Concert aniversar

Pentru această ediție dublu jubiliară, Gala CCIFER, în parteneriat cu Festivalul „George Enescu”, prezintă Proiectul Enescu.

A 25-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu marchează, de asemenea, 140 de ani de la nașterea marelui compozitor și, cu această ocazie, violonistul Nicolas Dautricourt, unul dintre cei mai străluciți violoniști francezi din generația sa, alături de membrii Cvartetului de coarde Capriccio - compus din violoniștii Cécile Agator și Firmin Ciriaco, violistul Flore-Anne Brosseau și violoncelistul Samuel Etienne, au elaborat Proiectul Enescu.

« Inițiat în vara anului 2016, Proiectul Enescu este, în primul rând, o preferință personală. Un favorit pentru că așa este și lucrarea de la care pornește proiectul : ”Octuor pentru corzi op. 7”. Piesa compusă la Paris în 1900 de tânărul Georges Enescu, pe atunci în vârstă de doar 19 ani, constituie, după părerea mea, una dintre cele mai mari capodopere ale repertoriului de muzică de cameră și poate al oricărui gen de muzică cultă. » - Nicolas Dautricourt, violonist

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !