Membri  •  Parteneri  •  Portrete

Q&A cu Wolf-e despre trotinetele electrice

In cadrul Conferintei ”Orasul durabil 2019” i-am avut alaturi pe prietenii nostri de la Wolf-e. Va invitam sa cititi cateva raspunsuri la intrebarile primite din public despre trotinetele electrice.

Wolf-e: Pe când programul rabla la trotinete?

O întrebare foarte pragmatică, având în vedere că Administrația Fondului Pentru Mediu din România a făcut în 2017 o propunere de modificare a programului, astfel încât cei care îşi dau maşinile vechi să poată cumpăra cu vouchere, pe lângă autoturisme noi şi biciclete sau e-trotinete.

Ca parte din susținerea tuturor activităților ce pot reduce poluarea, autoritățile în mod sigur vor găsi soluții pentru încurajarea transportului alternativ, dar un program Rabla aplicat va fi potrivit doar atunci când se va atinge o masă critică de utilizatori de (e-)trotinete.

Wolf-e: Totusi sunt legale trotinete care gonesc pe trotuar printre pietoni?

Legea este foarte clară în acest sens. Trotinetele electrice pot circula pe drumurile, părțile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru această categorie. 

Wolf-e: Cum apreciati colaborarea intre operatorul privat cu Primaria București pe subiecte noi precum Wolf-e?

Primăria este în temă cu această nouă direcție, cea a mijloacelor de transport urban alternativ și este clar că își dorește modernizarea orașului. Viitorul este electric, iar aceștia sunt primii pași. Modalitățile în care autoritățile pot ajuta, ar fi să gândească un sistem de transport cu stații interconectate, mai multe benzi destinate exclusiv bicicliștilor și celor care merg cu trotinetele. Lucrurile vor veni de la sine, pentru că toți vom conștientiza la un moment dat că rămânem sufocați în trafic dacă nu pornim proiecte.

Wolf-e: Cand vedeti o clarificare privind regulile de circulatie pentru scutere electrice?

Cât de curând. Pe lângă cei care au deja în proprietate personală scootere electrice, anul acesta intră pe piața din România mai multe firme de ride sharing cu e-trotinete. Acest fapt va mări consistent numărul utilizatorilor, iar clarificările vor fi necesare pentru siguranța tuturor în trafic. 

 

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

De 10 ani, susținem și premiem antreprenorii din România! Antreprenorii creativi și perseverenți, a căror viziune schimbă lumea. Programul EY...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !