Comunicare -Presa

PESTE 2.000 DE COPACI PLANTAȚI ÎN PĂDUREA CCIFER CU SPRIJINUL ASOCIAȚIEI SE POATE

  • Peste 200 de voluntari din 11 companii și organizații, membri ai comunității CCIFER, au susținut o amplă acțiune de împădurire, împreună cu Asociația Se Poate, în județul Prahova.
  • 1.500 de arbori de salcâm au fost plantați în data de 19 noiembrie, la Lipănești, locul unde a luat naștere Pădurea CCIFER, în urmă cu un an, când au fost plantați primii 550 de arbori.
  • Plantarea a 2.000 de arbori de salcâm compensează 34.100 kg de emisii de carbon (CO2).
  • Plantăm Pădurea CCIFER este o inițiativă de responsabilitate socială a comunității de afaceri franco-române.
  • Participanții la plantare au beneficiat de o sesiune interactivă educațională de mediu, asigurată de partenerii de educație ecologică, Econos și Climatosfera.

CCIFER reînnoiește contribuția sa la proiectul de împădurire a barierei verzi a Capitalei, demarat anul trecut, la 25 de ani de activitate, cu o nouă acțiune de plantare. 1.500 de arbori au fost plantați la Lipănești cu sprijinul asociației „Se Poate” și peste 200 de voluntari, angajați din companii si organizații. Este vorba de un amplu program de responsabilitate socială prin care este consolidat angajamentul comunității CCIFER pentru dezvoltarea durabilă și tranziția verde.

Asociația “Se Poate”, în parteneriat cu organizații private, are ca obiectiv plantarea a 100.000 de arbori în 5 ani. Pădurea CCIFER este situată în perimetrul comunei Lipănești, Prahova, lângă râul Teleajen.

«La CCIFER am accelerat această tranziție ecologică împreună cu comunitatea largă pe care o reprezentăm. Încă de anul trecut, a aluat naștere un proiect emblemă, Pădurea CCIFER, care s-a bucurat de multă susținere din partea membrilor noștri. Un copac pentru fiecare companie a fost factorul declanșator care ne-a determinat să mergem mai departe și să continuăm plantările. Cifrele poate nu spun atât de mult, însă esențial pentru noi este faptul că reușim să consolidăm acest angajament de mediu în comunitate și că prelungim inițiative deja existente ale membrilor noștri. Pădurea de salcâmi de la Lipănești este parte dintr-o revoluție a conștientizării în aventura climatică la care luăm cu toții parte”, a adăugat Adriana Record, director executiv CCIFER.

Pădurea de salcâmi crește la propriu și la figurat. Dincolo de faptul că este absolut impresionant cum un loc în care nu exista nimic a prins viață și s-a transformat într-o pădure în adevăratul sens al cuvântului, această pădure s-a transformat și într-un brand care a crescut și a mobilizat o comunitate întreagă. Oameni de afaceri, oameni obișnuiți, elevi sau studenți și, bineînțeles, să nu-l uităm pe domnul primar al comunei Lipănești, dl Robert Viorel Nica, sprijinul nostru principal în această inițiativă.  Sunt oameni care urmăresc dezvoltarea proiectului și implicit acțiunile de plantare. Consider că acțiunile de plantare reprezintă o chestiune vitală pentru societatea noastră, este o acțiune complexă în care trebuie să ținem cont de mai multe chestiuni serioase. Dincolo de chestiunile de ordin tehnic care se stabilesc alături de specialiștii noștri cu care ne sfătuim permanent, la o acțiune de împădurire este importantă organizarea și mobilizarea. Oricât de epic ar suna, acțiunile de împădurire presupun foarte multă muncă fizică și o adevărată desfășurare de forțe, a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate.

Participanții la plantare au avut parte de un atelier de educație de mediu, cu o componentă de joc interactiv, pornind de la cunoștințe și temeni specifici care derivă din impactul asupra schimbărilor climatice. Partenerii de educație ecologică, Econos și Climatosfera, au antrenat publicul, având drept suport un colaj climatic, Fresca Climatică, o planșă compusă din informații de tipul : ce este efectul de seră, câte tipuri de gaz de seră există, care sunt gazele cu efect de seră emise în agricultură, cum compensăm amprenta de carbon, care sunt combustibilii fosili, ce determină creșterea temperaturilor și cu cât, de ce trebuie să acționăm, cum ne schimbăm modul de consum.

La eveniment au luat parte E.S.Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, Francois Coste, CEO Groupama și Președinte CCIFER, membri ai Consiliului Director al CCIFER și autorități locale.

Susținătorii acțiunii Plantăm Pădurea CCIFER, ediția 2022, au fost: Brinel, Cora Romania, Engie, DiArk, Lagardere Travel Retail, Michelin, Sodexo, Up Romania, Yves Rocher, Viarom Construct și Festivalul George Enescu. Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților locale, reprezentate prin Primăria Lipănești, Ocolul Silvic și Școala gimnaziala “Eroilor” din Lipănești.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !