Bilantul evenimentului  •  Comunicare -Presa

Noua acțiune de plantare a comunității CCIFER crește Pădurea de la Lipănești la 15.000 de salcâmi

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, într-un efort colectiv al comunității pentru un mediu mai curat, s-a desfășurat o nouă acțiune de plantare, derulată sub numele de „Plantăm Pădurea CCIFER”.

 

  • Prima acțiune de plantare din acest an a mobilizat un număr record de peste 450 de voluntari, care și-au unit forțele pentru a planta alți 3.500 de salcâmi în Pădurea CCIFER de la Lipănești, județul Prahova.

  • Acțiunea vine în completarea mobilizării din anii anteriori, iar cu fiecare dintre cei 15.000 de arbori plantați în 4 ani, ne îndreptăm către un viitor mai verde și mai sustenabil.

  • „Plantăm Pădurea CCIFER” este un proiect amplu de responsabilitate socială derulat în parteneriat cu Asociația „Se Poate”, devenit deja un simbol al colaborării și angajamentului comunității de afaceri franco-române în sprijinul dezvoltării durabile și tranziției verzi.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), în parteneriat cu Asociația „Se Poate”, își continuă angajamentul de a susține proiectul comunității de reducere a amprentei de carbon, „Plantăm Pădurea CCIFER”. Peste 450 de voluntari, angajați din 16 companii, au luat parte la o nouă acțiune de amploare prin care au fost plantați alți 3.500 de arbori, Pădurea CCIFER de la Lipănești, județul Prahova, ajungând la borna de 15.000 de salcâmi.

„În ultimii 4 ani, am încercat să ne implicăm activ în construirea unui viitor mai durabil, iar acțiunea de plantare de astăzi reprezintă un pas concret în această direcție. Pădurea CCIFER este un simbol al angajamentului comunității de afaceri franco-române pentru dezvoltarea durabilă și tranziția ecologică, dar și o dovadă tangibilă a implicării noastre în aceste demersuri. Este o bucurie să văd alături de noi peste 450 de voluntari, dintre care mulți copii și tineri, ceea ce demonstrează preocuparea pentru schimbări pozitive în comunitate. Cred cu tărie că tot ceea ce facem astăzi este menit să lase generațiilor viitoare un mediu mai sănătos și mai prosper”, a declarat Nicolas RICHARD, Președinte CCIFER.

„Doresc să mulțumesc tuturor companiilor care au avut încredere în acest proiect încă de la început și care ne-au sprijinit continuu în demersul nostru. Datorită angajamentului și implicării voastre, reușim să contribuim împreună la protejarea mediului înconjurător”, a adăugat Daniel ENĂCHESCU, Membru fondator al Asociației „Se Poate”.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Ambasadorului Franței în România, S.E. Nicolas WARNERY, și a Șefului Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai GHIGIU, dar și de susținerea autorităților locale, reprezentate prin Primăria Lipănești și Ocolul Silvic.

Companiile participante la ediția din primăvară a acțiunii „Plantăm Pădurea CCIFER” 2024 au fost: BRD - Groupe Société Générale, BRINEL, CAT, CEVA Logistics, COS, Edenred, Eversheds Lina & Guia, Fortim Trusted Advisors, Groupama Asigurări, Lagardère Travel Retail, Michelin, Plastic Omnium, Sanofi, Societe Generale Global Solution Centre, Transparent Design și Up România.

Acest angajament față de mediu al comunității CCIFER este întărit de participarea numeroasă la CCIFI Challenge, competiția internațională de sport, sănătate și mediu. Timp de o lună, 715 participanți, reprezentând 143 de echipe din 47 de companii membre CCIFER, sunt actorii unei mobilizări record pentru susținerea unei vieți active și mediu mai curat, susținând cauza internațională, Solar Impulse Foundation, și proiectul local al comunității, „Plantăm Pădurea CCIFER”.

Pădurea CCIFER  - un program complex de responsabilitate socială care întărește angajamentul comunității CCIFER pentru dezvoltarea durabilă și tranziția ecologică.

În 2021, pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de la înființarea CCIFER, am plantat alături de Asociația „Se Poate” 550 de salcâmi, unul pentru fiecare membru, și astfel a luat naștere Pădurea CCIFER. În 2022, alți 1.500 de salcâmi au fost plantați în Pădurea CCIFER, în cadrul unei ample acțiuni de împădurire cu participarea a peste 200 de voluntari, reprezentanți din 11 companii. În 2023, comunitatea s-a mobilizat pentru a planta alți 9.250 de arbori, în cadrul unei noi acțiuni de plantare desfășurate alături de peste 300 de voluntari din 51 de companii.

 

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez. Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

 

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !