Bilantul evenimentului

Studenții de la UTCB, mai aproape de cariera dorită prin Programul Start Student – Cariera ta începe cu practica

Timp de două zile, în perioada 14–15 mai, 45 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) au făcut un pas important spre conturarea parcursului profesional, participând la prezentarea Programului Start Student – Cariera ta începe cu practică.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a familiariza tinerii cu oportunitățile de dezvoltare profesională puse la dispoziție de acest program, care vizează consolidarea competențelor digitale și antreprenoriale, dar și integrarea acestora în piața muncii prin stagii de practică la angajatori din România.

„Ne dorim ca studenții să înțeleagă că această etapă de practică este mai mult decât o cerință academică – este o rampă de lansare. Prin Start Student, ei au ocazia să dobândească experiență reală, să se implice în proiecte, să participe la competiții și să se descopere în roluri profesionale diverse”, a declarat Alexandra State, Manager Proiect. 

Pe lângă formarea în domenii actuale precum sustenabilitate, inteligență artificială și economie circulară, studenții vor beneficia de o indemnizație pentru practica desfășurată, validarea învățării non-formale și informale, precum și de participarea la o tabără de antreprenoriat de trei zile la munte – cu transport, cazare și masă asigurate.

Participanții provin din cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS), atât din programul de studiu Inginerie Civilă (ICE/ICF), cât și din cel de Traducere și Interpretare (STI), precum și din cadrul Facultății de Inginerie Civilă.

UTCB continuă astfel să formeze ingineri constructori capabili să răspundă provocărilor contemporane ale domeniului, atât pe plan național, cât și internațional.

Proiectul START STUDENT – Cariera ta începe cu practica este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European Plus (FSE+), prin Programul Național Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, având o valoare totală de 4.865.295,20 LEI, din care 3.928.724,09 LEI sunt finanțare nerambursabilă din fonduri europene, 693.304,25 LEI provin din bugetul de stat, iar 5% din valoarea totală este contribuția CCIFER.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni. Proiectul se derulează în cadrul Obiectivului de Politică 4: "Europa mai socială și mai favorabilă incluziunii, prin implementarea Pilonului european al drepturilor sociale", Prioritatea P07: "Creșterea calității ofertei de educație și formare profesională", obiectivul specific ESO4.5.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !