Discurs Julien Munch, Președinte CCIFER

La fiecare ediție a Galei, am sărbătorit succesul companiilor noastre, al membrilor noștri, al antreprenorilor noștri, al dumneavoastră.

Stimați invitați,

Doamnelor și domnilor,

Dragi prieteni, 

Bine ați venit la o nouă ediție a Galei CCIFER!

Această gală vorbește despre inovație în multiple moduri:

  • În primul rând, prin tema sa, care onorează excelența tehnică și ingineria, lansând o invitație la explorarea inovațiilor viitoare
  • În al doilea rând, prin locația sa simbolică, Casa Presei Libere, care face parte din istoria Bucureștiului încă din anii 1950 și care a marcat diferite momente în transformarea orașului și, în general, a societății românești,
  • Nu în ultimul rând, un format inovator, cu câteva surprize pregătite de echipa CCIFER pe parcursul serii.

Aș dori să profit de această ocazie pentru a-i mulțumi lui Richard Perrin, membru al Consiliului de Administrație al CCIFER - dragă Richard - care s-a implicat activ în organizarea evenimentului din această seară, precum și lui Paul-Henri Kohler și Thibault Briziou pentru realizarea machetelor care ilustrează tema galei și care dovedesc o adevărată expertiză. Vă mulțumesc dragă Paul-Henri și dragă Thibaut.

De ce această temă?

După cum probabil știți, anul acesta se împlinește un secol de la moartea lui Gustave Eiffel, un pionier al ingineriei civile care a inspirat multe generații de ingineri și arhitecți. Dar mai mult decât simbolurile care l-au făcut celebru în întreaga lume, cum ar fi turnul care îi poartă numele, Eiffel a lăsat moștenire curajul și ambiția de a explora noi orizonturi. Eiffel este, de asemenea, un pod, o legătură, între Franța și România.

Pentru a da doar un exemplu, la vârsta de 44 de ani, talentatul inginer francez a ajuns în Basarabia. El a întocmit planurile pentru podul de la Ungheni și a fost prezent atunci când au început lucrările de construcție în primăvara anului 1876. Încă de la început, podul a fost supranumit "Podul Gustave Eiffel". Nu este greu de observat - asemănările dintre podul de la Ungheni, cunoscut și sub numele de "Turnul Eiffel înclinat", și celebrul Turn din Paris.

Deși are această legătură cu România, Eiffel este, de asemenea, un exemplu perfect al ingeniozității franceze care a contribuit la progresele tehnologice din ultimele două secole.

Această ingeniozitate franceză a dus la numeroase progrese în domeniul telecomunicațiilor, al transporturilor, al aeronauticii, al inteligenței artificiale, al laserelor, al energiilor noi, al clădirilor îndrăznețe și multe altele.

Cunoașteți companii franceze în fiecare dintre aceste sectoare, și suntem mândri să le avem și în România, contribuind la economia românească. Peste 4.000 de companii franceze și franco-române de toate dimensiunile sunt active în prezent în România. Fiecare dintre ele este înrădăcinată într-un ecosistem local de furnizori, clienți și parteneri. Investind într-o varietate de sectoare, aceste companii au dezvoltat, de-a lungul anilor, rezerve de talente cu abilități diverse și agilitate dovedită...

punând România pe harta globală a competențelor.

Cu condiția ca țara să rămână atentă la nevoia de stabilitate. Atâta timp cât țara rămâne atentă la nevoia de stabilitate, precum și la predictibilitatea de reglementare și fiscală de care orice antreprenor are nevoie pentru a continua să investească cu încredere,

România are un mare potențial de creștere pe termen lung.

Timp de 16 ani, la fiecare ediție a Galei, am sărbătorit succesul companiilor noastre, al membrilor noștri, al antreprenorilor noștri, al dumneavoastră. Sunt încântat să văd că această comunitate de afaceri franco-română participă cu entuziasm la legăturile economice puternice dintre Franța și România, prin investiții, dar și prin infuzia de expertiză și inteligență.

CCIFER ne reunește, ne sprijină și ne împărtășește spiritul nostru de inovare antreprenorială, nu doar în București, ci în toată țara, de la nord la sud și de la est la vest, de la Baia Mare la Constanța, de la Iași la Craiova, datorită prezenței noastre regionale puternice.

Această dinamică nu ar fi posibilă:

  • fără contribuția activă a celor 550 de membri CCIFER.
  • fără colaborarea dintre toate componentele echipei franceze din România: în primul rând,  Ambasada Franței și Serviciul Economic, dar și Business France, French Tech, consulatele onorifice, cluburile de afaceri francofone din regiuni și consilierii de comerț exterior.
  • Această dinamică este menținută și datorită parteneriatelor noastre de lungă durată cu diverse asociații precum Coaliția pentru Dezvoltarea României, Camera de Comerț și Industrie a României și ACAROM.

Echipa CCIFER își adaptează serviciile pentru a veni în sprijinul companiilor dumneavoastră, în special în domeniul dezvoltării durabile. Mai mult ca oricând, tranziția ecologică se află în centrul preocupărilor noastre, cu imperativul ecologic de a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2050. Acesta este al doilea an în care am măsurat amprenta de carbon a Gala. Aproximativ 6,5 tone de CO2 au fost emise în producția acestui eveniment, în principal pentru transport și alimente. Aceasta reprezintă o îmbunătățire de 31% față de anul precedent.

Pe lângă această preocupare, continuăm să dezvoltăm "Pădurea CCIFER", unde, până la sfârșitul anului, vom avea plantați peste 10.000 de salcâmi, echivalentul a 250 de tone de carbon captat în sol.

Je suis ravi de vous avoir ce soir, tous réunis, pour ce moment annuel important.

Împreună cu echipa permanentă condusă de draga noastră Adriana, căreia țin să îi mulțumesc, și cu toți directorii voluntari ai Camerei, vă invităm să profitați din plin de această seară.

În final, doresc să vă transmit tuturor să reușiți în toate proiectele dumneavoastră.

Bine ați venit în viitor! 

Să înceapă seara. Vă mulțumesc foarte mult.

 

 

Plus d'actualités

Noi membrii

DEMȘOREAN, POPESCU, DINU & ASOCIAȚII

Cu o prezență îndelungată pe piața juridică, DEMȘOREAN, POPESCU, DINU & ASOCIAȚII este o societate de avocatură modernă de business, dedicată...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !