Comunicare -Presa

Cum răspund Airbus Roumanie, Orange România, Renault Group și Michelin în fața provocărilor momentului Extrase din sesiunile de lucru de la Forumul franco-român de afaceri

Deschiderea și dezvoltarea fabricilor Airbus de la Brașov vor permite companiei să-și mărească capacitatea de producție în Romania si întreaga Europă și vor facilita implicarea companiilor românești în producția locală, a declarat astăzi Georges Durdilly, CEO Airbus Roumanie, în cadrul Forumului franco-român de afaceri organizat de CCIFER.

Printre provocările enumerate de Georges Durdilly se află tranziția verde, reducerea emisiilor de carbon, domeniul apărării și colaborările care sunt la nivel european în acest sector.

„Industria aeronautică este in plină creștere. Fabricăm din ce în e mai mult, avem peste 1000 de angajați. Intensificăm prezența și capacitatea de producere. Sectorul de apărare este și el în dezvoltare. În România este tot ce avem nevoie pentru a fabrica elicoptere. Airbus are proiecte structurate cu ajutorul cărora putem dezvolta un ecosistem puternic. Avem ideea de a crește. Putem face ca Renault Dacia, poate chiar și mai bine. (...) În 2035,  ne propunem să lansăm primul avion cu motor pe hidrogen. În echipele care fac parte din aceste proiecte fac parte si colegi români și ne mândrim cu asta. Ne trebuie mai multă voință și sprijin politic”, a spus Georges Durdilly.

Digitalizarea este „coloana vertebrală a dezvoltării” României, a spus Liudimila Climoc, CEO Orange România, care a arătat cum s-a implicat Orange România în această direcție:

  • Investiții de peste 200 milione de euro în infrastructura digitală (rețele mobile 5G, fibră optică)
  • Șapte centre de date la nivel național
  • ORANGE oferă soluții pe securitate cibernetica, cloud, centrul operational de securitate cibernetica alaturi de proiecte smart city care se dezvolta in continuare in peste 30 orase din Romania. 
  • Zona de internet of things – Orange are proiecte de automatizare de colectare a datelor, îmbunătățirea operațiunilor si creșterea de productivitate.
  • Program de accelerare a start-up-urilor, derulat în ultimii 6 ani de activitate: 44 de start-up-uri au sustinut aceasta accelerare, din diferite domenii:  5G, cybersecurity, medicina, multe alte domenii conexe.

Alina Ghica, VP Europe de Sud et Centre Asie, Michelin a declarat:

„Michelin este implicat într-o revoluție profundă: umană, tehnologică, ecologică, toate trei sunt interconectate. Revoluția umana include noul model de leadership, cel mai relevant nivel posibil. Revoluția tehnologica e tot ce înseamnă AI, roboți pentru afaceri”, precum și utilizarea tehnologiilor noi pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon (precum electrificarea pieselor).

Cecilia Tudor, Managing director Renault South Eastern Europe:

Pe fondul crizelor din ultimii ani – covid, lipsa de materie primă, războiul -, Renault a devenit mai flexibil și agil și se pregătește și face investiții pentru a face față provocărilor aduse de Reglementarea euro 7. „Drumul industriei auto este către electrificare. Suntem orientați într-o zonă iîn care ne schimbăm gama, pentru a fi competitivă și echilibrata, fie că vorbim de modele hibrid sau electrice. Tot ce am lansat până acum ne angajează în direcția electrificării”, a spus Cecilia Tudor.

Ea a mai arătat că în România sunt perspective bune pentru industria auto, deoarece „în 2023 s-a produs o revenire la cum era situația înainte de criza din 2020. Piața europeană dă semne de redresare, piețele din Europa sunt în creștere. Ne așteptăm ca Grupul Renault să încheie anul în creștere”.

Cel mai mare eveniment al CCIFER din acest an, organizat în parteneriat cu Ambasada Franței, Business France, Secția română a Consilierilor pentru Comerț exterior ai Franței și La French Tech Bucharest, Forumul și-a propus să faciliteze un dialog între companii, precum și între companii și autorități din România, Franța și Republica Moldova, despre oportunitățile de afaceri pe care le oferă transformările prin care trec Uniunea Europeană și România în această perioadă, pe fondul provocărilor legate de creșterea economică, securitate și protecția mediului.

În prima zi a Forumului, participanții – oficiali și reprezentanți ai mediului de afaceri – discută despre oportunitățile și provocările existente atât în România, cât și în Uniunea Europeană în domenii precum: provocările climatice și tranziția energetică; aderarea României la OCDE; atractivitatea României pentru investitori străini; colaborarea franco-română pentru crearea de valoare adăugată în sectoare strategice pentru a consolida suveranitatea economică a Europei; tranziția digitală; atragerea talentelor.

În cea de-a doua zi a Forumului, pe 4 iulie, va avea loc o masă rotundă cu participarea lui Dumitru Alaiba, Viceprim-ministru al Republicii MoldovaMinistru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a lui Olivier Becht, Ministru delegat la Ministerul Europei si Afacerilor externe, responsabil pentru Comert Exterior, Atractivitate si prezenta franceza la International, precum și a reprezentanților companiilor din cadrul CCIFER.

Contact pentru presă: Oana Marinescu. Oana.Marinescu(@)omavision.ro; Tel. 0741278737

Jurnaliștii pot găsi la acest link https://bit.ly/44tlqu8  comunicate și fotografii de la sesiunile din 3 și 4 iulie ale Forumului. Ele vor fi urcate pe măsură ce evenimentul se va derula.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii cu capital francez, dar și autohton. Companiile membre sunt investitori strategici și lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. De asemenea, CCIFER este un actor angajat în orientarea profesională a tinerilor și inserția acestora într-un parcurs de carieră, derulând programe de educație și facilitând recrutarea și dezvoltarea talentelor. Partener solid pentru dialogul public-privat, CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România, alături de alte organizații de profil.

Mai multe detalii pe www.ccifer.ro

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !