Membri

ECOTIC a lansat Manualul de protecția mediului

ECOTIC, împreună cu InfoCons, pun la dispoziția cetățenilor in 2020 Manualul de protecția mediului și colectare selectivă cu scopul de a informa populația asupra practicilor corecte față de mediu.  Acest manual prezintă într-o manieră comprehensivă și într-un limbaj simplu informații utile și recomandări pentru cetățenii de toate vârstele, îndemnându-i să protejeze mediul prin colectarea separată a deșeurilor.

Manualul, realizat de ECOTIC, va fi distribuit, într-o primă etapă, către profesorii din învățământul pre-universitar în cadrul campaniei naționale „Închide.Stinge.Reciclează." implementata de InfoCons.

Manualul reprezintă un suport educațional pentru toți cei interesați de ecologie și de a învăța cum pot avea grijă de mediu, și, implicit, de sănătatea lor. El vine, totodată, în sprijinul profesorilor, care doresc să ofere elevilor o educație ecologică de calitate, adunând toate informațiile practice relevante într-un singur loc.

Manualul include informații despre dezvoltarea durabilă și protecția mediului – de la convenții internaționale si inițiative cu impact european precum Pactul Ecologic lansat de Comisia europeană la finalul anului 2019 până la economia circulară și beneficiile acesteia.

Manualul ECOTIC prezintă aspecte practice despre colectarea separată și reciclarea tuturor tipurilor de deșeuri, cu exemple clare privind cele care sunt reciclabile si care nu, un mic dicționar cu cei mai des întâlniți termeni din domeniul protecției mediului, și, nu în ultimul rând, un mic compendiu cu cele mai importante prevederi legislative. Totodată, manualul oferă și recomandări privind sortarea deșeurilor în gospodărie, precum si informații de interes privind protecția mediului în general.

Manualul ECOTIC poate fi consultat pe www.ecotic.ro/stiri/manualul-de-protectia-mediului-si-colectare-selectiva/

„Manualul ECOTIC este un instrument educațional util pentru toți cei interesați de protecția mediului și economisirea resurselor. Avem convingerea că, prin promovarea acestor exemple de bune practici și soluții în domeniul colectării și reciclării deșeurilor contribuim la dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetățenilor români față de mediul înconjurător”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Manualul de Protecția Mediului face parte integrantă din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, lansată în 2020 de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

ECOTIC își propune, în cadrul acestei campanii, să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale, precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural.

Lansată pe 14 ianuarie, campania multimedia include un spot video și este promovată atât pe media tradițională, TV, cât și pe YouTube și rețele sociale, Facebook, Instagram si Linkedin.

În primele două luni de la lansare mesajul campaniei a fost recepționat de peste 5 milioane de persoane.

Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

 

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !