COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 31 august. Prevederi cu privire la redeschiderea restaurantelor/cafenelelor și a reluării anumitor activități culturale

Guvernul României a adoptat astăzi, 31 august, prin Hotărâre de Guvern, o serie de măsuri ce permit reluarea activității în interior a cafenelelor și restaurantelor, precum și a anumitor activități culturale (reluarea activității cinematografelor și a instituțiilor de spectacole/concerte). Măsurile astfel prevăzute intră în vigoare la data de 1 septembrie 2020.

Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 vizează ca principale prevederi următoarele:

- Redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor (inclusiv in  hoteluri), este permisă în județele/municipiul București unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

- Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

- Oganizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

- Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise doar cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

- Evenimentele private în spații închise sunt permise cu participarea a maximum 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

- Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin  Ordinul ministrului sănătății.

- Activitatea în baruri, cluburi și discoteci rămâne interzisă.

Surse : https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-31-august-2020

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !