Comunicare -Presa

Consultare cu mediul de afaceri pentru Strategia București 2050

Ești București. Schimbăm orașul împreună!

Pe 22 octombrie 2019, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER) a găzduit primul eveniment de consultare organizat de Banca Mondială în România cu mediul de afaceri, în vederea pregătirii Strategiei de Dezvoltare a Bucureștiului pentru anul 2050. Acest eveniment face parte dintr-o campanie amplă de consultare organizată de Banca Mondială în România cu mediul de afaceri.

Reprezentanții mediului de afaceri franco-român au avut ocazia de a propune și dezbate inițiative și proiecte pentru dezvoltarea Bucureștiului în jurul a trei problematici cheie identificate în baza unui sondaj în rândul a 500 de companii realizat de Banca Mondială: trafic și infrastructură, debirocratizare,  deficitul forței de muncă și presiunea salarială.

Identitatea Bucureștiului și măsurile punctuale pentru îmbunătățirea calității de viață într-un mediu urban sănătos și sustenabil au fost laitmotivul dezbaterii organizate de CCIFER, unde propuneri precum: optimizarea sistemului de car-sharing, stimulente pentru transportul public verde, inițiative sociale smart, programe de formare pentru funcționari publici, condiționarea permiselor de construcții  pentru construcții prietenoase cu mediul și dezvoltarea formării profesionale în sistem dual, au reprezentat elementele de interes pentru membrii noștri.

„CCIFER are azi 600 de companii membre, care însumează 125000 de angajati. Vă las să calculați numărul de ore total pe care acești angajați le petrec zilnic în trafic. Ce putem face, la nivelul comunității de afaceri, pentru a ameliora acest lucru? Salut punerea în practică a unui asemenea program de consultare publică – ideile voastre și ale noastre sunt binevenite în acest proces de brainstorming sau de exprimare de nevoi, preliminar stabilirii unei strategii durabile de dezvoltare pentru orașul București.”– a declarat în deschiderea dezbaterii Adriana Record, Director Executiv CCIFER.

Strategia București 2050

In vederea pregătirii Strategiei de Dezvoltare a Bucureștiului pentru anul 2050, Banca Mondială a realizat, în vara anului 2019, un sondaj de opinie în rândul tuturor categoriile relevante de public-țintă din capitală, de la sector privat sau antreprenori la pensionari, turiști sau studenți. În prezent, Banca Mondială derulează un proces amplu de consultare publică cu fiecare grup țintă pentru a identifica și testa soluții ce adresează provocările specifice fiecărui grup. Cele mai fezabile și eficiente soluții vor fi incluse în Strategia de dezvoltare urbană a Municipiului București. Mai multe detalii despre activitatea Băncii Mondiale în România sunt disponibile la adresa www.worldbank.org/en/country/romania.

CCIFER

O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 600 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu  autoritățile publice

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !