Comunicare -Presa

Hackathon de Artificial Intelligence în cadrul Sezonului România-Franța 2019

Inovația – motorul de dezvoltare a companiilor Hackathon de Artificial Intelligence în cadrul Sezonului România-Franța 2019, în parteneriat cu Innovation Labs și Polytech Nice Sophia Antipolis

București, România

6 mai 2019

Hackathonul de Artificial Intelligence (AI) este un concurs de proiecte organizat de Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) și partenerii săi (Carrefour, Orange și Renault), alături de Innovation Labs și Polytech Nice Sophia Antipolis, în cadrul Sezonului România-Franța.

Din cele 100 de echipe înscrise, CCIFER și partenerii săi au selectat 4 echipe câștigătoare ale căror proiecte includ inteligență artificială: Heimdall, Finbot, SalesLead Generator și Al Statistics.   Competiția a avut loc în luna martie, în 5 orașe din România (București, Timișoara, Cluj, Sibiu, Iași) pe teme precum Fintech, Agricultură, Smart city, Health, Retail, Smart Mobility sau Cybersecurity.

Inteligența artificială este o componentă importantă de dezvoltare a noilor modele de business, integrând machine learning, obiecte conectate sau robotic process automation. Parteneriatul între startup-uri și companiile mari este esențial în această etapă, pentru a deschide calea către inovație și performanță împreună.” – a declarat Adriana Record, Director executiv CCIFER.

Pe 5 și 6 mai 2019, a doua fază a Hackathon AI se desfășoară în Franța, în colaborare cu Polytech Nice Sophia Antipolis. Cu această ocazie, echipele câștigătoare din România vor participa la un learning expedition, unde vor avea posibilitatea să-și prezinte propriile proiecte, dar și să descopere proiectele de inovație din cadrul Renault Software Labs si Orange Digital Factory (Code Room) din Nisa, precum și să viziteze centrele de cercetare și inovare din cadrul Polytech Nice Sophia Antipolis.  

Juriul Hackathon AI se va întalni a doua oară în luna iunie 2019 pentru a alege echipele câstigătoare si pentru a le decerna Premiul Special Hackathon Al din Sezonul-Franța România.  

SEZONUL ROMÂNIA – FRANȚA (28 noiembrie 2018 – 14 iulie 2019)

Pe parcursul a șapte luni, programul sezonului va cuprinde peste 300 de activități artistice, culturale, științifice și educaționale, organizate de instituții partenere din cele două țări. Proiectele prioritare ale Sezonului sunt colaborările încrucișate pe care ne dorim să le încurajăm între operatori culturali publici și privați, instituții, școli, universități, companii, creatori români și francezi etc.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România

O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. Catalizator al comunitătii de afaceri franco-române, CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române ce totalizează 18 mld. de euro și cărora li se datorează crearea a peste 125000 de locuri de muncă în România. CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. 

Persoană de contact : Cătălina BĂLAN, Responsabil comunicare

0754 077 671 / catalina.balan(@)ccifer.ro

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !