COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 16 iunie. Actualitati privind restrictiile de circulatie si redeschiderea spatiilor publice in Romania si Europa

Focus : Europa

Franta redevine o zona verde

Incepand cu 15 iunie 2020, Franta devine din nou o zona in intregime verde, cu exceptia Guyanei Franceze si Mayotte, unde virusul continua sa circule activ. In contextul evolutiei pozitive a pandemiei de Covid-19, trecerea la statutul de zona verde a regiunii Ile-de-France permite deschiderea barurilor si a restaurantelor, a caror activitate se putea desfasura inainte doar pe terase. Pentru a afla mai multe, click aici.

Franta se pregateste sa primeasca elevii in toate institutiile de invatamant, de la crese pana la scoli generale, incepand cu 22 iunie in mod obligatoriu. Pentru a afla mai multe, click aici.

 

Redeschiderea frontierelor in Europa

Mai multe tari europene incep a-si redeschide frontierele incepand de luni, cu sau fara restrictii in functie de etapa in care se aflta in procesul de relaxare.

Germania, Belgia, Franta si Grecia au reinstaurat libera circulatie cu celelalte state membre din Uniunea Europeana, estimand ca supravegheaza evolutia virusului, in timp ce Comisia Europeana a lansat luni un site si o aplicatie ce permite europenilor care doresc sa isi petreaca vacanta intr-un alt stat memebru sa se informeze. Pentru a afla mai multe, click aici.   

Pentru Franta, Reopen EU precizeaza ca hexagonul va aplica in mod reciproc carantina de 14 zile.  

 

Romania

Noi bilanturi ce implica noi masuri incepand cu 15 iunie

Romania inlatura masura izolarii si restrictiile de zobr pentru 17 dintre tarile membre UE. Lista enumera Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Croatia,  Elvetia, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Lista va fi actualizata lunea, in fiecare saptamana, pentru a introduce noi state. De asemenea, exista posibilitatea retragerii de pe lista a tarilor unde situatia epidemiologica se deterioreaza. Potrivit Comitetului National Roman pentru situatii de urgenta (CNSU), criteriul va fi reprezentat de numarul mediu de persoane infectate cu COVID-19 raportat la milionul de locuitori in cursul ultimelor 14 zile : tarile cu un scor mai mic de 5 (persoane) vor fi mentinute sau introduse pe lista. Pentru a afla mai multe, click aici.  

De asemenea, vor putea fi organizate evenimente private in interior cu un numar de participanti limitat la 20 de persoane, iar in spatii deschise pana la 50 de persoane. Pentru a afla mai multe, click aici.  

Deopotriva, un numar de 6 persoane care nu fac parte din aceiasi familie pot forma un grup de pietoni, contrar a 3,  asa cum era autorizat pana acum. 

Activitatile se reiau in centrele comerciale, cu exceptia restaurantelor (care nu dispun de spatii deschise si care nu pot asigura o distanta minima de 2 metri intre mese si nu mai mult de 4 pesroane la masa, ce nu provin din aceiasi familie), cinemaurilor si a terenurilor de sport.

Piscinele exterioare, salile de fitness si centrele de spa vor putea sa isi reia activitatea cu obligativitatea de a se conforma normelor de preventie stabilite prin hotararea Ministrului Sanatatii.

Zborurile avand ca destinatie si provenind din statele pentru care persoanele care ajung in Romania sunt scutite de masurile de carantina stabilite de catre Institutul National al Sanatatii Publice si validate de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, vor putea fi reluate.

De asemenea, loteria si casele de pariuri sportive se vor redeschide.

Hotararea comuna a Ministerului Educatiei, Snatatii si Muncii privind masurile necesare redeschiderii creselor, scoilor primare si after-school-urilor, a fost pubicata luni in Monitorul Oficial.

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !