Membri

România a fost premiată de Comitetul Economic și Social European pentru implicarea în acțiuni climatice

Competiția Civil Society Prize organizată de Comitetul Economic și Social European (EESC) a selectat Ateliere Fără Frontiere, pe locul III în topul asociațiilor din Uniunea Europeană pentru implicarea în acțiuni climatice.

 

 

Premiul a fost acordat pentru activitatea atelierului educlick, unde echipamentele IT uzate sunt colectate, recondiționate și donate către școli din medii vulnerabile. Toată activitatea atelierului reprezintă un program de inserție socio-profesională pentru persoane vulnerabile.

 
 
 
 
 
 
 
 
23 000 de calculatoare donate către 480 000 de copii
 
 
 

În cei 13 ani de activitate, prin educlick am recondiționat și donat 23.000 de calculatoare, care au ajuns în 2.500 de școli și instituții de învățământ din toată România, și de care au beneficiat aproximativ 480.000 de copii.

De la începutul pandemiei calculatoarele au ajuns la peste 5.000 de copii, majoritatea din mediul rural, pentru acces la școala online.

 
 
 
 
 
Contextul politic și economic european este în favoarea planurilor noastre de dezvoltare a economiei sociale
 
 
 

Comisia Europeană a lansat noul Plan de acțiune pentru economia socială numit „Construirea unei economii care funcționează pentru oameni: un plan de acțiune pentru economia socială”. Această inițiativă are potențialul de a extinde economia socială și integrarea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile în Europa, depășind nivelul actual de 6,3% din totalul locurilor de muncă din Uniunea Europeană.

 
 
 
 
 

Cum poți contribui?

Ne pasă în egală măsură de mediu și de oameni și am ales să ne raportăm la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, prin colaborare și inovare. Alege obiectivul la care vrei să contribui și scrie-ne pentru a-l transforma în realitate.

https://www.atelierefarafrontiere.ro/ 

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !