Membri

Dentons a acordat asistență juridică în legătură cu semnarea contractului de concesiune pentru construirea primului aeroport privat operațional din România și a primului aeroport independent energetic din lume

26 martie 2024 – Firma de avocatură globală Dentons a oferit consultanță juridică Avant Airports, liderul consorțiului din care a făcut parte Avtomagistral-Pivden, în semnarea contractului de concesiune pentru un aerodrom militar dezafectat de 350 de hectare în Alexeni, care va fi transformat într-un aeroport pentru companiile aeriene low-cost și transport de marfă. Consorțiul s-a angajat să investească 400 de milioane de euro pentru construirea noului aeroport.

În cadrul proiectului, furnizorul român de servicii aeroportuare Avant Airports va acționa în calitate de dezvoltator, în timp ce Avtomagistral-Pivden din Ucraina va fi compania de construcții.

Amplasat la 66 de kilometri est de București, Aeroportul Alexeni va fi primul aeroport privat operațional din România. În plus, proiectul va include un parc fotovoltaic de 40 MW, ceea ce va face din Alexeni primul aeroport independent energetic din lume.

Echipa Dentons a oferit consultanță juridică clientului în legătură cu toate etapele proiectului, de la structurarea consorțiului, parcurgerea tuturor procedurilor de licitație și a documentației aferente, până la atribuirea contractului de concesiune.

Cristian Popescu, partener în cadrul departamentului de drept corporativ, a coordonat echipa Dentons, fiind asistat de Cosmin Roman (senior associate).

Cristian Popescu a declarat: "Suntem onorați că am făcut parte din echipa care a asistat liderul consorțiului în acest proiect complex. Această inițiativă demonstrează imensul potențial și oportunitățile de creștere din România, în special în domeniul concesiunilor de infrastructură și a proiectelor de dezvoltare."

Despre Dentons

Prezentă în peste 80 de țări, Dentons vă oferă ajutorul pentru a crește, a proteja, a opera și a finanța afacerile dumneavoastră, oferind soluții juridice unice atât la nivel global, cât și profund ancorate la nivel local. Prin abordarea policentrică, orientată spre soluții și dedicată incluziunii, diversității, echității și sustenabilității, ne concentrăm pe ceea ce contează cel mai mult pentru dumneavoastră.

www.dentons.com

Contact:

Amanda Lowe

PR and Communications Director, Europe 

D +34 649 426 801 

E amanda.lowe@dentons.com

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !