Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

BUSINESS TOUR A AJUNS LA COMPANII DIN PRAHOVA ȘI LA UNIVERSITATEA PETROL - GAZE DIN PLOIEȘTI

  • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), în parteneriat cu Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și Camera de Comerț si Industrie Prahova, a organizat un program de evenimente  Business Tour, în județul Prahova.
  • Timp de 2 zile (24 și 25 noiembrie), CCIFER alături de membri din comunitatea de business franco-română a vizitat 6 companii prezente în județ și a discutat despre oportunitățile  de afaceri
  • La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a avut loc un atelier de orientare profesională adresat studenților.

Business Tour, concentrat în 2 zile de evenimente,  a ajuns în zona de Sud a României, în județul Prahova, supranumit și județul aurului negru, datorită prezenței unui sector cheie pentru economia țării, cel de  petrol și gaze. Conform datelor oficiale, Prahova se situează pe locul al treilea, după județele Ilfov și Timiș, în ceea ce privește investițiile străine directe, și pe locul al patrulea, la nivel național, din punct de vedere al contribuției la PIB.

6 companii, angajatori din județ (cu profil auto, industrial și imobiliar) au găzduit întâlniri B2B cu mediul de afaceri, reunit de CCIFER, Acarom și CCI Prahova și accelerat de Business Tour. La finalul celei de a doua zi, studenți de la facultățile de Contabilitate, Turism și Finanțe din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieștti, au avut parte de un atelier de orientare profesională, ocazie cu care au beneficiat de o prezentare a companiei Decathlon. De la începutul anului, 900 de studenți, din 14 orașe, au luat parte la astfel de ateliere.

COMPANII PARTE DIN BUSINESS TOUR

Alinso Group -  este un investitor și dezvoltator imobiliar care a construit în Prahova cel mai mare parc privat industrial din sud-estul Europei.

Cellutec România - este lider european în prelucrarea spumei în domeniile ambalajelor personalizate, acusticii și aplicațiilor industriale. Compania și-a început activitatea în România în 2005 cu primul spațiu comercial. Ca un conglomerat industrial francez, grupul Cellutec are cinci fabrici de producție (inclusiv Corrupad) în Franța și una în România. Toate fabricile sale oferă acoperire europeană și servicii locale. Din 1993, Grupul Cellutec face parte din holdingul industrial francez AMIQUAR.

Gonzales Mecanica de Precizie – membru al Grupului Gonzales, proiectează și fabrică mașini speciale, linii de producție, mașini prototip. Principalele sectoare de activitate pentru proiectele și ansamblurile mecanice complexe sunt: Nuclear, Hidroelectric, Petrol și Gaze şi Aerospațial.

Grupul Rockwool – este lider mondial în producția de vată minerală bazaltică.

Michelin – este lider în domeniul anvelopelor, contribuie la asigurarea unei mobilități mai bune, mai sigure şi mai eficiente prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul printr-o rețea națională de distribuție. Totodată, Michelin oferă servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Fabrica Victoria din Florești este specializată în producția de anvelope pentru autoturisme și camioane ușoare, mărcile Kleber și BF Goodrich. În 2021, fabrica a produs peste 4,54 milioane de anvelope, dintre care 90% au fost exportate.

OSL Eastern Europe Group – este o companie care fabrică piese pentru sisteme de foraj, de suprafață și submarine, pentru industria de petrol și gaze.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Mai multe informații despre prezența franceză în România,  aici.            

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !