Comunicare -Presa  •  Membri

2 zile, 3 orase, 6 evenimente de business organizate de CCIFER si partenerii sai in Cluj-Napoca, Zalau si Oradea

[Translate to Roumain:]

In zilele de 9 si 10 aprilie 2019, CCIFER organizeaza alaturi de partenerii sai o serie de evenimente de business ce reunesc o conferinta, intâlniri B2B si dezbateri, precum si prezentari tehnice a trei companii cu capital francez din Zalau si Oradea.

Pe 9 aprilie 2019 are loc la Cluj-Napoca cea de-a treia editie a Conferintei „Competentele de mâine”, organizata de CCIFER alaturi de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC), Institutul Francez din Cluj-Napoca si Agentia Universitara a Francofoniei (AUF). In cadrul conferintei ne propunem sa cream un spatiu de dialog pentru companii si mediul universitar, in care sa anticipam impreuna strategiile de adaptare la competentele de mâine. Conferinta urmareste sa faciliteze crearea de sinergii dintre mediul de afaceri si mediul universitar prin abordarea temelor precum adaptarea si ameliorarea programelor universitare pentru a raspunde mai bine cerintelor de pe piata muncii, dialogul dintre universitati si mediul de afaceri, dar si provocarile mediului de afaceri in a recruta. Conferinta va fi completata de o serie de intâlniri B2B intre universitati si companii, pentru a facilita insertia profesionala a tinerilor absolventi si adaptarea curriculei.

Va avea loc apoi o serie de evenimente in cadrul celei mai mari fabrici de anvelope din România, in judetul Salaj : Michelin România. Prezentarea tehnica a fabricii este urmata de o serie de intalniri B2B, iar evenimentele au loc in prezenta conducerii Michelin, a presedintelui CCIFER, François COSTE, a Consulului onorific al Frantei la Cluj, Pascal FESNEAU si a primarului municipiului Zalau, Ionel CIUNT. Parteneriatele intre companii si autoritati sunt esentiale pentru a asigura dezvoltarea durabila a comunitatilor locale, a crea noi locuri de munca si noi competente.

In ziua de 10 aprilie are loc o vizita organizata la sediul Comau, lider mondial in sisteme de manufacturare avansate, solutii de automatizare inovatoare si servicii. In contextul unei crize de forta de munca, automatizarea si robotizare reprezinta alternative din ce in ce mai utilizate pentru a suplini, pe termen scurt, dar mai ales mediu si lung deficitul de personal. La sediul Comau vom avea ocazia sa vedem un model inovativ de automatizare a liniilor de asamblare, de robotica si mentenanta pentru o gama larga de sectoare industriale.

Tot pe 10 aprilie, CCIFER, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC) si Invest in Bihor organizeaza o masa rotunda dedicata proiectelor de investitii in judetul Bihor. Seria de evenimente de business va continua cu reuninunea membrilor Comunitatii de Afaceri Franco-Române din judetul Bihor.  In cadrul reuniunii are loc prezentarea proiectelor si misiunilor  CCIFER si CFAC, se va discuta pe marginea actualitatilor si preocuparilor celor 64 de companii cu capital francez din Bihor, precum si a noutatilor legislative si fiscale ce impacteaza mediul de afaceri. Seria de evenimente de pe 9 si 10 aprilie se va incheia cu o  vizita la sediul companiei  Termoline. 

O comunitate de afaceri fondata pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este lider angajat in dezvoltarea durabila a persoanelor, a companiilor si a României. Catalizator al comunitatii de afaceri franco-române, CCIFER reuneste  peste 550 de companii franceze si române ce totalizeaza 18 Mld. de euro si carora li se datoreaza crearea a peste 125000 de locuri de munca in România. CCIFER exprima o pozitie comuna a societatilor membre si a investitorilor francezi in România in dialogul cu autoritatile publice.  

Plus d'actualités

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

De 10 ani, susținem și premiem antreprenorii din România! Antreprenorii creativi și perseverenți, a căror viziune schimbă lumea. Programul EY...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !