Transformăm activitățile fizice în fapte bune pentru mediu!

Vă invităm să descoperiți companiile care au acceptat provocarea noastră!

Competiția sportivă #CCIFIChallenge este o inițiativă a CCI France International la scară globală, care promovează un stil de viață sănătos și coeziunea în echipă, în timp ce susține două cauze de mediu: The SeaCleaners în misiunea lor de a proteja oceanele împotriva poluării cu plastic și proiectul nostru local, #PlantămPădureaCCIFER.

 

Vă invităm să aflați ce a motivat companiile să accepte această provocare!

  • François Coste, CEO Groupama Asigurări & Președinte CCIFER

Noi, la Groupama, credem în sport, mișcare și un stil de viață sănătos. Participăm la maratoane, la competiții interne și internaționale, alături de alte filiale și companii, chiar am pus la dispoziția colegilor noștri biciclete pe care le pot folosi pe drumul de acasă spre birou. Chiar și eu sunt o fire sportivă și mă mândresc cu asta: merg pe bicicletă de fiecare dată când am ocazia și fac gimnastică zilnic. Sunt un mare iubitor al unui stil de viață activ. Așadar, participarea la CCIFI Challenge este o nouă provocare pentru noi, pe care am primit-o cu entuziasm și sperăm ca podiumul să fie al nostru.

  • Ștefan Botezatu, Managing Partner, act Botezatu Estrade Partners

În calitate de persoană care petrece mult timp la birou, salut oportunitatea de a mă mișca pentru o cauză bună! În plus, este o scuză excelentă pentru a înlocui servietele cu pantofi de alergare și de a beneficia de o gură de aer proaspăt. Este o situație cu beneficii reciproce – putem să ne etalăm îndemânarea sportivă și, în același timp, să contribuim la protejarea planetei! Așteptăm cu nerăbdare provocarea!

  • Gabriel Stanciu, Managing Director România, Bulgaria și Republica Moldova

Alstom este lider mondial în mobilitate sustenabilă, deci pentru noi atenția față de mediu, precum și sănătatea și starea de bine a angajaților sunt priorități de prim rang. Echipele Alstom din România au răspuns cu mult entuziasm invitației la CCIFI Challenge – avem șapte echipe care participă, din București și din Cluj, deci la toamnă vom planta o adevărată ‚‚pădure Alstom”. Salut această inițiativă a CCIFER și doresc succes participanților, care vor fi cu toții câștigători!

  • Benjamin Turquin, CEO BRD Asigurări de Viață

BRD Asigurări de Viață (BRD AV) se implică, de ani buni, în viața comunității prin numeroase proiecte de responsabilitate socială, aliniate în cadrul strategiei de CSR a companiei. Suntem activi în ceea ce privește pilonul de Sănătate, derulând de-a lungul timpului proiecte care aduc activitatea fizică și sportul în prim-plan. Ce ne-a plăcut în mod deosebit la parteneriatul cu CCIFER a fost întocmai oportunitatea de promovare a unui mod de viață activ, susținând în același timp două cauze importante: Plantăm Pădurea CCIFER & The SeaCleaners - protejarea oceanelor împotriva poluării cu plastic. Competiția CCIFER este, așadar, un proiect de CSR hibrid, care vizează atât ocrotirea mediului, cât și promovarea unui stil de viață sănătos. De abia așteptăm să participăm!

  • François Bloch, CEO BRD Groupe Société Générale

Mai mult decât o competiție, CCIFI Challenge este un exercițiu de colaborare, de lucru în echipă, de mobilizare pentru sănătate și un mediu mai curat. Pe scurt, adună la un loc câteva dintre obiectivele pe care cu toții ne dorim să le atingem atât la birou, cu colegii, dar și acasă, cu familia și cei apropiați. Le urez mult succes echipelor BRD angajate în acest eveniment, ca de altfel tuturor entuziaștilor sportului și naturii! Succes la Challenge!

  • Andrei Savin, Director General BRINEL

CCIFI Challenge îmbină două provocări majore pentru societatea de astăzi - protejarea mediului înconjurător și combaterea poluării, dar și adoptarea unui mod de viață activ. Ne bucurăm că, prin participarea la acest eveniment, avem șansa de a susține cauze cu impact semnificativ pentru comunitatea noastră, reiterând importanța acestora în strategia BRINEL.

  • Julien Munch, CEO Carrefour România

Cursa pentru sănătate și un mediu mai curat a fost foarte bine primită atât de către membrii de board, cât și de colegii din magazine și sediul central. Membrii din Lumea Carrefour sunt întotdeauna deschiși către noi provocări, le îmbrățișează și onorează de fiecare dată cu succes. Am încredere că ocazia de a deprinde un mod de viață și mai activ, împreună cu susținerea celor două cauze importante, Plantăm Pădurea CCIFER și The SeaCleaners, îi vor motiva pe colegi și plasa cât mai sus în clasament.

  • Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower

Întreaga echipă ClusterPower este încântată să participe la CCIFI Challenge, care face parte din angajamentul de lungă durată al companiei pentru soluții durabile. La ClusterPower, înțelegem importanța promovării unui stil de viață sănătos, sprijinind în același timp cauze cruciale, cum ar fi protejarea oceanelor de poluarea cu plastic și contribuția la dezvoltarea durabilă prin împădurire. Prin participarea la această provocare, ne propunem nu numai să ne îmbunătățim starea fizică, ci și să avem un impact pozitiv asupra mediului și a comunității noastre. Suntem mândri să facem parte din acest efort și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu alte companii pentru a crea un viitor mai sănătos și mai durabil pentru noi toți.

  • Aura Rădulescu, CEO Cora

Suntem oameni de retail, suntem competitivi și funcționăm cu obiective clare oricât de imposibile ar fi. Să le spui colegilor noștri că pot face ceva să contribuie efectiv la un aer sau o apă mai curată, e rețetă clară către o cursă demnă de un film cu James Bond. Avem înscriși 5 colegi, o echipă formată din oameni din departamente și locații absolut diferite. Dar cauza aceasta i-a adus împreună, funcționează ca o entitate, luptă pentru fiecare punct, pentru că ei știu că fiecare punct aduce valoare unor cauze extrem de nobile. Mult mai important, în #challenge ne-au cooptat pe toți, suntem galerie, îi sprijinim, facem sport alături de ei ca să le arătam că nu sunt singuri. Înot în timpul liber și de obicei urmăresc conștiincios linia de pe fundul bazinului și lupt cu legile fizicii pentru propriile mele recorduri. De când însă ne-am înscris în acest Challenge și văd cantitatea de energie pe care o insuflă colegii mei și care nu poate fi explicată prin legile lui Newton, simt că fiecare mișcare de braț pe care o fac nu mai e acțiune și reacțiune în lupta cu apa, ci e o rezultantă a unui entuziasm molipsitor. Nici nu mai contează clasamentul, contează enorm această energie de care ne bucurăm și care creează punți între oameni și promisiuni de un viitor mai verde.

  • Manuela Furdui, Managing Partner Crowe Romania 

Inițiativa CCIFI Challenge face parte din sfera acțiunilor de responsabilitate socială pe care Crowe le susține atât la nivel național, cât și la nivel global, dar ce ne motivează cel mai mult este modul inedit în care acest proiect îmbină obiectivele de a proteja oceanele și a planta pădurea CCIFER, folosind provocare sportivă. #OameniiCrowe au răspuns prezent la această provocare, cu atât mai mult cu cât o facem alături de comunitatea CCIFER!

  • Doina Sandu, Project Manager D&H Value

Ne bucurăm de faptul că împărtășim aceleași valori cu partenerii noștri, ca urmare a acestui lucru, ne face plăcere să ne alăturăm inițiativei CCIFER. Prin această participare manifestăm angajamentul fiecărui DHV pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății fizice, mentale și sociale cu energie și voie bună.

  • Raluca Messai, Founder diARK

Așteptăm cu nerăbdare debutul Challenge-ului pentru a celebra sportul și spiritul de echipă alături de colegi și oameni dragi! Avem toate ingredientele necesare pentru un mix perfect: sănătate, responsabilitate socială, competiție, inspirație și ambiție. Go, team diARK!

  • Dana Gruia Dufaut, Avocat fondator, GRUIA DUFAUT Cabinet de Avocat

La GRUIA DUFAUT credem că avem responsabilitatea de a proteja mediul și a sprijini comunitatea în care ne desfășurăm activitatea, în adoptarea unui stil de viață sănătos. Participarea noastră la competiția CCIFI Challenge este o excelentă ocazie de a face diferența și de a inspira schimbarea în sânul acestei comunități. Suntem mândri să ne alăturăm competiției și suntem entuziasmați să vedem ce vom putea realiza împreună. Împreună suntem întotdeauna mai puternici și niciun obiectiv, oricât de ambițios ar fi, nu este prea dificil de atins, dacă împarți în pași mici ceea ce ai de făcut. Aceasta este o nouă oportunitate pentru noi de a continua pe acest drum pe care am pornit, pentru un stil de viață sănătos și un mediu mai curat!

  • Patrice Maurice, Managing Director GXO

Participarea la această provocare este o modalitate bună de a împărtăși momente în afara muncii prin activități distractive și sportive, cu dorință; acestea pot deveni parte a rutinei noastre zilnice, cu un impact pozitiv asupra încălzirii globale și a stilului de viață.

  • Cristina Miclea, Director Marketing GRUP LACTALIS ROMÂNIA

Am aderat cu mult entuziasm la provocarea internațională CCIFI, pentru că promovează obiective și valori în jurul cărora gravităm și noi, angajații Grupului Lactalis România. Una din misiunile sociale pe care brandurile Lactalis România și le-au asumat este aceea de a încuraja și de a vorbi constant despre un stil de viață sănătos. Iar din obiceiurile sănătoase fac parte indisolubil o nutriție echilibrată și sportul. Avem branduri activ implicate în competiții sportive, iar angajații noștri participă constant la aceste competiții alături de consumatorii noștri. De asemenea, diminuarea impactului companiei asupra mediului prin reducerea amprentei de carbon este un obiectiv strategic pe harta sustenabilității economice a Lactalis.

  • Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail România

Onorăm cu drag orice solicitare venită din partea comunității de afaceri franco-române, cu atât mai mult una care îmbină o activitate plăcută, sportul, cu protejarea naturii. Vă mulțumim că ne oferiți ocazia să participăm la o competiție sportiv – socială, din care ieșim cu toții câștigători, ajutând la protejarea oceanelor și pădurilor.

  • Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin România

Leroy Merlin România este în plină tranziție ecologică, cu un model de business human centric și cu un angajament social și de mediu, puternic. Strategia noastră de CSR se bazează pe 3 piloni strategici: educație, sănătate și patrimoniu forestier și acționează prin 4 mecanisme principale: construcții, renovări, împăduriri și ecologizare, folosindu-se de 2 pârghii fundamentale: implicarea activă a colegilor, prin acțiuni de voluntariat și susținerea prin donații și sponsorizări. Astfel, această provocare răspunde întru totul, ambițiilor noastre și perimetrului nostru de responsabilitate, fiind o ocazie excelentă pentru a crește nivelul de conștientizare a urgenței climatice, cu accent pe propria sănătate și pe impactul pe care fiecare dintre noi îl avem asupra mediului înconjurător.

  • Cristian Țabără, Manager General Lesaffre România

La Lesaffre considerăm că o companie cu adevărat de succes și sustenabilă este condusă într-un mod care să respecte planeta și oamenii. În calitate de jucător global în domeniul fermentației, ne străduim să menținem acest standard în fiecare zi. Compania noastră a fost întotdeauna dedicată hrănirii și protejării sănătății și bunăstării a cât mai multor oameni, păstrând în același timp resursele naturale din jurul nostru. Provocarea lansată de CCIFER se mulează foarte bine pe principiile noastre și asta se vede în gradul mare de participare, peste 70% din angajații Lesaffre România și-au manifestat dorința de a intra în competiție.

  • David Jean, Președinte Michelin, Regiunea Europa Centrală

Michelin are un parteneriat de lungă durată cu CCIFER; de aceea, în mod firesc, am fost onorați să participăm la provocarea sportivă din acest an – cu atât mai mult cu cât ea constituie o modalitate excelentă pentru noi de a acționa în concordanță cu strategia companiei, care acordă o egală importanță oamenilor, profitului și planetei. Prin această lună de activități sportive, colegii noștri care au acceptat provocarea vor demonstra că duc un stil de viață sănătos, activ; dar vor contribui și la protejarea planetei, la reducerea emisiilor de CO2 prin alegerea unor soluții de mobilitate nepoluante și, mai târziu, prin plantarea de copaci în Pădurea CCIFER. De asemenea, este o mare plăcere să văd că, în Regiunea Europa Centrală, angajații Michelin participă la astfel de activități în această primăvară, fie prin intermediul CCIFI-urilor locale, cum ar fi în România și Ungaria, fie prin inițiative independente care vizează același obiectiv comun: oameni sănătoși pe o planetă sănătoasă.

  • Michel Le Bouëdec, Director General Piriou România

Dorim să ne arătăm dorința de a fi un membru activ al CCIFER. Participarea noastră la CCIFI Challenge demonstrează un spirit de dinamism și motivație al companiei.

  • Codrin Scutaru, CEO Public Affairs Solutions

Echipa Public Affairs Solutions este direct implicată, prin campaniile de afaceri publice, în promovarea obiectivelor legitime ale industriilor și corporațiilor în fața autorităților, unde se reunesc atât interesul public, cât și interesul privat legitim, de dezvoltare a țării, a societății românești și de a ne crește copiii într-o țară europeană competitivă. Plantarea Pădurii CCIFER ne face să îndeplinim unul din cele trei obiective mari pe care le aveau părinții noștri: să plantezi un pom, să faci un copil și să construiești o casă. În al doilea rând, noi am decis la nivel de echipă ca sportul să devină pentru noi a doua natură în a dezvolta cea mai bună versiune a fiecăruia.

  • Andreea Porojan, Sustainability & ESG Manager Raiffeisen Bank

Sportul ca stil de viață sănătos reprezintă una dintre prioritățile de implicare ale Raiffeisen Bank, iar alergarea și mersul pe bicicletă sunt activități care contribuie atât la sănătatea noastră, cât și a planetei și pe care le încurajăm atât în rândul colegilor, cât și în comunitate. Apreciem și susținem activ demersurile care contribuie la acești doi piloni, iar în 2023 ne alăturăm CCIFI Challenge cu o echipă numeroasă de colegi care vor participa atât în challenge, cât și la acțiunea de plantare din această toamnă. Suntem nerăbdători să vedem rezultatele pozitive ale acestei competiții amicale derulate alături de ceilalți membri CCIFER din întreaga lume la finalul căreia să plantăm cât mai mulți copaci în Pădurea CCIFER!

  • Dan Craita, Country Manager Eastern Europe SLB

Sport, distracție și interacțiune! Activitatea fizică regulată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră. Suntem bucuroși să facem parte din comunitatea CCIFI și să acceptăm această provocare.

  • Ștefan Andrei Iacob, CEO Trust Motors

O stare bună de sănătate este piatra de temelie a unor societăți puternice și a unor economii puternice. În egală măsură, prevenirea va fi întotdeauna mai bună decât combaterea. Noi suntem preocupați nu doar de evoluția din prezent, ci și de consecințele acțiunilor noastre pe termen lung asupra societății și a mediului. De aceea investim într-un management performant al resurselor și avem grijă să acordăm atenție sporită oamenilor din echipele noastre. Ne-am alăturat competiției sportive CCIFI Challenge pentru aceste principii, pentru un efort comun, alături de onorații membri ai CCIFER. Suntem foarte bucuroși să ne alăturăm acestui program și suntem încrezători că vor urma multe altele.

  • Stefano Gaetano Amoroso, Mediterranean Desk Coordinator UniCredit Bank

În UniCredit Bank, sustenabilitatea ghidează fiecare decizie pe care o luăm și acțiune pe care o întreprindem și ne dorim să fim un exemplu în privința celor mai înalte standarde de responsabilitate socială. De aceea, ne implicăm activ în proiectele privind protejarea naturii și căutăm soluții viabile la probleme de actualitate. De asemenea, suntem adepții excelenței, iar sportul este unul dintre domeniile care există pentru și prin acest concept. Susținem competitivitatea și vrem să fim cei mai buni!

  • Elena Pap, Director Regional Up Group (România, Grecia, Moldova, Bulgaria)

Mișcarea înseamnă viață, indiferent că vorbim despre oameni sau despre mediu. De la circuitul apei in natură și rotația Pământului, până la evoluția sau stagnarea unei companii, toate au la bază conceptul mișcării. Pentru că pe lista noastră de priorități se regăsește echilibrul dintre viață profesională și viață privată, starea de bine a personalului, grija față de mediu și față de sănătatea semenilor noștri, dar și pentru că Up însăși este o companie în mișcare, ne alăturăm cu entuziasm acestei inițiative a CCIFER care reunește partea de a fi bine cu partea de a face bine. Mult succes tuturor participanților, pentru că fiecare pas mic al lor este un pas mare către un mediu mai curat și mai sănătos.

  • Viarom Construct

Protecția mediului este importantă pentru noi. Vizăm reducerea efectelor negative existente în prezent și asigurarea unui mediu înconjurător mai sigur pentru generațiile viitoare. Suntem mândri că în 2022, 1.500 de salcâmi au fost plantați în Pădurea CCIFER, în cadrul unei acțiuni susținute și de compania noastră, Viarom Construct, cu participarea a 200 de voluntari, reprezentanți din companii membre a comunității CCIFER. Anul acesta participăm la CCIFI Challenge 2023 pentru ca alți salcâmi să formeze o nouă pădure și cu ajutorul nostru. Considerăm că este o acțiune necesară pentru a susține echilibrul din ce în ce mai fragil al naturii.

  • Răzvan Pătrunoiu, CEO Webhelp România

Ca parte a culturii noastre centrate pe oameni, la Webhelp ne încurajăm echipele să adopte un stil de viață sănătos și le oferim multe oportunități de a participa la diverse activități sportive, care fac parte din programul nostru WebHEALTH. Ne-am alăturat acestei inițiative pentru a ajuta CCIFI să aibă un impact mai mare în comunitate, prin intermediul celor două programe (Plantăm Pădurea CCIFER și The SeaCleaners). Colegii noștri s-au conectat rapid cu aceste programe și am fost încântați să ne vedem jucătorii pregătiți să participe la această competiție sportivă

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !