Formare

Curs: Achiziții- Analiza cheltuielilor cu furnizorii, catalizator al strategiilor de reducere de costuri

Limba : Romana

Tarife :
290 euro+TVA/ pentru membrii CCIFER
310 euro+TVA/ pentru non-membrii CCIFER
În caz de neparticipare, sumele nu vor fi rambursate.

Evenimentul s-a terminat

*rețineți că înregistrarea evenimentului în calendarul dvs., NU înseamnă înscrierea la eveniment. Dacă doriți să participați la un eveniment, trebuie mai întâi să vă înscrieți.

SOLD OUT! Strategii. Performanță. Negociere. Reducerea costurilor.

 

Existența unui program activ de reduceri de costuri nu mai este o opțiune pentru companiile care vor sa rămână competitive pe termen lung. Reducerea costurilor nu este întotdeauna o sarcină simplă. Unele costuri sunt fixe, altele sunt critice pentru operațiuni, iar altele ar putea fi eradicate doar pentru a apărea într-o altă formă, în altă arie a organizației. Pentru a reduce cât mai eficient cheltuielile cu furnizorii, este nevoie de o strategie de reducere a costurilor, ce apelează nu numai la negocieri agresive cu furnizorii, ci vizează îmbunătățirea proceselor, reducerea risipei, adresarea riscurilor comerciale, contractuale și operaționale, asigurându-se că noi cheltuieli nu se strecoară pentru a le înlocui pe cele vechi.

Pentru departamentele de Achiziții preocupate de performanță, urmărirea, măsurarea și raportarea reducerilor de costuri într-o manieră inteligibilă, plauzibilă și transparentă pentru companie, aduc atât vizibilitate asupra performanței achizițiilor, cât și întărirea statutului și reputației în cadrul companiei.

Centrul de formare CCIFER are plăcerea de a vă invita la un curs interactiv online, de două zile dedicat Analizei cheltuielilor cu furnizorii, catalizator al strategiilor de reducere de costuri. Necesitatea controlului și reducerii costurilor este esențială pentru atingerea obiectivelor de profitabilitate ale companiilor, mai ales într-un context economic în care cererea, în exces față de ofertă, este satisfacută la costuri și în termene de livrare semnificativ majorate, ce pun sub semnul incertitudinii capacitatea de realizare a planurilor de producție și a țintelor de vânzări.

Agenda: 

ZIUA 1 (9:00-13:00):

Obiectiv: identificarea obiectivelor de cost reduction/ cost avoidance (CR/CA) aferente funcției de Achiziții, într-o manieră cuantificabilă, ce oferă trasabilitate și impact în obiectivele de profitabilitate ale companiei. Concepte:

 • Analiza cheltuielilor cu furnizorii, în scopul reducerii costurilor de achiziție, îmbunătățirii eficienței activităților de achiziții, asigurarea trasabilității CR/CA în profit și monitorizarea conformității, prin:
  • Evaluarea potențialului și oportunităților de reducere de costuri;
  • Clasificarea cheltuielilor de achiziții, a cheltuielilor adresabile de către achiziții și a cheltuielilor neautorizate;
  • Creșterea gradului de acoperire cu comenzi, a conformității cu bugetele și contractele cu furnizorii.

ZIUA 2 (9:00-13:00):

Obiectiv: Abordarea profesionistă a metodologiilor de calcul a reducerilor și evitărilor de costuri, având scopul este de a raporta CR/CA într-un mod inteligibil, plauzibil și transparent pentru companie, cu trasabilitate în rezultatele financiare. Concepte:

 • Însușirea principiilor de reducere strategică a costurilor, prin depășirea mentalității de abordare a strategiilor de costuri drept un program agresiv de negociere cu furnizorii ci concentrarea resurselor către creșterea valorii pentru bani și a ratelor de recuperare a investițiilor .
  • Considerente ale procesului de CR/CA, aplicabilitate și validitate
  • Înregistrarea CR/CA inițiale și actualizărilor specifice raportărilor
  • Formule de calcul a reducerilor și evitărilor de costuri

Cui se adresează: managerilor de achiziții, managerilor financiari, specialiștilor de achiziții seniori, liderilor de categorii de achiziții și managerilor de proiect responsabili de reorganizarea proceselor de achiziții.

Pentru aprofundare, veți beneficia de cartea trainer-ului nostru, Alina Ioniță: 

“STRATEGIE, SEMNIFICAȚIE ȘI SENS ÎN ACHIZITII,  Drumul dinspre lantul de aprovizionare către abordarea sistemică a achizițiilor”

Informații practice:

Data24 si 25 martie 2022 (9h00-13h00)

Online via Zoom

Limba: Română

Pentru mai multe informatii despre curs, va invitam sa ne scrieti la adresa formari@ccifer.ro .

GDPR:

Pentru informarea tuturor participanților la eveniment, această sesiune online poate fi înregistrată și partajată, numai cu membrii comunității noastre.
Tratăm datele cu toată responsabilitatea, găsiți detalii despre modul de prelucrare și măsurile de protejare a confidențialității aici. Confirmarea participării dvs. la acest eveniment constituie exprimarea acordului pentru eventuala prelucrare de date

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !