Junior Achievement Worldwide si FHI360, WiSTEM2D vizeaza cresterea numarului de fete care aleg sa urmeze cariere in domeniile STEM2D si incurajarea generatiilor viitoare de ingineri, cercetatori si profesionisti de a-si asuma un angajament pe termen lung fata de carierele din aceste domenii. Programul este deja in curs de desfasurare in tari precum Irlanda, Japonia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore si Statele Unite.

In Romania, incepand cu anul scolar 2018-2019, proiectul WiSTEM2D se deruleaza cu sprijinul financiar al Johnson & Johnson Romania si al consultantilor voluntari din cadrul companiei. 

Mai multe informatii despre programul international la: https://www.jnj.com/wistem2d.

Despre Johnson & Johnson

In cadrul Johnson & Johnson, credem ca o sanatate buna sta la baza vietilor vibrante, a comunitatilor prospere si a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a mentine sanatatea oamenilor, la orice varsta si in orice etapa a vietii. Azi, in calitate de cea mai mare si mai extinsa companie din lume dedicata ingrijirii sanatatii, ne intarim angajamentul de a ne folosi aceasta dimensiune in slujba binelui. Facem eforturi sa imbunatatim accesul si accesibilitatea, sa cream comunitati mai sanatoase si sa oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, sa aiba o buna sanatate mintala, un corp sanatos si sa beneficieze de un mediu inconjurator sanatos. Cu pasiune, stiinta si prin inovatie ne propunem sa schimbam profund traiectoria sanatatii pentru umanitate. Aflati mai multe pe www.jnj.com. Urmariti-ne pe @JNJNews.

 

Despre Junior Achievement (JA) Romania

Junior Achievement Romania, organizatie nonprofit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a JA Worldwide® USA si JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizatie internationala de educatie antreprenoriala, economica, financiara si STEM, de orientare profesionala, sanatate si dezvoltare a abilitatilor pentru viata, programele sale fiind urmate in 40 de tari din Europa si peste 100 din lume. In Romania, programele JA de tip „learning by doing“ si „project based” sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi si studenti din peste 1.700 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri.

In 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existenta, iar in 2020, organizatia s-a pozitionat pe locul 7 in topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

Pentru informatii despre programele si proiectele Junior Achievement Romania, accesati:

Plus d'actualités

Bilans d’évènement

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗L'expédition #BusinessTourCCIFER a continué à Prahova. Nous avons  été accompagnés par plus de 40 participants qui ont apprécié l'opportunité de...

Nouveaux membres

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station est une communauté d’experts pour le développement et le financement de l’écosystème IT et digital franco-roumain.

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !