Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 24 aprilie. SURE - instrument european pentru protejarea locurilor de muncă și a angajaților

Ca reacție la criza COVID 19, Comisia Europeană propune un instrument temporar, intitulat SURE, finanțat cu până la 100 miliarde de euro, pentru protejarea angajaților și locurilor de muncă. Este vorba despre un instrument de susținere temporară pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situații de criză (Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency).

Va fi disponibil pentru toate statele membre care suferă consecințe sociale și economice negative din cauza Coronavirusului, în special Italia și Spania, două țări puternic impactate de criză. Acest ajutor din partea Comisiei Europene trebuie să ia forma de împrumuturi acordate pe baza garanțiilor pe care le furnizează statele membre.

Comisia consideră că susținerea angajaților și a companiilor în activitatea lor este necesară pentru stabilizarea economiei. Acest instrument are ca obiectiv susținerea măsurilor de șomaj parțial puse în aplicare de către statele membre pentru a proteja locurile de muncă, salariații și lucrătorii independenți.

Dispozitivele de șomaj parțial permit întreprinderilor în dificultate economică să obțină un sprijin financiar pentru a face față incapacității angajaților de a lucra, din cauza măsurilor de izolare. De fapt, întreprinderile sunt constrânse să suspende temporar contractele de muncă ale angajaților izolați. Salariații primesc, astfel, un ajutor de la stat, compensație pentru orele nelucrate, cu scopul de a limita gravitatea șocului asupra economiei. De asemenea, companiile nu sunt obligate să retragă din propriile fonduri, pentru a acoperi șomajul angajaților. Ele ar putea reduce orele de lucru lucrate de angajați, cu un sprijin de venit din partea statului. Aceste ajutoare pentru angajați vor avea un impact pe piața muncii și, în general, la nivelul economiei, pentru că permit menținerea veniturilor gospodărești și prezervarea capacității de producție a întreprinderilor.

 

Surse oficiale: 

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fr/IP_20_582 https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fr/qanda_20_572 https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/using_every_available_euro.pdf

 

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !