Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

25 de ani de la înființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România

Un sfert de secol în slujba comunității de afaceri franco-române și 5 premii de excelență în afaceri

În 2021, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România împlinește 25 de ani de la înființare. Evenimentul a fost marcat printr-o gală de excepție în cea mai elegantă sală din țară, Ateneul Român, cuprinzând și un concert special din programul Festivalului Internațional „George Enescu”, ajuns, de asemenea, la cea de-a 25-a ediție.  Cu această ocazie, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare comunității de afaceri franco-române, subliniind importanța parteneriatului strategic bilateral dintre Franța și România.

„Astăzi, 25 septembrie, sărbătorim 25 de ani de la înființarea CCIFER. 25 de ani este un interval scurt în lunga istorie a României, dar reprezintă o etapă semnificativă pentru comunitatea noastră economică franco-română. Salut inițiativa primilor investitori francezi și antreprenori români de a crea în 1996 o asociație, Camera noastră de comerț, pentru a cataliza inteligența colectivă și colaborativă. Aș dori să mulțumesc sincer tuturor celor care s-au angajat în ultimii 25 de ani să servească interesul general al comunității și au contribuit astfel cu timp, cu idei și cu suflet la succesul companiilor noastre.”François Coste, Președinte CCIFER

„Îmi face plăcere să felicit Camera de Comerț și Industrie româno-franceză pentru împlinirea a 25 de ani de activitate în România. Apreciez eforturile depuse în această perioadă de reprezentanții comunității de afaceri franceze în vederea intensificării cooperării economice dintre România și Franța. (...) Investițiile franceze în România depășesc șapte miliarde de euro și există până în prezent numeroase exemple de succes în ceea ce privește cooperarea noastră economică. (...) Sunt convins că prin avantajul competitiv de care dispunem, nivelul investițiilor franceze din țara noastră va deveni și mai ridicat în anii care urmează. Gala din această seară poartă, pe lângă însemnul anului Enescu, semnul revenirii la normalitate. (...) Vă doresc ca următorii ani de activitate ai CCIFER să fie și mai prolifici, plini de realizări care să genereze bunăstare pentru noi toți.” - Klaus Iohannis, Președintele României

Vă invităm să citiți la acest link mesajul integral transmis de Klaus Iohannis.

Pentru această ediție dublu jubiliară, Gala CCIFER, în parteneriat cu Festivalul „George Enescu” au prezentat publicului „Proiectul Enescu”, elaborat de violonistul Nicolas Dautricourt, unul dintre cei mai străluciți violoniști francezi din generația sa. La această ediție, gazda Galei a fost Mirela Nemțanu, director executiv Hospice Casa Speranței. 

În 2021, prestigioasele Premii CCIFER au ajuns la cea de-a XV-a ediție

Cu prilejul Galei au fost decernate Premiile CCIFER 2021. În cadrul celor 3 categorii ale concursului, IMM – reziliență și agilitate, Inovație și CSRdezvoltare durabilă, s-au înscris în total 43 de proiecte. Dată fiind multitudinea de inițiative cu impact semnificativ pentru comunitate, pe lângă cele 3 premii anunțate inițial, juriul a mai decernat și un premiu special. Vă invităm să descoperiți la acest link proiectele înscrise la Premiile CCIFER 2021.

Juriul Premiilor CCIFER este format din patru membri ai Consiliului Director și un membru al echipei permanente CCIFER, precum și de un reprezentant al cluburilor de afaceri francofone din România : Julien Munch, Carrefour Romania, Președintele juriului, Maria Chiriloaia, CCIFER, Adela Jansen, Druid Enterprise Chatbots, Dorin Miron, Clubul Francofon de Afaceri din Timișoara, Flavia Popa, BRD Groupe – Société Générale, Cecilia Tudor, Renault Commercial Romania.

  • Premiul special al juriului a fost decernat către The Social Incubator, pentru diversitatea proiectelor pe care le dezvoltă pentru susținerea tinerilor vulnerabili și recalificarea lor profesională.
  • Premiu IMM : reziliență și agilitate a fost decernat către Recommerce Distribution, pentru proiectul de vânzare a smartphone-urilor recondiționate.

Pe 6 aprilie 2020, în plină criză sanitară, trei antreprenori francezi din București au lansat Fenix. Startup-ul românesc, cu sediul în Booster-ul CCIFER, vinde smartphone-uri recondiționate pe site-ul său online și către marii retail-eri (IQBox, Auchan și Cora). Pe 2 iulie 2021, la 14 luni de la lansare, Fenix a fost achiziționată de grupul Recommerce, liderul european în vânzarea de smartphone-uri recondiționate. Pe 21 iulie 2021, Fenix și Recommerce semnează un vast parteneriat strategic cu Orange România, principalul operator al țării.

  • Premiu pentru inovație : să ne imaginăm 2050 a fost decernat către Orange, pentru 5G Lab Initiative

Orange, în parteneriat cu Institutul de Cercetare CAMPUS al Universității Politehnica din București (UPB) a deschis primul laborator 5G din România, un hub în care mediul academic, startup-urile și companiile pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G. Inițiativa își propune să sprijine actorii economici și cercetătorii în descoperirea valorii, utilității și oportunităților aduse de 5G și în dezvoltarea soluțiilor.

  • Premiu CSR : dezvoltare durabilă a fost decernat către OMV Petrom, pentru proiectul „România plantează pentru mâine”

OMV Petrom a lansat în 2020 România plantează pentru mâine, cea mai mare campanie de împădurire susținută din fonduri private și contribuie cu 4,6 milioane EUR pentru plantarea a  1.500.000 de copaci până în 2022, în parteneriat cu Ministerul Mediului și 6 ONGuri.

  • La Gala CCIFER a fost acordat și premiul special La French Tech Bucharest. Astfel, Tech Angels, The Tech Business Angel Investors Group in Romania, a fost premiat pentru susțierea ecosistemului antreprenorial local de zece ani încoace.

 

CCIFER

Fondată în 1996, CCIFER este membră a rețelei de 124 de Camere de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în lume, numărând peste 37 000 de membri, în 95 de țări. Prezenți în toată țara, deseori lideri în sectorul lor de activitate, investitorii francezi s-au instalat în România încă de la începutul anilor 90, dezvoltând un parteneriat durabil cu întreprinderile românești, contribuind cu capital și savoir-faire și beneficiind de o piața în creștere și de un factor de competitivitate globală. CCIFER numără în prezent 550 de membri, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro și care au creat peste 125 000 de locuri de muncă directe. Comunitatea franco-română este diversă, reunind, pe lângă investitorii francezi, și companii cu capital românesc, antreprenori și asociații, în toate sectoarele de activitate. În prezent, Franța este al treilea investitor din România, cu un stoc al investițiilor directe de 8,5 miliarde de euro

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !