Membri

Întreprinderile sociale ViitorPlus oferă produse și servicii dedicate companiilor pentru un mediu curat, reușind astfel să integreze persoane din grupuri vulnerabile

Sediul companiei sau angajații pe care doriți să îi motivați pentru a colecta deșeuri reciclabile se află în București? RECICLETA este programul ViitorPlus  care transportă materiale reciclabile  fără a polua aerul din oraș, cu ajutorul cargo-tricicletelor și al mașinii electrice, oferind astfel locuri de muncă verzi, stabile și legale. NOU! Angajatorul poate plăti colectarile de materiale reciclabile pentru angajații care lucrează de acasă!

Doriți să fidelizați angajații și stakeholderii companiei dumneavoastră? Atelierul de Pânză este programul ViitorPlus care oferă o alternativă la clasicele pungi de plastic, măști de plastic și alte produse din materiale textile reutilizate, ce altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi. Sacoșele de pânză sunt produse de calitate, din țesătură 100% bumbac (neînălbit, nevopsit și netratat).

În plus, Atelierul are statutul de unitate protejată autorizată, ceea ce înseamnă că minim 30% dintre angajați sunt persoane cu dizabilități. “Este important pentru noi să menținem și să creăm noi locuri de muncă destinate acestei categorii de persoane vulnerabile, alături de care ne dorim să promovăm diversitatea și incluziunea socială”, spune Andreea Savin, managerul programului Atelierul de Pânză.

Pentru companii, a colabora cu o unitate protejată poate însemna transformarea taxei pentru dizabilitate* obligatorie (care în mod normal este direcționată către stat) în produse de calitate, utile pentru angajați.

Programele ViitorPlus îmbină protecția mediului cu ajutarea grupurilor vulnerabile

Firmele sunt obligate să colecteze separat deșeurile de hârtie, carton, plastic, metal și sticlă pentru reciclare, conform Legii 211 din 2011. Plecând de la această nevoie, am ales ca în programul RECICLETA să asigurăm transportul acestor materiale cu cargo-triciclete și mașini electrice. Oferim locuri de muncă verzi, legale și stabile atât pentru persoanele defavorizate, cât și pentru alți angajați pasionați de mișcare și de protecția mediului.

Asemenea programului RECICLETA, Atelierul de Pânză oferă soluții cu impact pozitiv atât asupra mediului, cât și în ceea ce privește crearea de oportunități pentru persoanele cu dizabilități, persoane care trebuie și ele integrate și acceptate în societate. În cadrul Atelierului de Pânză avem în total 11 angajați, dintre care 8 sunt persoane cu dizabilități.

Unitatea protejată Atelierul de Pânză apelează de foarte multe ori la serviciul de transport verde oferit de întreprinderea socială RECICLETA pentru a asigura livrarea comenzilor la clienții persoane juridice. Prin acestă colaborare, cele două entități promovează un mijloc de livrare nepoluant.

Cum se poate implica un SRL în programele ViitorPlus?

Dacă reprezentați o firmă, puteți să intrați în programul de colectare, pentru a contribui la creșterea sustenabilității programului pe termen lung: prin plata taxei de colectare a materialelor generate la birou sau acasă de către angajați care lucrează în regim WFH, prin oferirea de spații pentru amplasarea unor noi puncte și containere de colectare intermediară (first mile pick up), prin sponsorizări prin Legea Sponsorizarii sau să prezentați cauza RECICLETA angajațiilor dvs. pentru a redirecționa anual 3,5% ViitorPlus din impozitul pe venit, virat la stat anul precedent.

Pentru a lua legătura cu noi vă rugăm să ne scrieți la: contact(@)recicleta.ro

Companiile pot achiziționa diverse produse (sacoșe personalizate, ghiozdane, penare, portfarduri, genți etc.) de la Atelierul de Pânză utilizând jumătate din taxa pentru dizabilitate.

*Taxa pentru dizabilitate reprezintă o sumă pe care companiile care au peste 50 de angajați și care nu au angajate persoane cu dizabilități (în procent de 4% din numărul total de angajați), sunt nevoite să o plătească lunar statului. Astfel, Legea 448/2006 modificată în 2020 vine în ajutorul unităților protejate și spune că persoanele juridice care întrunesc anumite condiții pot alege să utilizeze jumătate din taxa pe dizabilitate pentru a achiziționa produse de la unități protejate.

Pentru a lua legătura cu noi vă rugăm să ne scrieți la: contact(@)atelieruldepanza.ro

Sprijiniți activitatea întreprinderilor sociale și promovați un comportament sustenabil în compania unde lucrați!

Plus d'actualités

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

De 10 ani, susținem și premiem antreprenorii din România! Antreprenorii creativi și perseverenți, a căror viziune schimbă lumea. Programul EY...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !