Comunicare -Presa

HR SmART Conference

Pe 30 octombrie are loc a 15-a editie a Conferintei Nationale HR Club - HR SmART Conference

Lumea se schimba, organizatiile se reinventeaza, iar functiunile se transforma, in cautarea unor modelele organizationale flexibile si capabile sa se adapteze din mers la schimbari de tot felul. “Agilitate” sau “holocratie” sunt termenii la moda ai oricarei discutii de business din zilele noastre. Daca mai adaugam si factori precum criza de pe piata fortei de munca, 4 generatii intr-o organizatie cu profile si nevoi diferite, pregatirea angajatilor sau chiar recalificarea acestora pentru a tine pasul cu tehnologia, digitalizarea proceselor etc., avem o imagine mai cuprinzatoare asupra provocarilor carora HR-ul trebuie sa le faca fata in prezent. 
Cu siguranta este nevoie de istetime si arta pentru toate acestea! 

Pe 30 octombrie, la a 15-a editie a Conferintei Nationale HR Club - HR SmART Conference - vom cauta raspunsuri (si solutii) la urmatoarele intrebari:

  • How “SmART” is the HR Function in Romania?
  • How “SmART” is your organization?

Agenda HR SmART Conference

10.00 – 11.15 Panel: “How SmART is the HR Function” cu Gabriel Matauan si Wilson Wong

Care este structura functiunii de HR in companiile care activeaza in Romania? Care sunt cele mai rafinate procese de HR, cele asupra carora HRul s-a aplecat mai mult si care sunt cele carora li s-a acordat mai putina atentie?  Care este distributia profesionistilor pe procesele de HR in organizatii? Care este traseul de cariera al profesionistilor in resurse umane? Care sunt provocarile momentului pentru profesie? Cat de agila si cat de matura este functiunea de HR in Romania? Care este pozitionarea functiunii de resurse umane in organizatiile noastre?

Pe baza rezultatelor a 2 cercetari recente: Starea Functiunii de HR - studiu HR Club coordonat de Gabriel Matauan si Profesia de Resurse umane in Europa 2018 (People Profession Europe Report 2018) - studiu CIPD & EAPM coordonat de Wilson Wong, vom incerca sa gasim raspunsurile la toate aceste intrebari impreuna cu cei 2 invitati.

11:45 - 13:00 Keynote speech Yves Morieux: "Smart Simplicity - 6 Simple Rules"

Boston Consulting Group defineste organizatia complicata prin cresterea structurii organizationale, a numarului de procese si proceduri, a metricilor, scorecardurilor, a comitetelor de decizie pe care compania le impune pentru a face fata complexitatii mediului de business extern. Yves Morieus ne propune o alta abordare: Smart Simplicity – 6 reguli simple si istete care asigura cel putin solutii minimale si suficiente, schimbarile critice de context care determina angajatii sa adopte comportamentul dorit, in mod rational.

14:30 – 17:00 Workshop Wilson Wong: "Taking the Long-view: Introduction to Futures Thinking

Acest workshop este o introducere in stiinta scenariilor de viitor si cum aceasta le permite liderilor sa abordeze dezvoltarea strategiei utilizand tehnicile de elaborare de scenarii de viitor. Acest lucru este util in special atunci cand exista multe necunoscute si este necesara o viziune pe termen mai lung. Workshopul implica oportunitatea de a invata despre doua tehnici de elaborare de scenarii de viitor si despre aplicarea scenariilor de viitor in planificarea strategica a fortei de munca.

14:30 – 17:00  Marketplace: State of the ART HR Processes

In epoca evolutiei tehnologice, a cautarii continue de noi modele de business, a provocarilor demografice, a crizei fortei de munca si a unei noi atitudini fata de locul de munca, schimbarea nu este doar constanta, ci si exponentiala ca ritm. Care sunt procesele de HR care pot sustine aceasta dinamica nemaintalnita in istorie? State of the ART HR Processes – Marketplace este locul in care vei regasi exemple de procese de HR flexibile, inovatoare, din companii active in Romania. O ocazie extraordinara de a face schimb de bune practici cu profesionisti din alte organizatii.

14:30 – 18:00 Masterclass Yves Morieux: "The Social Science in Smart Ways of Working"

Liderii de HR au nevoie de noi instrumente pentru a contribui la rolul important pe care doar ei il pot juca. In acest Masterclass, Yves Morieux va folosi studii de caz pentru a descrie noile instrumente necesare profesionistilor in domeniul resurselor umane si modul in care pot sa le utilizeze, colaborand cu echipele si cu organizatia. Sesiunea va ajuta la trecerea in revista, intr-o maniera practica, a stadiului actual al stiintelor sociale si comportamentale si a modului in care practicile din domeniul resurselor umane pot beneficia de aceste rezultate. Participantii vor primi cadou cartea lui Yves Morieux, "Six Simple Rules".


Detalii logistice

►  Cand? 30 octombrie 2019, intre orele 09:00 – 18:00

►  Unde?  Crowne Plaza Hotel Bucuresti (Bd.Poligrafiei nr.1, Bucuresti)

►  Conditii de participare: 10% reducere pentru membrii CCIFER la tarifele de non-membri HR Club. Vezi mai jos cele 4 optiuni de participare -  https://hr-club.ro/en/node/4828/#tabs-prices

Cum te inscrii? Trimite un email pe adresa madalina.tanase(@)hr-club.ro.

Yves Morieux

 

Senior Partner & Managing Director, Boston Consulting Group

Yves Morieux este consultant de talie internationala in domeniul transformarii corporatiilor, colaborand cu directorii executivi si echipele de conducere a peste 500 de organizatii renumite din intreaga lume. A contribuit la teoria dezvoltarii organizatiei in corelatie cu conditiile structurale si comportamentale pentru crearea valorii economice si avantajului competitiv. S-a alaturat Boston Consulting Group in 1995, lucrand in sediile din Paris, Mumbai, Washington DC si, in prezent, in biroul din Dubai. Este responsabil cu dezvoltarea globala de abordari aflate la intersectia strategiilor, structurilor si comportamentelor pentru a ajuta corporatiile sa creasca simultan productivitatea si satisfactia angajatilor la locul de munca.

Conduce BCG Institute for Organization, unde a creat noua abordare BCG privind gestionarea complexitatii pentru avantaj competitiv (Smart Simplicity®), rezumata in discursurile sale TED Talks care totalizeaza peste 5 milioane de vizualizari: As work gets more complex, 6 rules to simplify si How too many rules at work keep you from getting things done.

Wilson Wong

Head of Insight and Futures, Chartered Institute of Personnel & Development (CIPD)

Wilson Wong conduce departamentul CIPD care se ocupa de previziuni si scenarii despre viitor. Este implicat in cercetarea viitorului inca din 2000 si este membru fondator al London Chapter of the World Future Society. Cel mai recent studiu realizat de el despre viitorul fortei de munca a fost "The Future of Talent in Malaysia 2035". Este co-editor al Human Capital Management Standards de Kogan Page. De asemenea, este reprezentantul Marii Britanii in masurarea valorilor capitalului uman la ISO / TC260 (standarde HR) si este presedinte independent al Chair of the Human Capital Standards Committee si vicepresedinte al Knowledge Management Standards Committee la BSI.

Cariera sa acopera mediul academic, finantele corporative si politica nationala de dezvoltare. Doctoratul sau in Psihologie economica (Economie comportamentala) a avut ca subiect recunoasterea oportunitatilor. Este in consiliul editorial al HRDQ si IJHRDPPR si in consiliile consultative ale Nottingham Business School si Work and Equality Institute. Este membru al International Association of Applied Psychology si Academic Fellow al CIPD.

 

Gabriel Matauan

HR Director, IMSAT/Groupe SNEF

Gabriel Matauan este in prezent HR Director al IMSAT/Groupe SNEF. In ultimii 20 de ani a condus functiunea de resurse umane din Romania a catorva mari companii industriale (Lafarge, RMGC, CRH). In anii ’90 a fost leaderul a doua organizatii centrate pe dezvoltarea managerilor si a resurselor umane, respectiv Institutul Roman de Management (1990-1993) si Fundatia Internationala de Management (1994-2000). In paralel si-a continuat cariera universitara, sustinand cursuri la  Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti, al carei conferentiar universitar este din anul 2000, si la Academia de Studii Economice.

A servit timp de 10 ani (1992-2002) ca membru in Boardul CEEMAN (Central and Eastern European Association of Management Development.

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !