Comunicare -Presa

CONFERINȚĂ CU PRILEJUL ZILEI MONDIALE A STANDARDIZĂRII, 11 OCTOMBRIE

STANDARDELE ÎN SPRIJINUL INOVĂRII ȘI CERCETĂRII

Viitorul nostru este conectat la puterea de a inova. În prezent, rezultatele cercetării conduc la produse și servicii inovatoare. În sprijinul acestora vin standardele, menite să accelereze accesul lor pe piață.

Conferința Standardele în sprijinul inovării și cercetării, este organizată în contextul proiectului european BRIDGIT 2 –Bridge the Gap between Research, Innovation and Standardization Community, la care ASRO participă alături de CEN și CENELEC și alte nouă organisme naționale de standardizare din Franța, Spania, Germania, Olanda, Bulgaria, Italia, Danemarca, Austria și Irlanda. Proiectul intenționează să creeze un impact pe termen lung asupra comunității de cercetare și inovare prin utilizarea diferitelor instrumente, pentru ca proiectele de cercetare-inovare să cunoască beneficiile legăturii cu standardizarea.

Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton Athénée Palace București, sala Le Diplomate, pe data de 11 octombrie, în intervalul orar 09:30-13:00.

Conferința va reuni un număr mare de reprezentanți ai comunității de cercetare-inovare, antreprenori, experți naționali din standardizare, precum și alte părți interesate și va fi un prilej de prezentare a proiectelor care se desfășoară la nivel național pe teme inovatoare, precum:

  • Inteligența Artificială;
  • Tipărirea 3D;
  • Proiectul ELI-NP – Laserul de la Măgurele;
  • Blokchain;
  • Detectarea Metalelor Rare;
  • Facturarea Electronică.

Pentru mai multe detalii despre agenda și speakerii evenimentului, accesați www.ziuastandardizării.ro.

Despre ASRO

ASRO – Organismul Național de Standardizare – este platforma națională pentru elaborarea și adoptarea standardelor europene și internaționale.

Ca parte a comunității globale de standardizare, fiind membru al ISO, IEC, CEN, CENELEC și ETSI, ASRO joacă un rol important în punerea la dispoziție a unei platforme ușor accesibile și necesare pentru o gamă cât mai largă de părți interesate în vedere participării acestora la activitatea de standardizare. Aceasta ajută la furnizarea soluțiilor eficiente pentru afaceri competitive, sprijinirea obiectivelor politicilor publice, sprijinirea certificării și supravegherii pieței și oferă un mecanism eficace de promovare a protecției consumatorului și a responsabilității sociale.

Contact media: Relații publice ASRO, e-mail: pr(@)asro.ro

 

 

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !