Noi membrii

MARe/Muzeul de Artă Recentă

Inaugurat în octombrie 2018, MARe/Muzeul de Artă Recentă București este primul muzeu privat de artă din România construit în ultimii 110 ani și singurul muzeu de artă care funcționează într-un sediu conceput exclusiv în acest scop, dotat cu toate echipamentele actuale adecvate. Deshis 6 zile din 7 (marți închis), de la 11.00h la 19.00h, MARe expune în primul rând artă românească, din perioada 1960 – prezent (în Colecția permanentă având un număr de 120 lucrări, de 98 artiști), dar acest interval este mult extins în cazul expozițiilor temporare în care tema prevalează asupra perioadei.

Muzeul are o arhitectură de semnătură (YTAA Youssef Tohme Architects and Associates). Recepția muzeului este și Gift-shop, cu produse proprii, realizate după conceptele unor artiști și designeri români. La parter și în grădina MARe operează cu succes un restaurant, în parteneriat cu Beans & Dots, cu un program zilnic de la 9.00 la 18.00. Beans & Dots este un brand premium în domeniu, iar comunitatea sa este una dintre cele mai consistente numeric și calitativ în piața cafenelelor de specialitate. MARe este singurul muzeu din țară care oferă o astfel de experiență vizitatorilor.

La subsol, MARe deține un excepțional Auditorium de 40 de locuri, cu condiții audio specifice studiourilor de înregistrare și cu un proiector Optoma pentru proiecții de înaltă calitate cinematografică. Programele de muzică experimentală (Soneria) și de film (FilMARe) se derulează în acest spațiu, la fel ca și o serie întreagă de evenimente de dans și performance. La etajul 3 MARe deține o bibliotecă de artă accesibilă tuturor vizitatorilor, în care prezintă albume și cataloage care reflectă fenomenul expozițional și colecționariatul din peste 25 de țări.

MARe în cifre:

  • 5 niveluri (inclusiv subsol și mansardă), întinse pe o suprafață totală de 1240 mp
  • Capacitate maximă  500 de persoane simultan, în interior, plus 200 în grădină și pe terase.
  • Peste 45 000 de vizitatori din octombrie 2018.
  • 21 de expoziții temporare din 2018 până în prezent (fără a include evenimente expoziționale de nișă, precum Sejur la MARe), plus Colecția Permanentă
  • 9 cataloage de artă publicate (bilingv ro/eng). Plus o serie de alte expoziții temporare organizate la alte muzee naționale de prim rang: MNAR (Muzeul Național de Artă al României), Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Constanța, toate insoțite de cataloage bilingve (ro/eng).
  • În 2021 - 887 de copii participanți la cursurile și atelierele educaționale de la MARe.

Programe și colaborări:

MARe a desfășurat campanii și activități de achiziție și de conservare de artă, cercetare, programe de film de artă (FilMARe), muzică experimentală (Soneria, S-Online), poezie (MARe ți-e grădina) și de dans contemporan (Dans la MARe) sau teatru (Shakespeare - Visul unei nopți de vară, 2020, și Hamlet, în 2021 – ambele cu teatrul Unteatru).

Lucrări reprezentative din colecția MARe au fost împrumutate și au participat în mari expoziții europene, la Centrul Pompidou din Paris, la muzee din Cracovia, Bratislava, Olomouc, Pecs,Trieste.

Având între 4 și 6 expoziții temporare pe an (cu artiști români și străini), MARe a prezentat publicului în perioada octombrie 2018-2021 peste 550 de lucrări de artă (pictură, desen, sculptură, fotografie, instalație, performance, video etc.), produse de peste 200 de artiști români, activi în perioada 1960-2021. În paralel a prezentat un număr de 150 de lucrări de artă produse de artiști cu o mare notorietate internațională (și expuși pentru prima dată în România): Jeff Wall, Martin Creed, Thomas Ruff, Marcia Hafif, Gregor Schneider, Tino Sehgal, Hermann Nitsch, VALIE EXPORT, Uwe & Gert Tobias, Matt Mullican, Heimo Zobernig, Thomas Demand. MARe este singurul muzeu din România care a prezentat și va prezenta în mod consecvent publicului local acei artiști internaționali care au schimbat felul în care arta actuală este produsă, expusă și interpretată. În realizarea acestor expoziții MARe a beneficiat de sprijinul generos al unor instituții culturale internaționale precum Goethe Institut, Austrian Kulturforum și Terra Foundation for American Art, dar și de sponsorizări substanțiale din partea unor instituții culturale locale și corporații cu operațiuni în România.

 

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !