Membri

Firma românească Euro-Testing Software Solutions anunță un parteneriat solid cu grupul american Synopsys, pentru securitate cibernetică avansată

Firma românească Euro-Testing Software Solutions anunță un parteneriat strategic cu Synopsys, lider global în soluții de securitate cibernetică. Prin această colaborare, Euro-Testing Software Solutions și Synopsys își propun să aducă inovare și securitate sporită în cadrul industriei IT din România, oferind companiilor soluții complete și adaptate nevoilor specifice ale mediului de afaceri din țară.

„Suntem entuziasmați să începem această colaborare solidă cu Synopsys, o companie cu o reputație remarcabilă în domeniul securității cibernetice. Colaborarea cu Synopsys are ca scop principal îmbinarea soluțiilor oferite de compania americană cu experiența Euro-Testing, aducând astfel un serviciu complet, susținut de un partener puternic pe piața din România. Împreună, vom oferi clienților noștri soluții avansate și integrate pentru gestionarea riscurilor de securitate într-un mod eficient și eficace. Prin acest parteneriat, ne-am consolidat poziția pe segmentul soluțiilor de cybersecurity și vom acoperi mai bine nevoile actuale ale pieței de software și securitate cibernetică din România", declară Silviu Răcuciu, CEO Euro-Testing Software Solutions.

Prin intermediul parteneriatului Euro-Testing Software Solutions și Synopsys, pe piața IT din România vor fi aduse soluții avansate de analiză, corelare și raportare, acoperind întreaga arhitectură și infrastructură de securitate și adresând riscurile de conformitate a licențelor și calității codului care provin din folosirea tehnologiei open-source în dezvoltarea aplicațiilor și a containerelor. În plus, compania va oferi soluții de integrare cu fluxurile DevOps CI/CD, permițând testarea și verificarea continuă a securității aplicațiilor. Euro-Testing va furniza și soluții specializate pentru diferite industrii precum Telecom, Automotive, ICS & Networking, abordând testarea de tip Black Box pentru securitatea aplicațiilor Software Embedded.

Parteneriatul cu Synopsys va permite Euro-Testing să extindă acoperirea pe mai multe verticale de piață și să ofere o gamă mai largă de servicii de securitate, abordând astfel nevoile complexe ale clienților săi. Aceste noi capacități vor contribui la consolidarea poziției Euro-Testing pe piața serviciilor de securitate cibernetică din România.

„Diversificarea portofoliului de servicii pe care le putem oferi atât clienților actuali, cât și altor companii care se confruntă cu provocările asociate digitalizării în această perioadă reprezintă indicatorul succesului din spatele acestei colaborări. În ceea ce privește dezvoltarea business-ului, atât pentru noi, cât și pentru colaboratorii noștri, un astfel de parteneriat este benefic și necesar pentru a preveni și remedia incidente neplăcute pe zona de cybersecurity, fără necesitatea de a contracta mai mulți furnizori. Astfel, în 2024, ne așteptăm să înregistrăm o creștere organică de până la 10% și ca urmare a acestui parteneriat”, declară Silviu Răcuciu, CEO Euro-Testing Software Solutions.

Piața de software security în 2024 în România

Piața de securitate cibernetică din România este incompletă din punctul de vedere al soluțiilor necesare pentru securitate IT, fiind disponibile doar produse care ajută la identificarea problemelor de securitate în aplicațiile software, baze de date, rețele și dispozitive bazate pe cloud. Până acum, nicio soluție nu a fost capabilă să acopere toate vulnerabiltățile și să ofere protecție completă împotriva amenințărilor cibernetice. În consecință, odată cu apariția de noi soluții, această piață continuă să crească într-un ritm considerabil, consideră reprezentanții Euro-Testing Software Solutions .

Odată cu creșterea transformării digitale, piața de securitate s-a extins constant, iar în 2023 a existat o nevoie semnificativă de soluții de securitate cibernetică. Această piață a cunoscut o scădere bruscă în 2020, dar și-a revenit rapid și a ajuns la apogeu în scurt timp din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Sectorul de securitate cibernetică din România se extinde rapid, conform studiilor firmelor de audit, iar majoritatea afacerilor și-au majorat bugetele de securitate pentru 2023 și 2024. Aceasta este consecința mai multor lucruri, precum:

  • Întreprinderile au devenit mai deschise către digitalizare: în timpul pandemiei, atenția consumatorilor a fost atrasă asupra muncii de la distanță. Acest lucru a însemnat că întreprinderile și chiar guvernul au trebuit să se conformeze și să-și digitalizeze operațiunile.
  • Mai mult, ne confruntăm cu un număr tot mai mare de atacuri cibernetice: conform unui studiu de piață, au fost raportate mai multe atacuri ransomware în primele nouă luni ale anului 2023 comparativ cu tot anul 2022. Din fericire, companiile sunt tot mai înclinate să investească în măsuri de securitate cibernetică ca urmare a înțelegerii tot mai mari a posibilelor prejudicii financiare și de reputație pe care atacurile cibernetice le pot provoca.
  •  În ceea ce privește amenințările, ingineria socialaă are cea mai mare pondere în acest moment. Un studiu Verizon susține că activitatea umană este implicată în 85% din furtul de date. Odată cu introducerea chatbot-urilor AI, care ajută atacatorii să creeze mesaje personalizate în orice limbă, inclusiv în limba română, amenințarea a crescut. Rezultatele obișnuite ale unui atac de inginerie socială de succes sunt frauda financiară sau atacurile de tip ransomware. Spargerea conturilor de e-mail ale companiilor de renume și trimiterea facturilor actualizate către toți partenerii lor este o practică care a devenit foarte populară printre actorii amenințărilor.
  • Însă, organizațiile se concentrează mai mult pe securitatea cibernetică, ca urmare a numărului tot mai mare de dispozitive care sunt conectate la cloud. În consecință, subsegmentul de securitate în cloud a înregistrat cea mai puternică și mai consistentă creștere a contribuției la venituri a pieței soluțiilor cibernetice atât in România cât și la nivel global cu o valoare estimată de 40% în 2023 și este în continuă creștere.
  • Software-ul de tip open-source (OSS) continuă să fie fundamentul dezvoltării de aplicații moderne, alimentând livrarea de software în ritmul cerut de consumatori. Fiind dezvoltat de mulți oameni diferiți care folosesc abordări diferite de codare, securitate și calitate, OSS creează premisele introducerii de riscuri unice, în special cu componentele învechite și abandonate ale OSS.

Despre Euro-Testing Software Solutions

Fondată în 2005, Euro Testing Software Solutions este o companie de software cu servicii complete, de la testare software, securitate cibernetică, RPA, DevOps/DevSecOps, la Business Intelligence și Big Data. Compania are expertiză dovedită în ajutarea organizațiilor din domeniile Bancar și Financiar, Telecomunicații, Dezvoltare de Software, Petrol și Gaze, Comerț cu amănuntul, Sănătate, Automotive și Energie să se adapteze constant la schimbările tehnologice, valorificând cele mai moderne instrumente, tendințe și resurse tehnologice.

Despre Synopsys

Cu sediul în California, SUA, Synopsys este un lider global în furnizarea de soluții de securitate cibernetică, oferind un portofoliu extins de produse și servicii pentru a proteja organizațiile împotriva amenințărilor cibernetice. Prezent și în România cu birouri la București și Cluj-Napoca, Synopsys este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali în domeniul automatizării electronice de proiectare și al semiconductorului, dezvoltând și aplicații în securitatea software. Cu o experiență vastă și inovație continuă, Synopsys este recunoscută ca un partener de încredere în domeniul securității cibernetice la nivel mondial.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !