Membri

Soluțiile de RPA și Business Intelligence duc transformarea digitală la nivelul următor

Soluțiile RPA (robotic process automation) sunt pe piață de câțiva ani. Companiile care au adoptat și au implementat cu succes RPA s-au bucurat de un ROI rapid și de un avantaj competitiv consolidat.

Nu întâmplător primul și singurul decacorn românesc dezvoltă soluții de automatizare a proceselor. Conform publicațiilor de specialitate, cererea de RPA a cunoscut o creștere impresionantă - de la 18% în 2018 la 73% în 2020 - și se așteaptă ca până în 2024 organizațiile de toate dimensiunile să implementeze pe scară largă soluții de automatizare.

RPA își găsește utilitatea în orice departament al unei companii. Rolul său este de a prelua sarcini repetitive, structurate / logice și de volum de la operatorii umani. Roboții software rezolvă sarcinile care nu necesită decizii sau creativitate fără erori 24/7, lăsând angajații liberi să contribuie în noi moduri la dezvoltarea organizației.

Într-o lumea în care căutăm din ce în ce mai mult simplificarea, automatizarea reprezintă soluția ideală. Succint, soluțiile RPA sunt aplicații software care leagă procesele într-o manieră neinvazivă pentru sistemele IT deținute de organizații.

Scenariile de utilizare obișnuite includ automatizări precum introducerea și colectarea de date din mai multe surse și mutarea acestora dintr-un sistem informatic în altul, reconcilierea datelor de la două sau mai multe aplicații software sau coroborarea informațiilor într-un raport final.

Tehnologia RPA eficientizează procese precum gestionarea daunelor, facturarea și colectarea datoriilor, completarea declarațiilor fiscale, fișele de pontaj, formularele de evaluare sau sondajele.

Suntem la un pas de o nouă revoluție tehnologică, iar următoarea etapă, dincolo de delegarea sarcinilor către roboții software, este să înțelegem și să valorificăm datele disponibile în cadrul unei organizații prin soluțiile de Business Intelligence. Putem realiza acest lucru combinând inteligența artificială (AI), tehnologia Deep Learning și aplicațiile de vizualizare a datelor pentru a produce o imagine de ansamblu exactă asupra companiei.

Colectarea și stocarea automată a informațiilor, indiferent de sursa acestora, într-un singur data lake este doar condiția prealabilă pentru obiectivul final – luarea unor decizii fundamentate pe date.

Cunoscând atât punctele tari și slabe ale organizației, cât și produsele și serviciile care generează profituri sau induc pierderi, avem informațiile necesare pentru a crește performanța companiei.

În plus, dispunând de instrumente de analiză și predicție bazate pe AI, capabile să genereze tendințe pe baza datelor disponibile, putem lua decizii de business informate și rapide, cu impact real asupra profitabilității.

Deoarece fiecare companie este diferită, fiecare industrie va beneficia diferit de implementarea soluțiilor RPA și BI. Industriile care raportează cel mai bun ROI sunt transporturile și logistica, producția, asigurările, financiar / bancar, utilitățile și asistența medicală.

Pe de altă parte, orice industrie în care sunt utilizate computere poate beneficia de ceea ce înseamnă RPA și BI - eficiență, precizie, viteză și fiabilitate - iar în era digitală există foarte puține companii care nu se potrivesc acestui scenariu.

ixodron oferă consultanță, dezvoltare și implementare de soluții RPA și BI, astfel încât companiile de astăzi să fie pregătite pentru provocările de mâine.

Pentru a afla mai multe despre cum soluții RPA și BI vă pot ajuta să vă dezvoltați afacerea, vă rugăm să îl contactați pe dl. Flaviu Cioanca la 0040737509448 sau să ne trimiteți un email la contact(@)ixobi.ro .

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !