Comunicare -Presa

Reusita si angajamentul membrilor CCIFER, in centrul celei de-a 12- a editii a Galei CCIFER

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), a decernat în data de 22 septembrie, Premiile 2018 în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei sale, în prezența a 450 de reprezentanți ai societăților membre și a invitaților lor, parteneri publici și privați.

«Cu 3000 de societăți cu capital francez și peste 4.2 Mld de euro investiții în România, parteneriatul strategic între Franța și România este puternic și alimentează un flux anual de schimburi echilibrat și în creștere la 8 miliarde de euro. Suntem mândri de diversitatea și reușita membrilor noștri : societăți mari aflate adesea în poziție de leaderi, întreprinderi mici și mijlocii dinamice, profesioniști, agricultori, asociații. Ca în fiecare an, suntem onorați să acordăm cele trei trofee care valorizează antreprenoriatul, inovația și responsabilitatea socială» a declarat François Coste, Președinte CCIFER, în deschiderea evenimentului care a fost plasat sub tema modei.

Stefan - Radu Oprea, Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, a subliniat în discursul său deschiderea Ministerului de a lucra cu CCIFER precum și cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, a cărei coordonare este realizată în acest semestru de CCIFER.

36 de dosare au fost primite anul acesta pentru cele trei categorii de premii : inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială. Câstigatorii au fost selecționați în funcție de maturitatea proiectului lor, performanța economică, unicitatea pe piață, originalitatea, dar și impactul pe termen lung în societate.

La categoria antreprenoriat, câștigătorul este Nod Maker Space, un ecosistem dinamic care găzduiește designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori.

La categoria inovație, H Grup It Expert a câștigat premiul pentru aplicația SCAN- H, o aplicație care facilitează reciclarea. Această aplicație permite utilizarea codului de bare al produselor pentru a sensibiliza și a oferi informații despre cum și unde să se recicleze.

Dăruiește Viață împreună cu ENGIE au câștigat la categoria responsabilitate socială pentru construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România din ultimii 30 de ani. Acest spital va fi independent din punct de vedere energetic și primul spital digital cu scopul de a reduce costurile, a identifica probleme și a crea un sistem de management al procedurilor.

Juriul a decis să acorde în acest an și un premiu special, Premiul Coup de Cœur, Asociației Se Poate împreună cu Up România. Proiectul «  New trees for new life » este un amplu proiect de plantare de arbori în județul Prahova, în zona comunei Lipănești, cunoscută pentru problemele sale de mediu. Obiectivul proiectului este de a planta 100.000 de arbori în 4-5 ani.

CCIFER reunește în prezent 530 de membri care reprezintă 125 000 de locuri de muncă cu o cifră de afaceri de 18 Mld de euro. 

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !