100 DE IMM-URI DIN ROMÂNIA VOR DEVENI ȘI MAI PERFORMANTE DUPĂ CE 400 DE ANGAJAȚI VOR URMA CURSURI DE EDUCAȚIE DIGITALĂ

  • În 9 martie încep cursurile gratuite DigitON în urma cărora 400 de angajați din IMM-uri, la nivel național,  vor dobândi cunoștințe și bune practici în materie de digitalizare. IMM-urile eligibile pentru acest program se mai pot înscrie până la data de 20 februarie.
  • În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, până la sfârșitul anului 2023, angajații cheie din IMM-uri vor dobândi cunoștințe de bază care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional.
  • Se pot înscrie gratuit în programul DigitON IMM-uri din diferite regiuni ale României, care au activitate în sectoare economice cu potențial competitiv: turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț. Toate informațiile despre conținutul cursurilor și condițiile de participare sunt publice pe site-ul www.digiton.ro
  • Potrivit Indicelui Economiei și Societății Digitale (DESI), în 2022, doar 55 % din IMM-urile active în UE au cel puțin un nivel de bază în ceea ce privește digitalizarea. Obiectivul, la nivel european, este de a atinge cel puțin 90 % până în 2030.
  • DigitON este un program cu fonduri europene, implementat între 18 octombrie 2022 și 31 decembrie 2023, de Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), lider de consorțiu, în parteneriat cu HUMANISTIC prin POLIAC DEVELOPMENT SRL.

92 de ore de învățare digitală și mentorat pentru dezvoltarea IMM-urilor

Fiecare dintre cele 100 de IMM-uri eligibile pentru program poate înscrie de la 4 la 10 angajați din companie. Participanții vor beneficia de un program complex de formare, care combină teoria cu practica. Aceștia vor învăța, utilizând tehnologia, să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, pe optimizare și ameliorare a relației interne și externe. Cursurile au loc online și sunt ținute de traineri recunoscuți în domeniu.

Programul DigitON acoperă nevoia concretă de specializare, dar și componenta de mentoring și consultanță dedicată. Fiecare participant va avea acces la ore de formare individuală și la cursuri colective, precum:

1. Conștientizarea importanței digitalizării

În prima parte sunt predate noțiuni generale despre importanța utilizării competențelor digitale într-o companie, cât de mult contribuie acestea la performanță. Totodată, se pune accentul pe necesitatea formării unei mentalități deschise spre transformările unei lumi digitale.

2. Digitalizare de bază pentru eficientizarea muncii

În cadrul acestui modul, cursanții învață să recunoască tipurile și ariile de instrumente digitale, cum se folosesc, care sunt principiile de funcționare. După ce parcurg această etapă, vor ști să folosească, sper exemplu, platforme de tipul CRM, utilă pentru activitatea de vânzări, utilizarea rețelelor sociale.

3. Digitalizarea performanței

Cel de-al doilea nivel de curs oferă cunoștințe prin care este testată inovația și mentalitatea agilă cu ajutorul unor instrumente de tipul Kanban online, Story Board, Burndown chart, Planbox, Jira, Digital Lean Board, Value Stream Mappind sau altele similare. 

4. Transformarea digitală

Proiectele digitale necesită să fie corelate la realitatea companiei. Ajunși în această etapă, cursanții învață ce însemnă Design Thinking pentru digitalizare.

5. Digitalizare competitivă

Transformările digitale țin de mentalitate și de modul în care este asimilată informația. În această fază, participanții la curs învață sa susțină organizația în adoptarea unei noi tehnologii, să creeze un proces de adoptare și de translatare în cultura organizației, pentru ca la final să existe autonomie digitală.

Acoperirea geografică a DigitON

Se pot înscrie în program doar IMM-uri care sunt înregistrate și își desfășoară activitățile în regiunile: Nord-Est - județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui; Centru - județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu; Nord-Vest - județele: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj; Vest - județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara. Timiș; Sud-Muntenia - județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

Proiectul DigitON este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3, Prioritatea de investiții 10.iii, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.281.178,60 RON, dintre care 3.582.806,17 RON valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 632.259,87 RON valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 mld de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. Centrul de Formare CCIFER organizează cursuri pentru IMM-uri de 10 ani. Organizația exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

Despre HUMANISTIC

Are experiență în dezvoltarea programelor de training și schimbare organizațională în cele mai mari companii din România, dar și în firme antreprenoriale românești și internaționale. Complexitatea proiectelor gestionate, cât și standardul de calitate la care echipa livrează, garantează o experiență unică de formare, diferită de orice alt proiect susținut prin fonduri europene. HUMANISTIC dispune de o echipă diversă de colaboratori – o comunitate de learning cu peste 120 de experți. Peste 100 de clienți corporate care au beneficiat de procese transformaționale la nivel individual, de echipă sau organizațional în peste 10 industrii. A obținut 4 premii pentru cel mai bun proiect HR al anului – pentru abordări creative (HR Club, Customer Service Awards) și are 8 certificări internaționale în instrumente psihometrice, metodologii de implicare, training și design.

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗Incursiunea #BusinessTourCCIFER a continuat  în județul Prahova. Alături de noi au fost peste 40 de participanți care s-au bucurat de oportunitatea...

Noi membrii

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station este o comunitate de experți pentru dezvoltarea și finanțarea ecosistemului IT și digital franco-român.

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !