Membri

In 2020, Autism Voice daruieste o voce pentru 500 de copii care nu au

Autismul înseamnă tăcere și singurătate. Niciun copil nu merită să fie condamnat din cauza acestui diagnostic.

In Romania, peste 40.000 mii de copii sufera de aceasta afectiune pe viata si suntem sprintre singurele state din UE ce nu au un sistem national guvernamental de suport in aceasta boala. Dintre copii afectati actual, mai putin de 40% beneficiaza de vreo forma de recuperare si integrare sociala. In mai putin de zece ani vor aparea peste 20.000 de adulti cu afectiuni neuro-psihice grave fiindca nu au primit nici o sansa la recuperare in copilarie.

1 din 59 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Însă 89% din copii pot dezvolta abilități, pot învăța să vorbească și pot deveni autonomi dacă încep cât mai devreme un program intensiv de recuperare.

Inca din 2008, Autism Voice lupta pentru schimbarea acestor statistici prin formare de specialisti acreditati abilitati de a recupera copiii afectati, prin oferirea de programe performante in domeniul ABA, prin oferirea de programe sociale gratuite, training si consiliere pentru familiile afectate, profesori sau medici din sistem. 

Recuperarea unui copil cu autism este o luptă contra cronometru. La 5 ani poate fi prea târziu.

Acesta este motivul pentru care organizația Autism Voice intervine în recuperarea copiilor, prin programele de terapie, din primii 2 ani de viață. Timp de 11 ani am dezvoltat servicii specializate de terapie, 2 centre de recuperare în care pășesc zilnic 200 de copii și campanii de formare a cadrelor didactice pentru a sprijini integrarea celor mici în medii educaționale.

Anual ajutam 400 de copii sa aiba o voce.

Pornim cu fiecare copil de la diagnosticare precoce și evaluare specializată, minim 2 ore de terapie în fiecare zi, programe de dezvoltare a abilităților sociale și pășim apoi cu emoție la grădiniță sau școală, alături de ei.

Pentru anul 2020, Autism Voice are in plan extinderea serviciilor oferite la nivel national prin proiectul „Pass the Voice” si atragerea fondurilor necesare pentru deschiderea unui nou Centru de recuperare a copiilor cu autism!

Pass the Voice este un concept Autism Voice prin care vizam trainuirea si formarea a peste 2000 de parinti din 44 de judete din tara pentru ca acestia sa devina co-terapeutii copiilor lor suplinind astfel lipsa specialistilor si a resurselor necesare la nivel national. Pe parcursul anului 2020 vizam 20 de judete slabite economic unde vom trainui 1000 de parinti din medii defavorizate, astfel incat copiii lor sa primeasca un start in recuperare.

Pe parcursul anului 2020 vom atrage fonduri pentru a dechide un nou centru de recuperare si integrare sociala in Bucuresti unde dorim sa inscrieri alti 100 de copii ce au nevoie urgenta de programe de recuperare, ajungand astfel sa dam o voce pentru minimum 500 de copii incepand cu anul 2021.

Cum poți ajuta?

Direcționează către Autism Voice 20% din impozitul pe profit sau venit, fără niciun alt cost pentru companie. Poți controla astfel o parte din taxele care se pierd de obicei în bugetul de stat si poti ajuta la realizarea celor doua proiecte nationale pe care asociatia noastra le are in plan! Terapia copiilor cu autism nu este sprijinită de stat, însă le putem oferi împreună șansa de a avea o viață normală!

Contact

Nicoleta Orlea

Coordonator Dep. Fundraising

T: 0751 278 391

E: nicoleta.orlea(@)autismvoice.ro | www.autismvoice.ro

Str.Agricultori, nr 116A, Sector 2, Bucuresti

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !