Membri

Campanii de colectare deșeuri electronice de la populație

București, 17 august

În perioada 17 august 27 octombrie 2020, ECOTIC, ADI Prahova și Rosal Prahova organizează o serie de campanii locale de colectare deșeuri de echipamente electronice marca Orașe Curate și Comune Curate în peste 80 de localități din județ.  

Locuitorii județului Prahova sunt invitați să predea în mod corect deșeurile de echipamente electrice și electronice la punctele de colectare disponibile în fiecare oraș și comună participante în campanie. Lista tuturor localităților, a punctelor de colectare și a zilelor de activare este disponibilă pe www.ecotic.ro, aici.

Fiecare persoană care va preda deșeuri de minim 5kg cumulate va primi un premiu instant, iar pentru predarea de deșeuri de peste 30kg cumulate va fi înscrisă automat la tombola cu premii. Predarea echipamentelor se va putea face la punctul temporar de colectare aferent fiecărei campanii de la sediul Primăriei sau prin comandă telefonică la numărul 0244933 - serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a echipamentelor mari și voluminoase. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

 „Încercăm să sensibilizăm locuitorii județului Prahova, atât din mediul urban precum și din cel rural, asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod separat deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice. Este important să înțelegem că această colectare separată ajută la diminuarea efectelor nocive asupra mediului, contribuie la utilizarea eficientă a resurselor prin reutilizarea materiilor prime existente în aceste deșeuri și, nu în ultimul rând, creează locuri de muncă.”  declară Geanina Badicu – Director adjunct ADI Prahova.

Campaniile fac parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului larg în privința comportamentului responsabil față de colectarea DEEE - deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În 2019, ECOTIC a desfășurat peste 66 de campanii de colectare și conștientizare care au informat peste 350.000 de persoane.

 

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

 

......................................

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica(@)ecotic.ro

 

Despre Rosal:

Înfiinţată în 1991, SC ROSAL GRUP SA, s–a aliniat la standardele europene de calitate a tehnologiei și serviciilor reușind astfel să își atingă obiectivele strategice de implicare în dezvoltarea vieții, protejarea mediului, a comunității și sprijinirea educației în România.

 

Despre ADI:

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” implementează proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” finanțat prin POS MEDIU 2007-2013, având ca scop introducerea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor, dimensionat cerințelor județului Prahova.

 

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗Incursiunea #BusinessTourCCIFER a continuat  în județul Prahova. Alături de noi au fost peste 40 de participanți care s-au bucurat de oportunitatea...

Noi membrii

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station este o comunitate de experți pentru dezvoltarea și finanțarea ecosistemului IT și digital franco-român.

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !