Membri

ixodron – recomandări pentru o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice asupra companiilor

ixodron, specialistul in securitate cibernetică, o companie 100% românească, face o serie de recomandări companiilor pentru o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice și păstrarea datelor în siguranță. Cum arată distribuția atacurilor in cazul retailer-ilor și a magazinelor online și care sunt cele mai recente statistici legate de securitatea cibernetică?

Context

În prezent, datele se află în centrul business-ului. Fie că vorbim de datele clienților sau de datele interne ale companiei, acestea trebuie protejate, iar în cazul unor atacuri cibernetice este necesară o recuperare cât mai rapidă. Dacă pentru o afacere conectarea majorității echipamentelor la internet echivalează cu o comunicare rapidă, pentru atacatori înseamnă o potențială breșă de securitate exploatabilă.

Anul trecut, 1 din 8 retaileri au avut de suferit în întreagă lume din cauza unor incidente de securitate.

Firmele de retail (magazine fizice sau online) sunt ținte directe pentru atacatori. Datele clienților sunt direct vizate pentru a cere răscumpărare. Pe lângă costurile generate de oprirea temporară a activității, costurile aferente deteriorării imaginii companiei nu pot fi cuantificate.

Alexandru Gherbezeanu, Director de Vânzări ixodron:

“În ultimul an, am observat la nivelul firmelor de retail o creștere a conștientizării amenințărilor generate de criminalitatea cibernetică. În același timp, când sunt discutate modalitățile de diminuarea a riscurilor, banii sunt considerați un panaceu pentru provocările din domeniul IT.

Aș vrea să subliniez că, fără o strategie de securitate cibernetică și de protecție a datelor clară și aliniată cu obiectivele de business, investițiile eșuează de cele mai multe ori. Nu există o corelație directă între eficiența și eficacitatea măsurilor și sumele investite.

Există însă o legătură între diminuarea riscurilor și gradul de implicare al partenerilor de tehnologie, respectiv modul în care aceștia sprijină clientul să înțeleagă și să implementeze strategia de securitate cibernetică.

La nivelul companiei ixodron preferăm o abordare consultativă și customizată, axată pe identificarea și prioritizarea măsurilor ce trebuie adoptate astfel încât să asigurăm continuitatea afacerii și protecția datelor cu resursele disponibile.”

Cele mai importante statistici legate de securitatea cibernetică:

  1. Ransomware este cea mai răspândită formă de atac cibernetic (Datto, 2020)
  2. E-mail-urile malițioase au crescut cu 600% în contextul COVID-19 (ABC News, 2021)
  3. 37% dintre companii au fost afectate de atacuri cibernetice (Sophos, 2021)
  4. În 2021, cea mai mare răscumpărare a fost plătită de o companie de asigurări – 40 de milioane $ (Business Insider, 2021)
  5. Suma medie cerută de atacatori pentru a restaura datele a crescut de la 5.000 $ în 2018 la 200.000 $ în 2021 (Național Security Institute, 2021)
  6. Pentru anul 2021, experții estimează că la fiecare 11 secunde are loc un atac cibernetic (Cybercrime Magazine, 2019)
  7. 96% dintre organizațiile care au pierdut datele și le-au recuperat plătind (Sophos, 2021)
  8. 1 din 6.000 de emailuri conține un link malițios (Fortinet, 2020)
  9. Timpul mediu în care activitatea este oprită după un atac ransomware este de 21 de zile (Coveware, 2021)
  10. Cel puțin 20 de dispozitive dintr-o companie sunt infectate în cazul unui atac reușit (Acronis, 2020)

Conform unui studiu efectuat de experții de la Fortinet, distribuția atacurilor în cazul retailerilor și a magazinelor online este următoarea:

1. Furtul de credențiale – 30,43%
2. Malware  – 21,74%
3. Ransomware – 13,04%
4. Atacuri de tip DDoS (Distributed denial-of-service) – 10,14%
5. Alte tipuri de atac – 24,65%

Recomandările ixodron

Pentru o cât mai bună protecție împotriva atacurilor cibernetice și păstrarea datelor în siguranță, ixodron recomandă companiilor să adopte următoarele măsuri simple dar eficiente:

  • Evaluarea securității IT a companiei și stabilirea unei strategii pornind de la cele mai importante riscuri identificate
  • Instruirea și testarea periodică și automatizată a angajaților cu ajutorul mini-cursurilor și a platformelor de test online
  • Adoptarea soluțiilor de antivirus atât pentru stații și laptopuri, cât și pentru telefoanele mobile și echipamentele/senzorii IoT
  • Gestionarea corespunzătoare a parolelor și utilizarea autentificării multi-factor
  • Securizarea rețelelor, începând cu conectarea la WiFi securizat și continuând cu VPN-ul și firewall-ul
  • Protejați-vă datele și asigurați-vă că pot fi recuperate prin soluții de back-up
  • Realizați cel puțin două copii ale informațiilor, preferabil una dintre acestea în cloud

Specialiștii ixodron pot ajuta companiile să își protejeze business-ul și datele clienților. Pentru o analiză completă și recomandări personalizate de securitate, puteți contacta compania www.ixodron.ro  prin e-mail: contact(@)ixodron.ro sau telefonic la: +40 736 937 951.

 

ixodron

ixodron, o companie 100% românească ce a luat naștere din dorința de a promova în România tehnologii IT de ultima generație. A fost înființată în anul 2019 și a crescut constant datorită profesionalismului și implicării experților în proiecte de securitate cibernetică, datacenter și infrastructură de rețea din mediul public și privat.

În 2021, compania a creat un nou business unit ( www.ixobi.ro ) în domeniile Robotic Process Automation / RPA și Business Intelligence / BI, noua entitate oferind consultanță și implementare pentru clienții din România și Europa.

Plus d'actualités

Noi membrii

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station este o comunitate de experți pentru dezvoltarea și finanțarea ecosistemului IT și digital franco-român.

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Târgu-Mureș

🎉 Business Tour-ul la Târgu-Mureș, primul eveniment regional marca #CCIFER din acest an, s-a încheiat după 2 zile pline de explorare, interacțiune,...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !