Membri

CCIFER lansează un concurs de idei – care sunt măsurile de relansare după criză?

Deoarece starea de urgență se menține până la jumătatea lunii mai și redresarea economică urmează un ritm relativ rapid, contracția PIB în 2020 este estimată de la 8 până la 11% și șomajul la 7,5% la sfârșitul anului. Finanțele publice sunt supuse unui stres major, iar tendința ratingului de țară din România amenință să scadă sub gradul de investiții.

În acest context, ce noi pârghii ar trebui utilizate pentru a limita riscurile (păstrarea locurilor de muncă etc.) și pentru a găsi noi surse de relansare (nearshoring în România etc.) ? Este imperativ să se stabilească măsuri de relansare complementare celor deja definite și care nu solicită bugetul de stat, care au un impact pe termen scurt și sunt, de asemenea, vectori de dezvoltare pe termen lung ai companiilor și de repoziționare a economiei româneaști în configurația economică internațională ?

Aceasta este provocarea pe care CCIFER ar dori să o lanseze comunității de afaceri franco-române: să utilizeze informații colective pentru a găsi idei simple, practice, ușor de implementat, care nu depind de bugetul Statului, dar, eventual, prin măsuri de debirocratizare, care fac companiile din România mai agile, mai competitive și mai inovatoare.

  • Colectarea de idei va fi deschisă până pe 15 mai.
  • Un prim rezumat va fi prezentat la Matinalul Digital pe 14 mai, "Ce perspective pentru companiile românești după izolare ?”, împreună cu invitatul nostru Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat pentru afaceri.
  • O carte albă va fi prezentată Guvernului înainte de sfârșitul lunii mai cu propuneri de punere în aplicare.

Selecția și documentarea acestor măsuri pentru publicarea lor viitoare vor fi supravegheate de un comitet care implică economiști, lideri de afaceri, reprezentanți ai autorităților.

Vă invităm să ne transmiteţi ideile dumneavoastră la următorul link :https://survey.ccifi.net/781648?token=GjO2ZOIGcwJeVmK&lang=ro

 

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !