Bilantul evenimentului

Gala CCIFER 2022 a fost susținută de 50 de parteneri și a reunit peste 500 de participanți

  • Lideri de companii și asociații, autorități naționale si locale, echipele instituționale ale Franței în România, mediul academic și mulți prieteni ai celui de-al treilea mare investitor străin din țară au participat la cea de-a 15-a ediție a galei, cu tematica #greenccifer.
  • Evenimentul a fost deschis de François Coste, președinte CCIFER, căruia i s-au alăturat ES Laurence Auer, Ambasador al Franței în România, Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial și Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-Ministrul României.
  • Networking-ul, gastronomia, moda sustenabilă și starea de bine si-au dat mâna pentru un cocktail perfect de savoir-faire și savoir-vivre à la française!
  • Tema #greengala a fost aleasă pentru a sublinia importanța pe care tranziția climatică o ocupă în viitorul economiei și al societății.
  • Cu ajutorul partenerului strat-up-ul Econos, CCIFER a realizat în premieră primul bilanț al amprentei de carbon al întregului eveniment. Aproximativ 9,4 tone de CO2 au fost degajate pentru producția galei. Demersul are rolul de responsabilizare la nivelul comunității, pentru a ameliora împreună acest impact, întărind angajamentul luat pentru tranziția ecologică.
  • Întreaga comunitate prezentă a fost invitată în luna noiembrie la o nouă acțiune „Plantăm Pădurea CCIFER”, pentru a compensa cu 550 de arbori cele 9 tone de emisii de CO2, câte un pui de salcâm pentru fiecare membru.
  • Programul serii și povestea Galei au fost transpuse într-un Jurnal al Galei, disponibil din site-ul CCIFER și accesibil dintr-un QR code.

„Este momentul emblematic de eleganță și stare de bine al anului pentru comunitatea noastră, unde sărbătorim: succesele companiilor noastre și contribuția lor la economia și societatea din România și Franța. Cu război la granița României și cu o criză de energie fără precedent, sunt multe incertitudini în jurul nostru, dar România a dovedit reziliența sa în timpul crizelor trecute. Acum mai mult ca oricând, dereglările climatice care se agravează ne cer o mobilizare masivă, la nivel individual și al companiilor, cu sprijinul Autorităților. Trebuie să folosim performanța financiară a companiilor noastre în serviciul tranziției verde pentru a contribui la neutralitatea carbon până în 2050”, a declarat François Coste, Președinte CCIFER, în deschiderea Galei.

„În fiecare an, la Gala CCIFER ne propunem să oferim experiențe noi cu impact pentru comunitatea noastră și invitații să profite din plin de acest moment de convivialitate. Gala este un eveniment cu o complexitate aparte și e momentul de concentrare la cote înalte. #greengala a fost o ediție de colecție, în care, la nivel de echipă, ne-am implicat cu mult profesionalism și dedicare pentru a transpune tema în programul evenimentului, iar invitații să poată descoperi elemente #green pe parcursul întregii seri. Ne bucurăm pentru felicitările primite, care ne încarcă cu încredere și întăresc promisiunea de a păstra această tradiție la aceleași standarde”, a declarat Andreea Toroiman, Project Manager Gala CCIFER.

Mulțumim celor peste 50 de parteneri, membri ai comunității, pentru că au făcut Gala posibilă!

 

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Mai multe informații despre Prezența Franceză în România, aici.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !