Communication - Presse

Maratonul de Business CCIFER de la Brașov, 4 – 7 noiembrie

12 evenimente ce reunesc, pe parcursul a 4 zile, mediul de afaceri franco-român, autoritățile locale și mediul academic în jurul unor subiecte cheie precum oportunitățile de afaceri, competențele viitorului și dezvoltarea durabilă

În perioada 4-7 noiembrie are loc la Brașov cea de-a III-a ediție a Maratoanelor de Business CCIFER. Maratoanele de business reprezintă un concept inovator de networking pe care Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) l-a lansat în martie 2019, la Iași, alături de partenerii săi instituționali și strategici. A doua ediție a Maratoanelor de Business CCIFER a avut loc în luna mai, la Timișoara.

Prin aceste evenimente dense ce concentrează conferințe, mese rotunde, sesiuni de pitching cu antreprenori locali, cocktailuri de networking, întâlniri B2B și vizite de companii, ne propunem să consolidărm la nivel local relația dintre membrii CCIFER, autorități, mediul academic și partenerii noștri din întreaga țară.  Adevărate maratoane organizate în comunitățile de afaceri franco-române, acestea au scopul de a identifica și de a genera noi oportunități de colaborare.

 „35% din membrii noștri sunt astăzi din diferite regiuni ale României.  Echipa noastră, bazată la București, propune în fiecare an peste 140 de evenimente, atât în București cât și în provincie. Maratonul de business la Brașov care demarează astăzi este un exemplu – 12 evenimente pentru a crea legături între companiile locale, filialele marilor grupuri și membrii din toată țara. Suntem azi în Brașov, unde prezența investitorilor francezi este deja semnificativă, pentru că avem încredere în potențialul de dezvoltare mare pe care îl are Brașovul. Un bun exemplu este reactivarea de către Airbus, împreună cu IAR, a producției de aeronave. -  a declarat în deschiderea Maratonului François Coste, Președintele CCIFER.

La Brașov au loc în cadrul Maratonului patru tipuri de evenimente, ce corespund celor patru priorități care ne ghidează în activitatea noastră zilnică : crearea de oportunități, reprezentarea intereselor membrilor CCIFER prin consolidarea unui ecosistem de advocacy, dezvoltarea anreprenoriatului și facilitarea accesului pe piață a unor noi proiecte, precum și susținerea formărilor profesionalizante și a celor 125 de filiere academice francofone din întreaga țară.

Astfel, în programul Maratonului de Business CCIFER de la Brașov veți regăsi:

  1. evenimente dedicate comunității CCIFER, în prezența reprezentanților Agenției Consulare a Franței la Brașov, Alianței Franceze Brașov, a Consulului Onorific al Franței la Brașov, domnul Ion Ciolacu, precum și a Excelenței Sale, Ambasadoarea Franței în România, Michèle Ramis (Reuniune cu membrii CCIFER, Masa rotundă: Oportunități de afaceri în Brașov, Pot CCIFER - Cocktail de networking ).
  2. evenimente dedicate domeniului resurselor umane, una dintre priortățile actuale ale membrilor CCIFER. Astfel, va avea loc în trei colegii brașovene prezentarea competențelor și a meseriilor viitorului (Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Andrei Șaguna).
  3. reuniuni ale grupurilor de lucru CCIFER (Reuniunea Grupului de lucru PMO, Pitching cu antreprenorii din Brașov, CSR-ul la întâlnire cu asociațiile la Brașov ).
  4. vizite de companii, prezentări tehnice și întâlniri B2B prestabilite (Travailler avec Electroprecizia/Total Romania/Airbus Helicopters Romania).

Pentru a consulta programul integral al Maratonului, vă invităm să accesați pagina evenimentului - https://www.ccifer.ro/ro/evenimente/agenda/e/event/maratonul-de-business-ccifer-la-brasov.html

Le mulțumim partenerilor noștri pentru susținere și implicarea în organizarea Maratonului de Business de la Brașov.

  • Parteneri locali :

Agenția Consulară a Franței la Brașov, Alianța Franceză, Agenția Metropolitană Brașov, Airbus,  Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Andrei Șaguna, Consiliul Județean Brașov, Demisol,  Electroprecizia, Primăria Brașov, Total.

  • Parteneri strategici :

Ambasada Franței în România, BRD Groupe Société Générale,  Groupama Asigurări, Groupe Renault, Cabinet d'avocats Gruia Dufaut, Finexpert, Pentalog, Up Romania.

Despre CCIFER

O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 600 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro CA cumulată și peste 125.000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

 

Persoană de contact :

Cătălina BALAN

Responsabil comunicare/Chargée de communication

catalina.balan(@)ccifer.ro
M. +40(0)754 077 671 

Plus d'actualités

Bilans d’évènement

Retour sur: Business Tour Craiova et Slatina

🚗 Après 2 jours de #BusinessTour passés à Craiova et Slatina, nous sommes revenus avec une valise pleine de nouvelles connexions et d'opportunités...

Toutes les news

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Découvrez votre espace privé sur ccifer.ro !